Autentik.net Portal


:: Jagodina
:: Ćuprija
:: Paraćin
 
  :: Početna
  :: Kontakt
  :: Vreme
  :: Na današnji dan
  :: Kursna lista
  :: Horoskop
 
  :: Pošaljite čestitku
  :: Online časopisi
  :: Online igrice
  :: Online psiholog
  :: Sve vrste bolesti
  :: Kalendar svetskih dana
  :: Zanimljive poruke
  :: Zanimljivi linkovi
  :: Sva srpska imena
  :: Vicevi - humor
  :: Sanovnik - snovi
  :: Grupni Popusti - Akcije
  :: Slike poznatih ličnosti
  :: Stanovnici zemlje
  :: Šta sve treba jesti
  :: Tačno atomsko vreme
  :: Poslednji zemljotresi
  :: Srbi u svetu
  :: SOS telefoni
  :: Kraj interneta

 - Aforizam Dana -

Da li ste optimista ?

  Jesam
  Nisam


Rezultati
  :: O nama
  :: Saradnici
  :: Cenovnik usluga
  :: Linkovi
  :: Internet zarada
Klikni gore. Srećno
  :: Banke
  :: Ambasade
  :: Air Serbia
  :: Pozivni brojevi SRBI.
  :: Razdaljine
  :: Gradovi Srbije
  :: Linkovi poznatih

Dodajte autentik u favorites, trebaće Vam !


 :: Apel građana :: Radio Ljubav Jagodina
 :: Humana strana :: Radio Jagodina
 :: Kulturna dešavanja :: TV Jagodina
 :: Letnja pozornica :: Radio D Plus Jagodina
 :: Foto album :: Oglasi Halo Jagodina
 :: Vesti iz grada :: Radio Gong Jagodina
 :: Mapa grada :: Radio Morava Jagodina
 :: Akva Park Jagodina :: Radio Amore Jagodina
Kafa Milos Jagodina Lux

 

Liga za zaštitu privatne svojine i ljudskih prava

Beograd - Ženeva - Pariz

Slobodanka Matić

035/228-079

064/26-026-11

35000 Jagodina

 

Dana 27.05.2003. godine održana je izborna skupština za Opštinski odbor Lige u Jagodini. Do tada su se aktivnosti izvodile pojedinačnim angažovanjem potomaka vlasnika oduzete imovine nacionalizacijom i konfiskacijom i međusobnim informisanjem. Informacije su se dobijale od Dr Slavenka Grugerevića i njegovih najbližih srodnika i prijatelja.

Na izbornoj skupštini je izabrana  Slobodanka Matić za predsednika, Milovan Marković za podpredsednika i Suzana Sudar za sekretara. Članovi Odbora su Slobodan Simić i Života Đorić. Sastanku je prisustvovalo 10 članova.

Prva velika aktivnost Odbora je bila prikupljanje potpisa da predlozi Zakona o povraćaju imovine i beštećenja i Zakona o privremenoj zabrani raspolaganja određenom imovinom uđu u skupštinsku proceduru. U Jagodini je za 3 dana sakupljeno oko 2 000 potpisa.

NAPOMENA: Predlozi oba zakona do današnjeg dana nisu stavljeni na dnevni red skupštinskog zasedanja.

Rezultat akcije je 102 000 potpisa što je imalo odjeka u Evropi, jer do tada ni jedna građanska inicijativa nije imala takav efekat, a bilo je potrebno samo 30 000 potpisa.

Dana 30.11.2003. godine održan je Međunarodni kongres Lige u Beogradu u Domu Sindikata sa slobodnim ulazom. Prisutnost oštećenih izuzetna.

Akcijom Republike Srbije u 2007. godini da naslednici prijave oduzetu imovinu radi evidentiranja, aktivnost Lige je zamrla, što je, možda, i bio cilj prijavljivanja oduzete imovine.

Jagodina, 23.08.2008  - Slobodanka Matić


 

Dopis Dr. Slavenka Grugerevića svim odborima i udruženjima 2003. godine

 

Želim da Vas podsetim da je na Sednici upravnog Odbora Lige za zaštitu privatne svojine i ljudskih prava, koja je održana u proširenom stastavu 28.09.203. godine, formiran odbor za organizovanje protesta ili drugih vidova javnih manifestacija.

Na prvom sastanku ovog odbora koji je održan 18.10.2003. godine procenjeno je da se vid javnog protesta na otvorenom prostoru u Beogradu ne mpže sprovesti s obzirom da je samo nekoliko odbora LIGE odgovorilo na pitanje postavljeno na sednici UO manifestaciji. Zbog potrebe da se u ovom trenutku LIGA sa svojim zahtevima snažno pojavi u domaćoj i međunarodnoj javnosti, a i zbog predhodno navedene ćinjenice, jednoglasno je prihvaćena preporuka gospodina Stratosa Paradijasa, Generalnog sekretara Međunarodne unije za zaštitu nepokretnosti. (U.I.P.I.), evropske organizacije sa sedištem u Briselu, a to je organizovanje velikog kongresa. Kako je gospodin Stratos Paradijas ponudio pomoć U.I.P.I. u smislu dolaska na Kongres jedne delegacije na najvišem nivou iz ove organizacije, na taj način Kongres Lige dobija međunarodni karakter. S toga je Odbor za procenu organizovanja javnih manifestacija mišljenja da se 3'. novembar 2003. godine, u Beogradu organizuje Međunarodni Kongres Lige za zaštitu privatne svojine i ljudskih prava pod nazivom RESTITUCIJA SRBIJE - Put u civilno društvo, u Velikoj Sali Doma sindikata sa početkom u 11 časova.

Na osnovu preporuke ovog odbora 02.11.2003. godine UO Lige je doneo odluku da se ovaj kongres održi, a pomenuti odbor je prerastao u organizacioni odbor Kongresa.Takođe je odlučeno da se od svih odbora i udruženja LIGE zahteva maksimalna odgovornost za uspeh ove akcije kao ključne manifestacije od koje zavisi definitivno rešenje problema restitucije - denacionalizacije u Srbiji.

U prilogu Vam dostavljamo osnovne informacije i program rada Kongresa za čije organizovanje je isplaniran budžet od 2 500 evra do čega je već utem donacija pokriven iznos u vrednosti od 80%. S obzirom da su odbori i udruženja lige ovog puta oslobođeni prikupljanja finansijskih sredstava za održavanje Kongresa obaveza svakog lokalnog udruženja i odbora je da na Kongres dovede minimum 50 ljudi - jedan autobus (a što se tiče velikih gradova 2, 3 itd) članova i pristalica Lige, kako napuniliveliku salu Doma sindikata u beogradu i domaćoj i svetskoj javnosti, a posebno našim gostima iz inostranstva pokazali naše jedinstvo i snagu.

Kako se posle Kongresa predviđa svečani ručak sa gostima koji se ne može finansirati iz donacija već svaki učesnik mora da plati svoj deo troška (20 evra) molimo da nas najkasnije do 15. novembra obavestite o broju učesnika na Kongresu iz vašeg odbora ili udruženja, a posebno o učešću na svečanom ručku na kome zbog ograničenosti prostora prvenstveno mogu biti prisutni predsednici odbora i udruženja, kao i uži krug njihovih saradnika.

Sa Božijom pomoći i uz veliku nadu za uspeh Kongresa koji jedino zavisi od naše spremnosti da se u što većem broju 30. novembra 2003. godine  nađemo u Beogradu.


 

Osnovne informacije o Kongresu

Predmet i cilj:

Nakon više od jedne decenije borbe za zaštitu privatne svojine i ljudskih prava Lige za zaštitu privatne svojine i ljudskih prava organizuje Međunarodni Kongres kojim se ulazi u finalnu fazu pritiska na Vlast u Srbiji, ovog puta uz direktno uključivanje međunarodne zajednice u rešavanju pitanja restitucije od koje neposredno zavisi nacionalni preporod, razvoj demokratije i civilnog društva u Srbiji. S obzirom na odsustvo političke volje vlasti u Srbiji za rešenje problema restitucije, tj. sprovođenje istinskih reformi i iskorenje opšte kriminalizacije u zemlji. LIGA ove svoje zahteve upućuje međunarodnim institucijama Savetu Evrope, OEBS i dr, direktno - preko Međunarodne inije za zaštitu nepokretnosti - UIPI čiji je Liga kolektivni član, a predsednik Lige član međunarodnog sekretarijata. UIPI je organizacija stara 80 godina koja ima veliki ugled u svetu i neposredan uticaj na proces pripremanja i donošenja odluka u Savetu Evrope. Ova međunarodna organizacija je posle pada Berlinskog zida i propasti komunizma u Istočnoj Evropi u svoj program rada uključila rešavanje problema restitucije kao ključnu aktivnost od značaja za razvoj procesa demokratizacije u zemljama u tranziciji. Cilj Kongresa Lige je usvajanje Deklaracije koju će predstavnici UIPI direktno preneti međunarodnim institucijama Savetu Evrope, OEBS i dr. i založili se za ostvarenje ciljeva definisanih u Deklaraciji.

Program:

10:30 - 11:00
Okupljanje
11:00 - 11:05

Pozdravna reč

- dr. Slavenko Grugerević - predsednik lige

11:05 - 12:00

Uvodna reč

- dr. Edo Pirkmajer, podpredsednik UIPI

- g. Jungen Happ, podpredsednik UIPI i predsednik Komiteta za restituciju UIPI

-g. Stratos Paradias, generalni sekretar UIPI

12:00 - 14:00

Reč učesnika Kongresa

- Predstavnici gostiju i donatora (Trgovački fond, Udruženje Grka u Srbiji i dr.)

- Predstavnici Lige (5 minuta)

- g. Nikola Tanurdžić, predsednik Udruženja za povraćaj imovine iz Vojvodine - kolektivni član Lige

- g. Mile Antić - predsednik Udruženja Beograd - kolektivni član Lige

- g. Jovan Pavlović, predsednik Regionalnog odbora Lige za Šumadiju

- gđa. Slađana Lazić, predsednica regionalnog odbora Lige za Zapadnu Srbiju

- g. Vlada Lešić, predsednik industrijsokg odbora Lige

- gđa. Marija Grisa, predsednik Odbora Lige u temerinu

14:00
Završna reč - Deklaracija o zaštiti privatne svojine i ljudskih prava

Učesnici:

Predstavnici krune / Krunskog saveta, međunarodnih institucija, diplomatskog kora, verskih zajednica, SANU Univerziteta Vlade i NVO.

Vreme i mesto:

30.11.2003. godine, sa početkom u 11:00 sati - Beograd, Trg Nikole Pašića, Dvorana Doma Sindikata.

Više na sajtu  http://www.liga.org.yu/


Jotel Optičke Mreže Jagodina
jagodina smestaj apartmani jagodina cene prenocista jagodinasmestaj.rs
Aktiv Zena Jagodina
Igraonica Jagodina
Najveci EX-Yu online multiplayer community igrice zabava


 - Moto Dana -

Sva prava zadržana Agencija 'Autentik'  -  office@autentik.net  -  10h - 15h
Optimizovano za Mozilla Firefox - Možete da skinete ovde
Povoljnoputovanje.com         Bgautentik.com         Nekonormalan.net         Bglinkovi.com         Raskrsnica.com         Sajtovi.org         Prezentacije.net         Webadresar.net

Gracia Medika
Selidbe Beograd
Felix Travel
Falcon Travel
Eta Turs
Detektivska Agencija
Dr Babović
Dakom Style
Nutricionista Beograd
Privatni Detektiv
Time Travel
Knjigovodstvo Bonaca
Travel4you
Kombi Prevoz Robe

Apartmani Jagodina
Jagodina Smeštaj
Jagodina Sobe
Jagodina Prenočište
Hotel Jagodina
Hotels Jagodina Acomodation
Booking Jagodina Acomodation

http://www.srednjaskola-svarhangel.edu.rs/
http://www.akademijaoxford.com/
http://www.agent-nekretnine.com/
http://www.oxford-jagodina.rs/
http://www.institutzastranejezike.edu.rs/
http://www.oxfordwebstudio.com/
https://poslovnikontakt.com/
Otkup Automobila
Budžetske uplate
Temisvar Izlet

Biznis Klub
velikoprodaja srbija
Popusti Beograd
sve akcije srbija popusti povoljne cene
Naissus Niš Poslovni Adresar