Autentik.net Portal


:: Jagodina
:: Ćuprija
:: Paraćin
 
  :: Početna
  :: Kontakt
  :: Vreme
  :: Na današnji dan
  :: Kursna lista
  :: Horoskop
 
  :: Pošaljite čestitku
  :: Online časopisi
  :: Online igrice
  :: Online psiholog
  :: Sve vrste bolesti
  :: Kalendar svetskih dana
  :: Zanimljive poruke
  :: Zanimljivi linkovi
  :: Sva srpska imena
  :: Vicevi - humor
  :: Sanovnik - snovi
  :: Grupni Popusti - Akcije
  :: Slike poznatih ličnosti
  :: Stanovnici zemlje
  :: Šta sve treba jesti
  :: Tačno atomsko vreme
  :: Poslednji zemljotresi
  :: Srbi u svetu
  :: SOS telefoni
  :: Kraj interneta

 - Aforizam Dana -

Da li ste optimista ?

  Jesam
  Nisam


Rezultati
  :: O nama
  :: Saradnici
  :: Cenovnik usluga
  :: Linkovi
  :: Internet zarada
Klikni gore. Srećno
  :: Banke
  :: Ambasade
  :: Air Serbia
  :: Pozivni brojevi SRBI.
  :: Razdaljine
  :: Gradovi Srbije
  :: Linkovi poznatih

Dodajte autentik u favorites, trebaće Vam !


 :: Apel građana :: Radio Ljubav Jagodina
 :: Humana strana :: Radio Jagodina
 :: Kulturna dešavanja :: TV Jagodina
 :: Letnja pozornica :: Radio D Plus Jagodina
 :: Foto album :: Oglasi Halo Jagodina
 :: Vesti iz grada :: Radio Gong Jagodina
 :: Mapa grada :: Radio Morava Jagodina
 :: Akva Park Jagodina :: Radio Amore Jagodina
Kafa Milos Jagodina Lux

 

Kulturno umetničko društvo ''Kablovi'' - Jagodina

Adresa: Brašovanijeva 21, Jagodina, Srbija

Telefon: 035/229-491 221-002 , lok. 334 ili 369

Faks: 035/229-490

Predsednik društva Oliver Jovanovski 064/24-33-730

Sekretar društva Vladica Ducić 062/771-594

duca@kti.rs

>>> ZVANIČNA PREZENTACIJA <<<

AKTIVNOSTI DRUSTVA ZA KULTURU "KABLOVI" U 2012. GODINIU godini velikog jubileja, kada Drustvo za kulturu "Kablovi" slavi 60 godina postojanja i veoma uspesnog rada, planirane su brojne aktivnosti u radu drustva.


U prvoj polovini godine "odradjeno" je nekoliko koncerata mladjih selekcija folklornog ansmbla drustva, dok je prvi ansambl imao atraktvan nastup u Ljuboviji na poziv KUD-a "Azbukovica" iz Ljubovije.

28. aprila odrzan je tradicionalni Prvomajski koncert u jagodinskom izletistu Potok pred prepunim gledalistem. Inace ovim koncertom se nezvanicno i otvara letnja sezona nastupa na Letnjoj pozornici u izletistu Potok.

Za kraj maja, kao i za pocetak jula planiran je dolazak dva internacionalna folklorna ansambla. U periodu od 25. do 29, maja, nasi gosti bice clanovi nemackog folklornog ansambla iz grada Geseke - Padenborn. Gosti iz Nemacke ce zajedno sa izvodjackim ansamblima DZK Kablovi odrzati celovecernji koncert 26. maja u izletistu Potok. Tokom boravka, za goste kao i ambasadora Nemacke u Srbiji, planiran je prijem u Skupstini grada, kao i obilazak mnogobrojnih znamenitosti u gradu i okolini.

Za jun mesec, u periodu od 22. do 24. juna, nas mladji izvodjacki ansambl uzece ucesce na velikom internacionalnom festivalu u Doboju (Republika Srpska).

Pocetkom jula meseca, tacnije 2. jula, na otvaranju 17.-te Letnje scene kod KUD-a, nasi gosti bice sada vec nasi i veliki prijatelji, clanovi omladinskog folklornog ansambla "Polunicka" iz Ukrajinskog grada Lavova.
Narednih ponedeljaka, smenjivace se renomirana Kulturnoumetnicka drustva iz Srbije, Hor stare crkve u Jagodini "Sveti Arhangel Mihajlo", kao i folklorni ansambli iz Doboja (Republika Srpska) i Delceva (Makedonija).

Za avgust mesec (od 11. do 16.avgusta) planirana je velika turneja prvog ansambla u Italiji u Regiji Lacio.
Za septembar i oktobar planirana su gostovanja mladjih ansambala u Makedoniji (Delcevo i Skoplje), Republici Srpskoj (Doboj i Ugljevik) i Ukraini (Lavov).

I kao kruna svih desavalja u 2012. godini planirana je proslava jubileja koja ce trajati 3 dana. Prvo ce 12. decembra biti odrzano literarno vece i otvorena izlozba slika sa likovne kolonije "Kablovi 2012" (Kolonija ce biti odrzana pocetkom septmbra meseca). Zatim ce 13. decembra premijerno biti izvedena pozorisna predstava u izvodjenju Dramskog studija drustva, dok ce kruna svih desavanja biti veliki Godisnji koncert koji ce ove godine biti odrzan u jagodinskoj hali sportova "JASSA", na zahtev brojne publike koja nije u mogucnosti da prisustvuje nasim koncertima u sali Kulturnog centra u Jagodini koja je mala da primi sve nase prijatelje, roditelje i rodbinu clanova (kojih trenutno ima preko 300), bivse clanove drustva, kao i brojne zaljubljenike tradicionalne pesme i igre koju neguje drustvo.


PLANIRANE AKTIVNOSTI DRUŠTVA ZA KULTURU „KABLOVI“ U 2011. GODINI

28. april 2011.god. – Tradicionalni Prvomajski koncert, Jagodina – Izletište Potok

2.-7.jun 2011.god. – Dečji folklorni festival - Brno,Češka

19.-26.jun 2011.god. – Medjunarodni festival folklora – Paderborn, Nemačka

4.jul 2011.god. – Otvaranje tradicionalne Letnje scene kod KUD-a

2.-9.avgust 2011.god. – Medjunarodni festival folklora – Slavjansk na Kubani, Rusija

2.-6. septembar 2011.god. – Gostovanje dva dečija ansambla u Delčevu (Makedonija) i Simitliju (Bugarska)

23.-25.septembar 2011.god. – Gostovanje dva dečija ansambla u Skoplju (Makedonija) – dečija nedelja

Oktobar 2011.god. – Dva gostovanja prvog ansambla u Republici Srpskoj, (Zvornik i Festival u Trebinju)


Slike slobodnih aktivnosti u Rusiji


 -: Završni Koncert KUD Kablovi


AKTIVNOSTI DRUSTVA ZA KULTURU "KABLOVI" U PERIODU MAJ-AVGUST 2011.Polazeci od planiranih aktivnosti za ovo leto, clanovi Drustva za kulturu "Kablovi" mogu sa ponosom da istaknu da su sve planirane aktivnosti, vrlo uspesno i na veliko zadovoljstvo svih clanova, ostvarene u potpunosti. "Odradjen" je tradicionalni Prvomajski koncert u Araclijskom potoku na kome su nam gosti bili clanovi Decijeg folklornog ansambla pri decjem domu "Karpos" iz Skoplja, zatim su clanovi drugog izvodjackog ansambla, pocetkom juna, ucestvovali na Internacionalnom Decijem festivalu folklora u Ceskom gradu Tvrdonice, Kombinovani izvodjacki ansambl je u drugoj polovini jula uzeo je ucesce na Velikom festivalu u Padenbornu (Nemacka), dok je prvi izvodjacki ansambl ucestvovao na grandioznom sveslovenskom festivalu u ruskom gradu Slavjansk na Kubani, Za vreme turneje, odrzan je veliki koncert zajedno sa Kubanskim kozackim horom u ruskom gradu Krasnodaru, priredjen u prekrasnom ambijentu, u organizaciji udruzenja rusko-srpskog prijateljstva.


Istovremeno, svakog ponedeljak u julu i avgustu odigravala se tradicionalna Letnja scena kod kuda, 16-ta po redu. Na platou ispred starog hotela Srbija, prodefilovali su ansambli iz Ceske, Makedonije, daleke Australije, Josanicke Banje, svi ansambli DZK "Kablovi", kao i crkveni hor stare crkve u jagodini "Sv. Arhangel Mihailo" i orkestri i pevaci naseg drustva.


Do kraja kalendarske godine, tacnije do Godisnjeg koncerta koji ce se ove godine odrzati 9. decembra u Sali kulturnog centra u Jagodini, ansambl ocekuje nekoliko gostovanja. Prvo ce dva decja ansambla, od 2. do 4. septembra, ucestvovati na Decijem festivalu folklora u Delcevu - Makedonija, zatim ce nova dva decija ansambla, oktobra meseca, gostovati u Skoplju kod drugara iz Decijeg kulturnog centra "Karpos" a za novembar mesec jos jedna poslastica za "kablovce" - ucesce na festivalu folsklora u Ukrainskom gradu Lavovu.


Sve u svemu, uspesna godina, mnogo predjenih kilometara (do sada preko 10000), a ocekuje nas jos oko 4000km i provedeno skoro 200 sati u autobusu.


Jagodinska publiko, vidimo se na Godisnjem koncertu, 9. decembra. Opa - iha.

 

Slike iz potoka

Slike iz Krasnodara

Slike sa festivala Slavjansk na Kubanu


AKTIVNOSTI DZK "KABLOVI" U AVGUSTU I SEPTEMBRU 2010.GODINE

Clanovi prvog ansambla Drustva za kulturu "Kablovi" otputovali su, 2. avgusta 2010. godine na veliki CIOFF-ov internacionalni festival folklora koji ce se u periodu od 4. do 9. avgusta, odrzati u holandskom gradu Odornu, blizu Emena.
Na festivalu ce pored nekoliko domacih (holandskih) ansambala, ucesce uzeti i 18 ansambala sa 4 kontinenta (Evropa, Azija, Afrika i Juzna Amerika).

Po dolasku iz Holandije, put Grcke uputice se i mladja postava Drustva za kulturu "Kablovi" koja ce provesti 14 dana u predgradju Atine. Odrzace nekoliko koncerat i nadamo se lepo se provesti.

Za kraj avgusta, tacnije 28. i 30. avgusta DZK "Kablovi" odrzace dva koncerta. Prvi, 28. avgusta odrzace se u Despotovcu, a drugi u Jagodini 30. avgusta povodom zatvaranja ovogodisnje Letnje scene kod KUD-a.

Pocetkom septembra (od 3. do 8. septembra), ugovorena su gostovanja u Delcevu (Makedonija) i Simitliju (Bugarska) kod nasih dugogodisnjih prijatelja.


Veceras pocinje jubilarna, 05.07.2010  15.- ta po redu Letnja scena Drustva za kulturu "Kablovi".


Kao i svih ranijih godina, na otvaranju ce se publici predstaviti Folklorni i muzicki ansambl drustva. U programu ce ucesce uzeti preko 150 clanova folkornog ansambla u nekoliko starosnih kategorija, kao i Narodni orkestar drustva.


Program na Letnjoj sceni kod KUD-a pocinje u 20.30 casova, a za naredne veceri (svaki ponedeljak u julu i avgustu) najavljujemo gostovanja folkolornih ansambala iz Zrenjanina, Soko Banje, Jabukovca, Delceva (Makedonija), Simitlija (Bugarska), kao i Crkvenog hora stare crkve u Jagodini te vece muzike i pesme orkestra drustva.


Jos jednom pozivamo jagodince da se, svakog ponedeljka u julu i avgustu, druzimo na sceni kod KUD-a.


Jos jedan veliki uspeh Folklornog ansambla Društva za kulturu "Kablovi"Po drugi put za redom, ovog puta na jubilarnom V Jaseničkom prelu, koji je ove godine u terminu od 23. do 25. aprila 2010. godine održan u Smederevskoj Palanci, u organizaciji KUD-a "GOŠA", Folklorni ansambl DZK "Kablovi" je proglašen za pobednika večeri. Ovoga puta igrana je koreografija Dragana Trifunovica, "Svadbeni običaji iz okoline Bujanovca". U konkurenciji izvodjača tradicionalne pesme Sanja Trifunovic je ponovo ubedljivo osvojila prvo mesto dokazavši svoj raskošni talenat i velike glasovne mogućnosti. Da ovo ne bude sve od "kablovaca" potrudio se i Saša Filipović, koji je izvodjenjem spleta kola na fruli osvojio odlično drugo mesto i tako doprineo da se jagodinci "pevajući" vrate iz Smederevske Palanke.

Dok su se članovi prvog ansambla pripremali za ovaj nastup u Smederevskoj Palanci, članovi trećeg izvodjačkog ansambla DZK "Kablovi" (deca od 11 do 14 godina), boravila su u periodu od 14. do 19. aprila u ukrainskom gradu Lavovu, gde su sa domaćinima odigrali dva koncerta, jedan u Nacionalnom teatru Ukraine pred preko 1500 gledalaca.

Društvo za kulturu "Kablovi" i članove trećeg ansambla u periodu od 26. do 30. maja 2010. godine očekuje uzvratna poseta prijatelja iz Ukraine. Kao i u Ukraini, biće održana dva koncerta, jedan u Jagodini, a drugi, najverovatnije, kod naših dragih prijatelja u Vlaškoj kod Mladenovca.


Sinoc, 11. decembra 2009. godine, u prepunoj sali Kulturnog centra u Jagodini odrzan je tradicionalni Godisnji koncert Drustva za kulturu “Kablovi”.

Preko 180 clanova drustva, u 120 minuta programa, izvelo je 12 koreografija iz svog prebogatog igrackog repertoara. Jagodinska publika ih je sve vreme sa uzbudjenjem pratila ne stedeci svoje dlanove.

U publici su pored zaljubljenika u ovaj vid, moze se reci, tradicionalne narodne umetnosti bili i roditelji dece ucesnika, predsednik Skupstine grada Jagodine, gospodin Ratko Stevanovic, nacelnik Opstine Ugljevik iz Republike Srpske, gospodin Vasilije Peric, predsednik Skupstine opstine Cajnice (Republika Srpska), gospodin Srdjan Petrovic, direktor Kulturnog centra “Filip Visnjic” iz Ugljevika, gospodin Predrag Vujovic, kao i predsednica Upravnog odbora Holding “Kablovi” a.d. – Jagodina, gospodja Miljana Matic.

Do kraja ove kalendarske godine, Drustvo za kulturu “Kablovi” uzece ucesce u snimanju jednog televizijskog Novogodisnjeg programa, kao i na nastupu u 27. Decembra u Orasju.


Decji folklorni ansamb Drustva za kulturu “Kablovi” uzeo je ucesce na Medjunarodnoj smotri decjih ansambala koji se 8. i 9. oktobra odrzao u Jegunovcima, opstina Tetovo (Makedonija). Atraktivnim programom izmamili su aplauze mnogobrojne publike i ostvarili punu saradnju sa tamosnjim decjim ansamblom koji ce u period od 13. do 15. novembra biti gost naseg ansambla I odrzati zajednicki concert u Osnovnoj skoli “Goran Ostojic” u petak 13. novembra sa pocetkom u 18.30.

Drustvo za kulturu “Kablovi” odrzace svoj tradicionalni Godisnji concert u petak, 11. decembra 2009. godine, u Sali kulturnog centra u Jagodini, sa pocetkom u 18.00 casova.

U programu ce ucesce uzeti cak 180 clanova Folklorne i Muzicke sekcije drustva svih uzrasta (najmladji clan ima svega 4 godine), koji ce cenjenoj publici prikazati bogatsvo i kolorit srpske kulture I tradicije

U sklopu proslave 57. –godisnjice rada drustva, u cetvrtak, 10. decembra 2009. godine, u foajeu Kulturnog centra u Jagodini, publici ce biti prezentovano 25 radova (ulje na platnu) 12 slikara, nastalih na ovogodisnjoj Likovnoj koloniji “Kablovi 2009”.Drustvo za kulturu “Kablovi” osnovano je 1952. godine i svih ovih godina je nosilac kulturnih dogadjanja u jagodinskoj opstini. U svom sastavu ima vise sekcija: folklornu, muzicku, literarnu, dramsku, likovnu i grupu za negovanje izvorne narodne pesme. Trenutno broji preko 350 clanova. Dobitnik je velikog broja priznanja iz oblasti negovanja amaterizma u svim oblastima delovanja. Posebno treba istaci priznanja koja je drustvo ostvarilo poslednjih nekoliko godina:

- zlatnu plaketu Saveza amatera Srbije (2002.),
- oktobarsku nagradu grada Jagodine (2004)
- vise puta drustvo i pojedinci iz drustva bili su nosioci Kristalne prizme, nagrade koju dodeljuje Kulturno prosvetna zajednica Jagodine za izuzetne rezultate u kulturnom stvaralastvu

Najbrojnija sekcija u drustvu je folklorna sekcija koja broji oko 180 clanova u 4 starosne kategorije (prvi ansambl, drugi pripremni ansambl, treci decji ansambl i skola folklora). Prvi ansambl je ucestvovao na festivalima sirom Evrope sa kojih je doneo brojna priznanja od kojih je najznacajnije osvojeno prvo mesto na Medjunarodnom CIOF-ovom festivalu u Burgasu (Bugarska) 2002. godine, drugo mesto na festivalu u Mikrevu (Bugarska) ciji je generalni pokrovotelj predsednik Bugarske, specijalana nagrada zirija takodje na CIOF-ovom festivalu u Kolobzegu (Poljska), odrzanom avgusta 2008. godine, kao i pobednik “Jasenickog prela” 2009. godine, koji se ove godine krajem aprila, po peti put odrzao u Smederevskoj Palanci. Najbrojnija grupa u folklornoj sekciji je decja grupa koja trenutno broji oko 150 clanova.
Muzicka sekcija broji oko 20 clanova i delovanje ove sekcije je usko vezano za rad folklorne sekcije.
Literarna sekcija okuplja oko 10-tak clanova i uspesno organizuju brojne literane veceri. U 2004. godini Drustvo za kulturu “Kablovi” izdalo je dve knjige pesama naseg istaknutog clana Dragan Radovica, knjige poezije “Kotorska zvona” i “Petrov vrt” koje su naisle na veoma dobar odjek kako u javnosti tako i kod kriticara.


Dramska sekcija je godinama bila nosilac pozornidnog stvaralastva u gradu. Sekcija je postavila preko 30 predstava koje su izvodjene kako u Jagodini, tako i po celoj Srbiji, a 2004. godine imala je gostovanje i u Republici Srpskoj. Vise puta dramska sekcija je bila ucesnik pratecih manifestacija Dana komedije. Pre par godina inteziviran je rad sa Decjim dramskim studijom koji broji 20-tak aktivnih clanova i u svom repertoaru vec imaju 4 predstave koje se uspesno prikazuju malisanima kako u opstini Jagodina tako i drugim gradovima.


Likovna sekcija broji 15-tak clanova, sto stalnih, sto pridruzeninih (od toga 6 akademskih slikara). Veoma uspesno, vec 16 godina, organizuje se Likovna kolonija koja je poznata i priznata sirom Srbije. Ujedno organizuje i izlozbe likovnog stvaralastva kako svojih clanova tako i radove mnogobrojnih prijatelja drustva.
Grupa za negovanje narodne izvorne pesme je najmladja sekcija u drustvu. Osnovana je pre 5 godina. Broji 10-tak clanova (zenskih vokala) i vec je zabelezila velike uspehe na raznim takmicenjima. Solista ove grupe Sanja Trifunovic je apsolutni pobednik u kategoriji etno pevanja na Festivalima “Zlatni opanak 2006.” u Valjevu, i “Jasenicko prelo 2009” u Smederevskoj Palanci, etno grupa je proglasena za najbolju etno grupu na Republickom festivalu odzanom u Klicevcu 2008. god. kao na Republickoj smotri etno grupa odrzanoj u Obrenovcu 2006., 2007. i 2008. godine.


Drustvo je aktivno preko cele godine, ucestvuje na brojnim koncertima sirom Srbije i u vecem broju Evropskih zemalja. U 2007. godini Drustvo je odrzalo 3 celovecernja koncerta u gradu, a takodje smo nastupali u Vlaskoj kod Mladenovca, Valjevu, Teslicu (BiH), Doboju (BiH), Berovu i Delcevu (Makedonija), Mikrevu i Sandanskom (Bugarska), Egeru i Djondjosu (Madjarska), Lapovu, Backom Dobrom Polju, Trsteniku.
U 2008. godini, pored vise celovecernjih koncerata u Jagodini i drugim gradovima Srbije, izdvajamo ucesce na Medjunarodnom festivalu folklore odrzanom u Kolobzegu (Poljska) u okviru koga smo odrzali 6 koncerata u vise poljskih gradova, koncerte u Ugljeviku i Doboju (Republika Srpska, kao i tradicionalno gostovanje u Delcevu (Makedonija), ali ovoga puta po prvi put sa najmladjim ansamblom (deca uzrasta od 9 do 12 godina).


Za 2009. godinu, pored vise celovecernjih koncerata, drustvo je vec “odradilo” gostovanje sa III ansamblom u Ugljeviku, Festival u Federaciji BiH i Republici Srpskoj (Doboj, Brcko, Maglaj, Vuckovica), saradjivali smo po pitanju vise projekata sa Gradskim Muzejom u Jagodini.


U planu za 2009. godinu ostaje da prvi ansambl septembra meseca uzme ucesce na festivalu u Poljskoj (Vlodava), kao i na takmicenju folklornih ansambala u Mikrevu (Bugarska), za koji smo zbog opsteg utiska prikazanog pre dve godine, ponovo pozvani da uzmemo ucesce. Treci ansambl ce ponovo septembra gostovati u Delcevu (Makedonija), ovoga puta na decjem festivalu, a za oktobar planirano je ucesce na Decijoj nedelji u Skoplju (Makedonija).


U 2010. godini drustvo takodje ima velike ambicije. Vec su zakazana dva gostovanja, jedno aprila meseca u Lvovu (Ukrajina), a drugo u toku leta u Turskoj na Medjunarodnom festivali folklore.
Pored svih gostovanja, drudtvo tradicionalno organizuje Letnju scenu kod KUD-a. Svakog ponedeljka u julu i avgustu na sceni se smenjuju 8 drustava iz zemlje i inostranstva, kao i Crkveni hor stare jagodinske crkve Sveti Arhangel Mihailo.

Ekipa u Poljskoj

Etno selo Stanišići

Izletište Potok Jagodina

Lepe Meksikanke

Povratak iz Kolobzega

Pune ruke nagrada u Kolobzegu


 


Jotel Optičke Mreže Jagodina
jagodina smestaj apartmani jagodina cene prenocista jagodinasmestaj.rs
Aktiv Zena Jagodina
Igraonica Jagodina
Najveci EX-Yu online multiplayer community igrice zabava


 - Moto Dana -

Sva prava zadržana Agencija 'Autentik'  -  office@autentik.net  -  10h - 15h
Optimizovano za Mozilla Firefox - Možete da skinete ovde
Povoljnoputovanje.com         Bgautentik.com         Nekonormalan.net         Bglinkovi.com         Raskrsnica.com         Sajtovi.org         Prezentacije.net         Webadresar.net

Gracia Medika
Selidbe Beograd
Felix Travel
Falcon Travel
Eta Turs
Detektivska Agencija
Dr Babović
Dakom Style
Nutricionista Beograd
Privatni Detektiv
Time Travel
Knjigovodstvo Bonaca
Travel4you
Kombi Prevoz Robe

Apartmani Jagodina
Jagodina Smeštaj
Jagodina Sobe
Jagodina Prenočište
Hotel Jagodina
Hotels Jagodina Acomodation
Booking Jagodina Acomodation

http://www.srednjaskola-svarhangel.edu.rs/
http://www.akademijaoxford.com/
http://www.agent-nekretnine.com/
http://www.oxford-jagodina.rs/
http://www.institutzastranejezike.edu.rs/
http://www.oxfordwebstudio.com/
https://poslovnikontakt.com/
Otkup Automobila
Budžetske uplate
Temisvar Izlet

Biznis Klub
velikoprodaja srbija
Popusti Beograd
sve akcije srbija popusti povoljne cene
Naissus Niš Poslovni Adresar