Autentik.net Portal


:: Jagodina
:: Ćuprija
:: Paraćin
 
  :: Početna
  :: Kontakt
  :: Vreme
  :: Na današnji dan
  :: Kursna lista
  :: Horoskop
 
  :: Knjiga gostiju
  :: Pošaljite čestitku
  :: Online časopisi
  :: Online igrice
  :: Online psiholog
  :: Sve vrste bolesti
  :: Kalendar svetskih dana
  :: Zanimljive poruke
  :: Zanimljivi linkovi
  :: Sva srpska imena
  :: Vicevi - humor
  :: Sanovnik - snovi
  :: Grupni Popusti - Akcije
  :: Slike poznatih ličnosti
  :: Stanovnici zemlje
  :: Šta sve treba jesti
  :: Tačno atomsko vreme
  :: Poslednji zemljotresi
  :: Srbi u svetu
  :: SOS telefoni
  :: Kraj interneta

 - Aforizam Dana -

Da li ste čuli za FRENCH BOX shop (Originalna francuska kozmetika) u Jagodini ?

  Jesam
  Nisam


Rezultati
  :: O nama
  :: Saradnici
  :: Cenovnik usluga
  :: Linkovi
  :: Internet zarada
Klikni gore. Srećno
  :: Banke
  :: Ambasade
  :: Air Serbia
  :: Pozivni brojevi SRBI.
  :: Razdaljine
  :: Gradovi Srbije
  :: Linkovi poznatih

Dodajte autentik u favorites, trebaće Vam !

 

035/223-431 tel/fax

Milunke Savić br.1

ossmmja@ptt.yu

Direktorka

Vesna Milosavljević

 

Osnovna škola "MILAN MIJALKOVIĆ"

Osnovna škola "Milan Mijalkovic" u Jagodini osnovana je 1951. god. i otpočela rad u školskoj 1951/52. godini pod imenom Druga osmoletka u Svetozarevu. "Prva osmoletka" je bila današnja Osnovna škola "Rada Miljkovic" i obe osmoletke radile su u istoj zgradi, u Teslinoj ulici broj 1 (sadašnja Osnovna škola "17 oktobar").

Učenici škole bili su sa područija grada. S obzirom na to da su obe škole bile u centru grada nije vršena stroga racionalizacija. Primenom zakona o obaveznom školovanju u trajanju od 8 godina, u školu su počele da dolaze i deca iz okolnih sela.

1960-u godinu obeležilo je useljavanje u novi školski objekat, prvi namenski školski objekat sagrađen je u posleratnom periodu. Zbog diclociranja škole iz centra grada prema južnom delu fizički izdvojeno odeljenje u Bukovcu "pripalo" je skoli "Rada Miljkovic", a od nje je primljeno odeljenje iz Naselja Đurđevo Brdo. Školske 1961/62. godine iz sastava škole otišlo je odeljenje iz Voljovča, tako da škola dobija svoju konačnu organizacionu formu i reon.

Škola ima 17 učionica od kojih je jedna sa stepenicama za muzički kabinet. Pored 10 učionica postoje odeljenja za pripremu nastave. Jedan broj učionica je pretvoren u specijalizovane učionice, a drugi u kabinete (fizika, hemija, biologija, tehničko obrazovanje, informatika).

Sredstvima mesnog samodoprinosa građana Jagodine izgrađena je fiskulturna sala 1977. godine. Sala ima ukupnu površinu 596,80 kvadrata, a u njoj je sala za male sportove 355,20 kvadrata, spavaonica 44,40 kvadrata, dve učeničke svlačionice i dve nastavnicke kancelarije.

U školskom dvorištu nalaze se i rukometno igralište sa tribinama i pomoćno košarkaško igralište.

Objekat škole u naselju Đurđevo Brdo je ukupne površine 150, 35 kvadrata, a sastoji se od dve učionice, nastavnicke kancelarije, dve prostorije za nastavna sredstva, učila i knjige, hodnika, prostorije za pomoćnog radnika i mokrog čvora. Ove školske godine znatno su poboljšani uslovi rada u skoli prikljucivanjem iste na gas.

U školskoj 2004/05. godini u školi "Milan Mijalković" bilo je zaposleno 60 radnika. Nastavu je izvodilo 44 nastavnika koje je na osnovu zakonske regulative ispunjavalo tražene uslove. Izuzetak je napravljen u nastavi engleskog jezika za niže razrede zbog već poznatog manjka stručnog kadra.

Školu je pohađalo 779 ucenika.

Vaspitno-obrazovni rad se organizaovao u dve smene. Ćasovi dopunske nastave, dodatne, slobodne aktivnosti, kao i časovi odeljenske zajednice realizovali su po posebnom rasporedu časova.

Plan i program su u potpunosti realizovani uz poštovanje kalendara iz Godišnjeg programa.

U školskoj 2004/05. godini tim SRP-a je intenzivno radio na realizaciji projekata "uspešna škola" i uopšte na razvoju naše škole. Knjige za biblioteku su nabavljene na početku školske godine, grafoskopi (2) i radio-kasetofoni (5) u decembru mesecu a nastavna sredstva (kasete, CD-i itd..) marta i aprila 2005. Na početku školske 2004/05 predstavnica roditelja iz tima SRP-a je na Savetu roditelja zainteresovala roditelje da adaptiraju učionice nižih razreda. (Okreće učionice, ofarbaju stolariju i radijatore). Ta akcija je završena januara 2005.

U toku 2004/05. godine tim SRP-a, roditelji učenika sa Kolonije Đurđevo brdo i uprava škole su pomogli da se napravi plan gasifikacije školske zgrade na Koloniji. Radovi su poceli avgusta 2005. i završeni su do početka grejne sezone.

Rad ucenika i nastavnika rezultirao je i uspesima na pojedinim takmicanjima i osvojenim mestima.

Najveća slabost škole svakako jeste ruiniranost same školske zgrade, sto zbog starosti samog objekta, sto zbog poplave 1999-te godine cije posledice jos uvek nisu otklonjene. U zgradi je nedovršena rekonstrukcija električne instalacije, trotoari oko skole su ulegli od pomenute poplave tako da ne pružaju zaštitu, te često posle kiše podrum biva poplavljen. Podovi u školi su puni rupa koje se mogu ukloniti jedino potpunim renoviranjem odnosno postavljanjem novih podova zbog čega smo se često obraćali za pomoć lokalnoj vlasti a sada imamo obećanje da ce lokalna uprava uskoro finansirati renoviranje škole.

Renoviranje krova 2001. godine je urađeno loše. Škola je po završenom renoviranju upućivala primedbe nadzornom organu i sve su odbačene kao neosnovane. Krov sa prednje strane škole nema oluke tako da se kiša sliva na zidove zgrade i oštećuje i onako dotrajalu fasadu. Jedino u školi sto ne zahteva potpuno renoviranje jesu sportski tereni i školska sala. Krajem avgusta Delta-holding je bila donator sportske opreme i rekvizita za sve jagodinske osnovne škole. Kao domaćin manifestacije prilikom dodele pomenute opreme naša škola je dobila najveći deo donacije.

Škola je imala solidnu saradnju i sa Školskim odborom i sa Savetom roditelja kroz redovne sastanke i aktivnosti ( Analize uspeha i vladanja, izbor izvođača ekskurzija i rekreativne nastave, snabdevača kuhinje, osiguranja).

Iz svega pomenutog, uz izvesne teškoće, sve sto je planirano Godišnjim programom rada škole je ostvareno a uz poboljšanje elementarnih uslova u kojima rade naše ucenici i nastavni rezultati bi svakako bili i bolji.

 

 

 


Originalna Francuska Kozmetika Online Shop Jagodina Srbija
Jotel Optičke Mreže Jagodina
jagodina smestaj apartmani jagodina cene prenocista jagodinasmestaj.rs
Aktiv Zena Jagodina
Igraonica Jagodina
Najveci EX-Yu online multiplayer community igrice zabava


 - Moto Dana -


Sva prava zadržana Agencija 'Autentik'  -  office@autentik.net  -  10h - 15h

http://www.srednjaskola-svarhangel.edu.rs/
http://www.akademijaoxford.com/
http://www.sudskitumac-srbija.com/
http://www.agent-nekretnine.com/
http://www.oxfordturist.rs/
http://www.generalworks.rs/
http://www.oxford-jagodina.rs/
http://www.institutzastranejezike.edu.rs/
http://www.oxfordwebstudio.com/

http://www.graciamedika.com/
http://www.selidbebeogradprevoz.com/
https://www.felixtravel.rs/
http://www.falcon.rs/
https://www.etaturs.rs/
https://www.detektivskaagencija.net/
https://www.drbabovic.rs/

http://www.apartmanijagodina.com/
http://www.jagodinasmestaj.net/
http://www.jagodinasobe.net/
http://www.jagodinaprenociste.com/
http://www.hoteljagodina.com/
https://www.hotelsjagodina.com/
https://www.bookingjagodina.com/
Autentik Top Lista
velikoprodaja srbija
Popusti Beograd
sve akcije srbija popusti povoljne cene