Autentik.net Portal


:: Jagodina
:: Ćuprija
:: Paraćin
 
  :: Početna
  :: Kontakt
  :: Vreme
  :: Na današnji dan
  :: Kursna lista
  :: Horoskop
 
  :: Pošaljite čestitku
  :: Online časopisi
  :: Online igrice
  :: Online psiholog
  :: Sve vrste bolesti
  :: Kalendar svetskih dana
  :: Zanimljive poruke
  :: Zanimljivi linkovi
  :: Sva srpska imena
  :: Vicevi - humor
  :: Sanovnik - snovi
  :: Grupni Popusti - Akcije
  :: Slike poznatih ličnosti
  :: Stanovnici zemlje
  :: Šta sve treba jesti
  :: Tačno atomsko vreme
  :: Poslednji zemljotresi
  :: Srbi u svetu
  :: SOS telefoni
  :: Kraj interneta

 - Aforizam Dana -

Da li ste optimista ?

  Jesam
  Nisam


Rezultati
  :: O nama
  :: Saradnici
  :: Cenovnik usluga
  :: Linkovi
  :: Internet zarada
Klikni gore. Srećno
  :: Banke
  :: Ambasade
  :: Air Serbia
  :: Pozivni brojevi SRBI.
  :: Razdaljine
  :: Gradovi Srbije
  :: Linkovi poznatih

Dodajte autentik u favorites, trebaće Vam !

 

035/223-431 tel/fax

Milunke Savić br.1

ossmmja@ptt.yu

Direktorka

Vesna Milosavljević

 

Osnovna škola "MILAN MIJALKOVIĆ"

Osnovna škola "Milan Mijalkovic" u Jagodini osnovana je 1951. god. i otpočela rad u školskoj 1951/52. godini pod imenom Druga osmoletka u Svetozarevu. "Prva osmoletka" je bila današnja Osnovna škola "Rada Miljkovic" i obe osmoletke radile su u istoj zgradi, u Teslinoj ulici broj 1 (sadašnja Osnovna škola "17 oktobar").

Učenici škole bili su sa područija grada. S obzirom na to da su obe škole bile u centru grada nije vršena stroga racionalizacija. Primenom zakona o obaveznom školovanju u trajanju od 8 godina, u školu su počele da dolaze i deca iz okolnih sela.

1960-u godinu obeležilo je useljavanje u novi školski objekat, prvi namenski školski objekat sagrađen je u posleratnom periodu. Zbog diclociranja škole iz centra grada prema južnom delu fizički izdvojeno odeljenje u Bukovcu "pripalo" je skoli "Rada Miljkovic", a od nje je primljeno odeljenje iz Naselja Đurđevo Brdo. Školske 1961/62. godine iz sastava škole otišlo je odeljenje iz Voljovča, tako da škola dobija svoju konačnu organizacionu formu i reon.

Škola ima 17 učionica od kojih je jedna sa stepenicama za muzički kabinet. Pored 10 učionica postoje odeljenja za pripremu nastave. Jedan broj učionica je pretvoren u specijalizovane učionice, a drugi u kabinete (fizika, hemija, biologija, tehničko obrazovanje, informatika).

Sredstvima mesnog samodoprinosa građana Jagodine izgrađena je fiskulturna sala 1977. godine. Sala ima ukupnu površinu 596,80 kvadrata, a u njoj je sala za male sportove 355,20 kvadrata, spavaonica 44,40 kvadrata, dve učeničke svlačionice i dve nastavnicke kancelarije.

U školskom dvorištu nalaze se i rukometno igralište sa tribinama i pomoćno košarkaško igralište.

Objekat škole u naselju Đurđevo Brdo je ukupne površine 150, 35 kvadrata, a sastoji se od dve učionice, nastavnicke kancelarije, dve prostorije za nastavna sredstva, učila i knjige, hodnika, prostorije za pomoćnog radnika i mokrog čvora. Ove školske godine znatno su poboljšani uslovi rada u skoli prikljucivanjem iste na gas.

U školskoj 2004/05. godini u školi "Milan Mijalković" bilo je zaposleno 60 radnika. Nastavu je izvodilo 44 nastavnika koje je na osnovu zakonske regulative ispunjavalo tražene uslove. Izuzetak je napravljen u nastavi engleskog jezika za niže razrede zbog već poznatog manjka stručnog kadra.

Školu je pohađalo 779 ucenika.

Vaspitno-obrazovni rad se organizaovao u dve smene. Ćasovi dopunske nastave, dodatne, slobodne aktivnosti, kao i časovi odeljenske zajednice realizovali su po posebnom rasporedu časova.

Plan i program su u potpunosti realizovani uz poštovanje kalendara iz Godišnjeg programa.

U školskoj 2004/05. godini tim SRP-a je intenzivno radio na realizaciji projekata "uspešna škola" i uopšte na razvoju naše škole. Knjige za biblioteku su nabavljene na početku školske godine, grafoskopi (2) i radio-kasetofoni (5) u decembru mesecu a nastavna sredstva (kasete, CD-i itd..) marta i aprila 2005. Na početku školske 2004/05 predstavnica roditelja iz tima SRP-a je na Savetu roditelja zainteresovala roditelje da adaptiraju učionice nižih razreda. (Okreće učionice, ofarbaju stolariju i radijatore). Ta akcija je završena januara 2005.

U toku 2004/05. godine tim SRP-a, roditelji učenika sa Kolonije Đurđevo brdo i uprava škole su pomogli da se napravi plan gasifikacije školske zgrade na Koloniji. Radovi su poceli avgusta 2005. i završeni su do početka grejne sezone.

Rad ucenika i nastavnika rezultirao je i uspesima na pojedinim takmicanjima i osvojenim mestima.

Najveća slabost škole svakako jeste ruiniranost same školske zgrade, sto zbog starosti samog objekta, sto zbog poplave 1999-te godine cije posledice jos uvek nisu otklonjene. U zgradi je nedovršena rekonstrukcija električne instalacije, trotoari oko skole su ulegli od pomenute poplave tako da ne pružaju zaštitu, te često posle kiše podrum biva poplavljen. Podovi u školi su puni rupa koje se mogu ukloniti jedino potpunim renoviranjem odnosno postavljanjem novih podova zbog čega smo se često obraćali za pomoć lokalnoj vlasti a sada imamo obećanje da ce lokalna uprava uskoro finansirati renoviranje škole.

Renoviranje krova 2001. godine je urađeno loše. Škola je po završenom renoviranju upućivala primedbe nadzornom organu i sve su odbačene kao neosnovane. Krov sa prednje strane škole nema oluke tako da se kiša sliva na zidove zgrade i oštećuje i onako dotrajalu fasadu. Jedino u školi sto ne zahteva potpuno renoviranje jesu sportski tereni i školska sala. Krajem avgusta Delta-holding je bila donator sportske opreme i rekvizita za sve jagodinske osnovne škole. Kao domaćin manifestacije prilikom dodele pomenute opreme naša škola je dobila najveći deo donacije.

Škola je imala solidnu saradnju i sa Školskim odborom i sa Savetom roditelja kroz redovne sastanke i aktivnosti ( Analize uspeha i vladanja, izbor izvođača ekskurzija i rekreativne nastave, snabdevača kuhinje, osiguranja).

Iz svega pomenutog, uz izvesne teškoće, sve sto je planirano Godišnjim programom rada škole je ostvareno a uz poboljšanje elementarnih uslova u kojima rade naše ucenici i nastavni rezultati bi svakako bili i bolji.

 

 

 


Jotel Optičke Mreže Jagodina
jagodina smestaj apartmani jagodina cene prenocista jagodinasmestaj.rs
Aktiv Zena Jagodina
Igraonica Jagodina
Najveci EX-Yu online multiplayer community igrice zabava


 - Moto Dana -

Sva prava zadržana Agencija 'Autentik'  -  office@autentik.net  -  10h - 15h
Optimizovano za Mozilla Firefox - Možete da skinete ovde
Povoljnoputovanje.com         Bgautentik.com         Nekonormalan.net         Bglinkovi.com         Raskrsnica.com         Sajtovi.org         Prezentacije.net         Webadresar.net

Gracia Medika
Selidbe Beograd
Felix Travel
Falcon Travel
Eta Turs
Detektivska Agencija
Dr Babović
Dakom Style
Nutricionista Beograd
Privatni Detektiv
Time Travel
Knjigovodstvo Bonaca
Travel4you
Kombi Prevoz Robe

Apartmani Jagodina
Jagodina Smeštaj
Jagodina Sobe
Jagodina Prenočište
Hotel Jagodina
Hotels Jagodina Acomodation
Booking Jagodina Acomodation

http://www.srednjaskola-svarhangel.edu.rs/
http://www.akademijaoxford.com/
http://www.agent-nekretnine.com/
http://www.oxford-jagodina.rs/
http://www.institutzastranejezike.edu.rs/
http://www.oxfordwebstudio.com/
https://poslovnikontakt.com/
Otkup Automobila
Budžetske uplate
Temisvar Izlet

Biznis Klub
velikoprodaja srbija
Popusti Beograd
sve akcije srbija popusti povoljne cene
Naissus Niš Poslovni Adresar