J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::

UKUPNO>  9545

DANAS>  415

JUČE>  631

KOŠARKAŠKI KLUB

'TOP BASKET' JAGODINA

 

OSTVARENJE AMERIČKOG SNA

 

Devetnaestogodišnji DANIJEL KRLESKI iz Jagodine ovih dana putuje u Ameriku na školovanje i sportsko usavršavanje. Naime, on je jedan od malobrojnih studenata iz srbije koji je uspeo da dobije sportsku stipendiju za Univerzitet Merilend. Suma u iznosu od 20.000 dolara godišnje pokrivaće troškove školovanja i stanovanja u internatu. Danijel će u Americi trenirati košarku, a za glavne predmete školovanja izabrao je marketing i menadžment.

Danijel je košarku prvo trenirao za košarkaški klub ''Jagodina'' a poslednjih godinu dana je u KK ''Top basket''. Na predlog trenera Gorana Milenkovića Danijel je, pošto je završio gimnaziju, a nije znao šta će dalje da upiše, na internetu potražio da li neki američki univerzitet daje sportsku stipendiju.

- Na internetu sam našao agenciju koja se bavi posredovanjem između sportista i univerziteta. Popunio sam formulare, poslao biografiju i oni su bili zainteresovani da sarađuju sa mnom. Odneo sam snimke sa utakmica u kojima sam igrao kako bi to poslali u Ameriku. Rekli su mi da su svi oni treneri koji su videli snimke su me pohvalili. Merilend je pokazao najveće interesovanje da odem tamo. Prvo sam polagao test iz engleskog jezika i matematike i pošto sam to uspešno prošao, dobio sam stipendiju. Ja sam pre svega dobio sportsku stipendiju, ali ona zavisi od mog uspeha u školi - kaže Danijel Krleski. -

Trener Goran Milenković o Danijelu ima samo reči hvala.

- Danijel je u poslednjih sedam godina igrao za ''Jagodinu'' i ja sam video da on ima košarkaški potencijal i da je talentovan. Uglavnom nije igrao i bukvalno je proglašen za netalentovanog. Zato sam ga ja uzeo i poslednjih godinu dana igrao je za ''Top basket''. Redovno smo trenirali, čak i u šest sati ujutru u školi ''Rada Miljković'' jer nije bilo drugih termina. I zato bih se zahvalio direktoru Bobanu Maroviću. Snimili smo utakmice od kojih smo napravili desetak minuta materjala koji je zatim poslat u Ameriku. Danijel ima velike mogućnosti da napravi dobru karijeru u Americi jer tamo sport ima ogroman budžet. Drago mi je kao treneru što sam u njemu prepoznao igrača i što sam mu pomogao da ostvari jedan san. Njemu su se jednostavno sklopile sve kockice jer je Danijel bio odličan đak, dobro govori engleski, zna matematiku. Bez toga i bez dobre igre ne bi dobio stipendiju. Ja verujem u danijela. On daje primer kako se u Jagodini i Srbiji ostvaruje američki san. - naglasio je Milenković -

Da bi zadržao stipendiju, Danijel će morati ne samo da uporno trenira košarku, već če morati i vredno da uči. S obzirom da je do sada Danijel Krleski već pokazao da je uporan i sledi svoj cilj, to mu verovatno neće biti teško. Mi mu držimo palčeve da uspe u svakom pogledu.

Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'