J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::

UKUPNO>  17517

DANAS>  246

JUČE>  357

ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB

' JAGODINA 2001'

 ††††† 猀䵜捡潲敭楤屡牄慥睭慥敶

 

ŽKK JAGODINA 2001 osnovan je maja 2001. godine a u ministarstvu je registrovan 25.11.2001. tako da se taj dan slavi kao dan kluba. Ideja osnivača-košrakaških radnika je bila da se krene sa radom sa mlađim kategorijama dok ne stasaju za igranje seniorskih liga. Vođeni tom idejom, ljudi u klubu su strpljivo radili i sada se klub takmiči u I sprskoj seniorskoj ligi. Iako je to jedan od najmlađih sastava, pružaju zapažane igre. sve igraćice su iz Jagodine, a među njima su i potencijalne reprezentativke Srbije u mlađim kategorijama - Savić Minja, Horvatović Milica, Milojević Tijana, Nikolić Dragana, Jelača Sanja. Pored seniorskog sastava, dobre rezultate postižu i pionirke koje se takmiče u Regionalnoj ligi Srbije. Takođe, i devojčice rođene 95,96,97. godine marljivo treniraju i čekaju svoje vreme kada će krenuti sa takmičanjem.

U klubu svi koji rade su bivši košarkaši i dugogodišnji sportski radnici. tako je na čelu kluba Dojčinović Žarko - Žare bivši igrač i trener u muškom košarkaškom klubu. Treneri su bivši reprezentativci stare Jugoslavije i internacionalci, osnivači mnogih priznanja u bogatim igračkim karijerama, Predrag - Lega Ivanović i Slavica Nikolić (Minić). Veliku pomoć pruža i legenda Jagodinske košarke, delegat u Skupštini KSS-a Nikolić Dragan - Tomislav. Njemu uz rame je i Simić Mirosalv - Simke, bivši fudbaler kao i Aleksić Tomislav. O zdravlju košarkašica brine doktor Strenka Aleksandar, specijalista fizijatrije.

Ambicije kluba su da za par godina Jagodina grad dobije prvoligaša u ženskoj konkurenciji u košarci.

 

Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'