J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::

UKUPNO>  9707

DANAS>  129

JUČE>  448

Yoga
Jagodina

 

Klub “Lotos” osnovan je 2001. godine i kroz njega je proslo preko 300 ljudi vodjeni instruktorom Biserkom Jakovljevic. Bilo je onih koji su dosli iz ciste radoznalosti da se upoznaju sa ovom drevnom vestinom, do onih koji su ove vezbe uvrstili u redovan deo svojih nedeljnih aktivnosti . Klub posecuju uglavnom i za sada samo osobe zenskog pola svih starosnih dobi. Treninzi se odvijaju tri puta nedeljno u trajanju od jednog sata. Svima se unapred preporucuju konsultacije sa lekarom, posebno ako osoba pati od nekih ozbiljnijih hronicnih problema. Osobe sa izvesnim deformitetima tela mogu se ukljuciti jer vezbe su i terapeutske.

 

Yoga je kultura negovanja tela i duha stara preko pet hiljada godina potekla sa teritorije danasnje Indije. U izvodjenju hata yoge covek je centar a njegovo telo predstavlja instrument. U ovim vezbama nema nikakvih ogranicenja. Svako se moze ukljuciti bez obzira na pol, starost ili konstituciju tela, cak i oni koji se nikada nisu bavili gimnastikom ili nekom sportskom aktivnoscu.
Vezbama se podstice jacanje citavog skeleta i muskulatur, telo postaje elasticno, misici se zatezu , masne naslage sa tela se tope, celulit nestaje, metabolizam se regulise i ubrzava, regulise se rad hormonalnih zlezda. Dolazi do ravnoteze duha i tela osoba oseca optimizam i lakocu zivljenja.

 

Biserka Jakovljevic - Zivi i radi u Jagodini. Zavrsila je srednju medicinsku skolu, diplomirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu , grupu za pedagogiju, a trenutno je specijalizant sistemske porodicne terapije. Dugi niz godina proucava filozofiju i kulturu dalekog Istoka. Hobi i pasija su se vremenom pretvorile u nacin zivota. Ona je danas iskusan instruktor hata yoge i majstor feng-shuia (kineska medicina stanovanja). Njen inspirator bavljenja yogom je Jasmina Puljo . Yogom se aktivno bavi preko deset godina, a pre pet godina zapocela je svoj instruktorski rad.

Krajem 2007. godine Biserka vođenje kluba prepušta Sandri Milanović.


Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'