J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::

UKUPNO>  15007

DANAS>  228

JUČE>  143

 

Sport u Jagodini - Dobrodošli

 

Sport Jagodina Vesti i Najave

Mesec: Godina:

 

ISTORIJSKI USPEH VOŽDA: OSVOJENE TITULE U OBE KONKURENCIJE!KRAGUJEVAC

Jagodina >> Sport >> Atletika

 

vest slika pomoravljeMuška i ženska pionirska ekipa AK Vožd iz Jagodine ostvarile su istorijski uspeh na finalu Kupa Centralne Srbije pošto su ubedljivo trijumfovale u obe konkurencije! Na kraju dvodnevnog takmičenja na stadionu Čika Dača u Kragujevcu muška ekipa Vožda je pobedila sa osvojenim rekordnim 101 bodom, ispred Radničkog iz Kragujevca sa 73 i ekipe Vlasotinca sa 49 bodova. U ženskoj konkurenciji atletičarke Vožda sakupile sutakođe rekordnih 97 bodova i ubedljivo pobedile ispred Kraljeva za 68 i čačanske Slobode sa 52 boda. Na finalu Kupa koji je istovremeno bio i pojedinačno prvenstvo Centralne Srbije učestvovalo je preko 250 mladih takmičara iz 32 kluba.
- Iuzetno sam zadovoljan istorijskim uspehom naših najmlađih takmičara. Istorijski zbog toga što nikada do sada našim atletičarima nije pošlo za rukom da istovremeno trijumfuju na finalu bilo kog kup takmičenja u obe konkurencije! Podvig je to koji sebi mogu da priušte iskljivo samo oni najjači i najkvalitetniji atletski klubovi, poput Crvene zvezde, Partizana ili novosadske Vojvodine. U tom društvu eto od danas i jagodinskog Vožda kome je za takav veoma redak i istinski podvig bilo potrebno skoro 60 godina koliko ovaj uzorni klub postoji i sa uspehom neprekidno radi, - rekao nam je trener Vožda Ljubiša Gajić, tvorac ovog veličanstvenog rezultata.

I predsednik kluba Ljuba Mladenović bio je izuzetno zadovoljan, prvenstveno što pod njegovim rukovodstvom raste i vrlo brzo napreduje jedna izuzetna generacija mladih atletičara.
- Imam zadovoljstvo da predvodim jednu izuzetno perspektivnu generaciju dečaka idevojčica iz koje će vrlo brzo izrasti novi državni prvai i reprezentativci. Čestitam deci na zalaganju i istorijskom uspehu i obećavam da ćemo se potruditi da im pružimo što bolje uslove za rad kako bi do kraja razvili svoj talenat.

A prvi dan takmičenja počeo je šampionski: pobedom trinaestogodišnje Marije Marković u trci na 80m prepone. Iako još uvek mlađa pionirka, Marija nije dala ni najmanješanse svojim protivnicama: ubedljivo je stigla prva na cilj sa odličnim rezultatom 13,34 sekunde. Istrčala je sve razmake u trokoračnom ritmu i ostvarila sjajan rezultat ali ostaje činjenica da ima ogromne rezerve i da će vrlo brzo napadati državni rekord. Za dvostruku pobedu Vožda u ovoj disciplini pobrinula se Iva Jovanović koja je stigla druga na cilj sa takođe odličnim rezultatom 14,78 sekundi s obzirom da joj je to bila prva trka u životu u ovojdisciplini! Odmah potom David Jovanović je manirom pravih šampiona pobedio u muškoj preponskoj trci na 100 metara istrčavši izuzetno vredan rezultat (15,70 sekundi). Da se rađa još jedan izuzetan preponaš u Jagodini on je potvrdio i sutradan pobedom i u drugoj preponskoj disciplini – 300 metara je pretrčao za vrlo dobrih 44,78 sekundi! Kao i kod devojčica, u ovoj trci ostvarena je opet dvostruka pobeda jer je Stefan Mitković osvojio svoju prvu zvaničnu medalju stigavši na cilj odmah iza klupskog drugara Davida sa takođe odličnim rezultatom 47,90 sekundi. Posle toga, zablistala je Tijana Đurđević iz Končareva koja je u trci na 300m osvojila srebrnu medalju ali je istrčala izuzetno vredan rezultat 43,40 sekundi. To je njen lični rekord, utoliko vredniji jer ova devojčica trenira tek šest meseci i za to kratko vreme već se probila u sam vrh pionirske atletike u Srbiji. Tijana je bila jednaod najzaslužnijih za srebrnu medalju štafete 4h100m a isti uspeh ostvarila je i muška štafeta.

I drugi dan takmičenja počeo je zlatnom medaljom. Titulu prvaka Centralne Srbije osvojio je Vojkan Savić u bacanju kladiva sa rezultatom od 29m. Uspeh Vožda dopunio je David Jovanović osvajanjem bronzane medalje. A odmah zatim još jedan trijumf Marije Marković - pobeda u skoku u dalj sa rezultatom 4,52m. Nije najbolje skakala ali je donela ekipi osam dragocenih bodova i osvojila drugu zlatnu medalju čime je ostvarila maksimalan uspeh. Potom je Iva Jovanović stigla druga na cilj u trci na 300m prepone a odmah zatim osvojila još jednu srebrnu medalju i to u bacanju diska. A na kraju takmičenja šlag na tortu – dvostruka pobeda štafeta Vožda u trčanju na 4h300 metara. Vredi pomenuti imena pobednika – devojčice su trčale u sastavu Marija Marković, Jelena Todorović, Iva Jovanović i Tijana Đurđević a dečaci Predrag Maksimović, Stefan Mitković, David Jovanović i Vladica Mitković.

Dakle, u konkurenciji za prvenstvo Centralne Srbije mladi atletičari Vožda doneli su kući čak 18 medalja – sedam zlatnih, osam srebrnih i tri bronzane i u tom pogledu su daleko najuspešniji klub. I dvoje najuspešnijih takmičara su iz redova jagodinskog kluba – sa po tri zlatne medalje dominirali su David Jovanović i Marija Marković.

Na kraju, treba reći da su dečaci i devojčice iz Jagodine ostvarili apsolutno sve što je trener Gajić tražio od njih – bez ijednog kiksa! To je još jedan izuzetan kvalitet mladih atletičara a da ne zaboravimo da nisu osvojili medalje ali su doneli ekipama izuzetno vredne bodove jedan dečak – Vladica Mitković i dve devojčice: Nikolina Mladenović i Đurđa Milošević.


Arhiva vesti...

Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'