J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::

UKUPNO>  15786

DANAS>  149

JUČE>  254

 

Sport u Jagodini - Dobrodošli

 

Sport Jagodina Vesti i Najave

Mesec: Godina:

 

Milanović: Jagodina mali evropski klub u maloj evropskoj državi

Jagodina >> Sport >> Fudbal

 

vest slika pomoravljeJAGODINCI su u poslednje tri sezone postavili visoke standarde i jasno je da sada pred početak nove nemaju pravo da spuštaju kriterijume. Prvi čovek kluba Goran Milanović smatra da će tri vezana učešća na evropskoj sceni biti podstrek stručnom štabu i igračima gde su stali krajem maja.
- Ovog leta nismo imali ništa od pauze, a evo, već ulazimo u novo prvenstvo. Da smo prošli Kluž verovatno bismo pravili neki drugi koncept kako i na koji način ćemo igrati ovu sezonu, ali, nažalost, nismo uspeli tako da ćemo ići na varijantu B i sa tim planom ući u novo prvenstvo. Pod tim planom podrazumevam nameru da zadržimo što veći broj igrača koji su igrali i prethodne sezone. Pored toga, nastojimo da dovedemo što više kvalitetnih, pre svega mlađih igrača sa srpskog tržišta. Uspesima iz prethodnih sezona smo sebe obavezali na nove - počinje priču prvi čovek jagodinskog superligaša Goran Milanović.

Jagodina je u prethodnih nekoliko godina izrasla u veoma ozbiljan klub koji neki smatraju delom nove velike četvorke srpskog fudbala.
- Svi uspesi koje smo postigli se savršeno uklapaju u naš primarni koncept, a to je da Jagodina postane mali evropski klub u maloj evropskoj državi. S obzirom na to da se fudbal može tretirati kao biznis, cilj nam je da i u narednom periodu poslujemo kao uspešna firma i da ne zavisimo ni od čije pomoći.

Prelazni rok, iako još nije završen, može da se okarakteriše kao izuzetno uspešan. Kako u smeru dolazaka, tako i u smeru odlazaka iz Jagodine.
- Doveli smo Cvetkovića iz BSK Borče koji je već pozivan u mladu reprezentaciju. Od iskusnijih stigao nam je Vladimir Jovančić, bivši igrač Rada i Partizana koji je poslednjih godinu dana igrao u Koreji, kao i Fredi Adu koji je svetska atrakcija. Pored njih, u prelaznom roku doveli smo i Gašića, iskusnog i proverenog štopera koji će nam umnogome pomoći da tu poziciju tima kvalitetno stabilizujemo. Ako tome pridodamo i transfer koji je u toku, hrvatskog mladog reprezentativca Ivana Aleksića, levog beka, kao zamenu za Filipovića, onda možemo reći da smo veliki deo ovog prelaznog roka odradili kako treba. Otišli su Pešić u Tuluz i Filipović u Fulam.

Omladinska škola radi punom parom.
- Igor Ivanović je poslednji, aktuelni izdanak tog kvalitetnog rada. Mi smo još prošle godine napravili kadrovske promene u okviru škole fudbala, pojačali stručni kadar dovođenjem Miloša Velebita. U omladinskoj školi ima preko 300 dečaka koji rade u devet selekcija, a za njih je zaduženo 13 trenera iz različitih oblasti. Takođe, ženski fudbalski klub smo reorganizovali, promenili kompletno rukovodstvo u cilju što uspešnijih narednih sezona - zaključio je predsednik jagodinskog superligaša Goran Milanović.

FINANSIJE POD KONAC FINANSIJE za razliku od većine superligaških klubova ne predstavljaju problem za Jagodince.
- Činjenica da dobijamo licencu za evropska takmičenja pokazuje da mi ovde radimo upravo po evropskim kriterijumima. Fudbalski klub je firma kao i svaka druga i ima iste obaveze kao i ostala preduzeća. Ne mogu reći da je ovde sve idealno, ali u odnosu na neke druge klubove u Srbiji mnogo bolje funkcionišemo, a za to je zaslužan pre svega sistem rukovođenja u kome se tačno zna šta ko radi i za šta je ko odgovoran - istakao je Milanović.

Izvor: link


Arhiva vesti...

Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'