J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::

UKUPNO>  17566

DANAS>  295

JUČE>  357

 

Sport u Jagodini - Dobrodošli

 

Sport Jagodina Vesti i Najave

Mesec: Godina:

 

Visok poraz u „generalki“

Jagodina >> Sport >> Fudbal

 

vest slika pomoravljeJAGODINA – RADNIČKI 1923 3:0 (0:0)

JAGODINA - Stadion: Gradski
Gledalaca: 300
Sudija: Srđan Obradović (Jagodina)
Strelci: Gašić u 50, Ivanović u 77. i Jovančić u 85. minutu
Žuti kartoni: Terzić (Radničkki 1923)
Crveni karton: Terzić (Radnički 1923).

JAGODINA: Perić, Milinković, Mijatović, Gašić, Mihajlović, Milošević, u, Martinović, Lepović, Šušnjar, Savković. Igrali su još: Iivanović, Šimac, Ilić, Cvetković, Đurić, Jakimovski , Jovančić, Rajković, Arsenijević.

RADNIČKI 1923: Trifunović, Rosić, Bubanja, Terzić, B. Miljuš, N. Kovačević, Kelljević, Vidović, S. Andrić, Čonka, Stojanović. Igrali su još: Vesić, Stević, Milovanović, Božović, Đorđević.

Ako je suditi po rezultatu jučerašnje pripremne utakmice, koja je billa i generalna proba pred početak prvenstva, kragujevačkom superligašu se ne piše dobro u narednoj sezoni. Međutim, visok poraz od 3:0 u duelu sa komšijama u Jagodini ne mora ništa da znači. Trener Dragoljub Bekvalac protiv raspoložene Jagodine, izveo je sastav bez iskusnog štopera Vladimira Jašića i napadača Sava Kovačevića, koji su se odmarali, a isprobao je prvi put rekonvalescenta Dragana Milovanovića i novog igrača i štopera, Kragujevčanina Dragana Đorđevića, koji ima inostrano iskustvo.

Prvi put u ovom pripremnom periodu Radnički 1923 počeo je utakmicu na golu sa Žarkom Trifunovićem, koji nije primio gol. Prvo poluvreme vodila se ravnopravna igra, bez pogodaka.

U drugom delu susreta fudbaleri Jagodine igrali su agresivnije. Maksimalno su iskoristili greške u odbrani Kragujevčana i tri puta savladali novog golmana Miloša Vesića, koji je došao iz Crvene zvezde i potpisao ugovor sa Radničkim 1923.

Seriju pogodaka Jagodina je počela u 50. minutu. Tamnoputi Amerikanac Fredi Adu dobro je centrirao sa desne strane, a pred golom gostiju najbolje je skočio domaći štoper Danijel Gašić i doveo svoju ekipu u vođstvo od 1:0. U 73. minutu, posle slobodnog udarca i nespretne intervencije Danijela Mihajlovića Radnički umalo nije došao do izjednačenja, ali je Nikola Perić ispravio grešku svog saigrača i sprečio pogodak. Tri minuta kasnije rezultat je povisio kadetski reprezentativac Jagodine i debitant Igor Ivanović u 77. minutu. Posle centaršuta nekadašnji igrač Partizana i Rada Vladimir Jovančić glavom je sa 16 metara poslao loptu pred gol Kragujevčana, gde se najbolje snašao najmlađi strelac u ekipi Jagodine, kome nije bilo teško da loptu pošalje u mrežu pored golmana Vesića.

Konačan rezultat 3:0 postavio je Jovančić, pet minuta pre kraja utakmice.

Trener Bekvalac je imao priliku da isproba neke igrače u susretu sa jačom ekipom Jagodine, koja je pokazala da je bolje pripremljena, a učestvovala je i u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Interesantno je napomenuti da Jagodina od prethodnog susreta za bodove na stadionu „Čika Dača“, koja je završena 1:1, nije bitnije menjala ekipu. U sastavu Radničkog 1923 juče su nastupili samo trojica mlađih igrača Nikola Kovačević, Lazar Rosić i Vladimir Bubanja iz sastava koji se tada suprostavio Jagodincima.

Fudbaleri kragujevačkog superligaša danas od devet časova odradili su lakši trening, a sutra imaju slobodan dan. Od utorka počinje „brušenje“ forme za šta je ostalo samo četiri dana. Već u subotu, na startu Superlige Radnički 1923 sastaje se u Subotici sa Spartakom. Do tada stručni štab i Uprava kluba treba da se opredele na koga od novih igrača na probi, pored četvorice koji su potpisali ugovore, još mogu da računaju.

Izvor: link


Arhiva vesti...

Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'