J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::

UKUPNO>  17379

DANAS>  108

JUČE>  357

 

Sport u Jagodini - Dobrodošli

 

Sport Jagodina Vesti i Najave

Mesec: Godina:

 

SENIORSKO PRVENSTVO SRBIJE U ATLETICI - PONOVO SREBRO ZA MARIJU!

Jagodina >> Sport >> Atletika

 

vest slika pomoravljeNOVI SAD – Najbolja jagodinska atletičarka Marija Stojadinović još jednom je zablistala: u subotu je u Novom Sadu osvojila srebrnu medalju na seniorskom prvenstvu Srbije za ovu godinu. Za drugo mesto ovoga puta bilo je potrebno 11,98m u njenoj specijalnosti – troskoku, mada je konkurencija bila najjača moguća jer su sve naše najbolje skakačice učestvovale na prvenstvu, njih deset ukupno.- Ostvarenim rezultatom naravno nisam zadovoljan, referiše trener Ljubiša Gajić. Međutim, treba reći da na ovakvoj vrsti takmičenja prednost ima plasman u odnosu na rezultat a Marija je u potpunosti ispunila ono što sam tražio od nje a to je medalja. Treba reći da je ona već umorna pošto joj sezona traje prilično dugo a ona je ipak samo mlađa juniorka. Takođe, na ovo prvenstvo došla je i emotivno prazna jer je samo nedelju dana ranije osvojila medalju na prvenstvu Balkana. Ona će sada dobiti zasluženi odmor a onda ponovo krećemo sa napornim radom.

Marija je uspela da odbrani prošlogodišnju titulu vicešampionke Srbije a kako sada stvari stoje već sledeće godine popeće se na najviši stepenik pobedničkog postolja s obziromda je mlađa od svojih glavnih konkurentkinja za šest-sedam godina. Dakle, još jedna velika obaveza za narednu godinu. Prva i najvažnija je, kako trener Gajić kaže, finale juniorskog prvenstva Evrope u Švedskoj.

U istoj disciplini lep uspeh ostvarila je i druga takmičarka Vožda Aleksandra Krstić. Ona je skokom od 10,66m osvojila šesto mesto i time potpuno zadovoljila s obzirom da troskok nije njena osnovna disciplina. Aleksandra je i pored obaveza na fakultetu uspela da s ekoliko-toliko pripremi i da nas obraduje dobrim plasmanom.

Seniorski reprezentativac Slobodan Mirić prema očekivanju je osvojio treće mesto ibronzanu medalju u trci na 400m prepone. Rezultat od 55,13 sekundi trenutno je maksimum kojion može jer je dosta dugo „kuburio“ sa povredom zadnje lože. Da nije bilo toga, svakako bi, kao i Marija, bio „srebrn“. Zlato je, naravno, rezervisano za trećeg trkača sveta Emira Bekrića koji u našoj zemlji nema premca. Zbog problema sa povredom Mirić nije nastupio u trci na 400m jer trener Gajić nije hteo da rizikuje – trebalo je osvojiti medalju na državnom prvenstvu zbog stipendije i još nekih pogodnosti te je on nastupio samo na preponama. Šteta, jer bi objektivno osvojio medalju i u ovoj disciplini.

Najprijatnije iznenađenje ovog prvenstva bila je 27-godišnja Zorica Gligorić, atletičarka koja se posle duže pauze sa uspehom vratila na stazu. Ona je u trci na 200m sa ličnim rekordom 25,03 sekunde stigla treća na cilj i time osvojila bronzanu medalju. Uspeh je dopunila četvrtim mestom u trci na 100 metara, takođe sa novim ličnim rekordom 12,48 sekundi.

Zorica se na taj način trijumfalno vratila u atletiku. Ostvareni rezultati u Novom Sadu su za poštovanje i veoma su vredni. Sada je na potezu savezni kapiten Slobodan Popović koji bi svakako trebao da odredi iskusnu atletičarku za nastup na Balkanskim igrama u rumunskom gradu Pitešti. Bio bi to prvi nastup u seniorskoj državnoj reprezentaciji za nju a treba podsetiti da je Zorica svojevremeno nosila majicu juniorske reprezentacije. Poziv bi trebalo da dobije i Marija Stojadinović ali, ako on stigne, njen nastup biće otkazan iz gore navedenih razloga.

Na prvenstvu je nastupio i mlađi senior Stefan Popović koji zbog jakog vetra u grudinije ostvario lične rekorde u trkama na 100 i 400m. Sve u svemu, atletičari Vožda ponovo su potvrdili status prestižnog srpskog atletskog kluba jer su i dalje prisutni na listama osvajača medalja na našem najvećem takmičenju. Ono što posebno raduje to je činjenica da pored sadašnjih asova Stojadinovićeve, Krstićeve, Gligorićeve, Mirića i drugih ubrzano napreduje nova generacija vrlo talentovanih dečaka i devojčica koje predvode odličan sprinter Miodrag Stanković i četiri izuzetno talentovane devojčice – Jelena Todorović, Marija Marković, Iva Jovanović i Tijana Đurđević. Da se u jagodinskom klubu odlično radi svedoče i pehari pobednika kupa Centralne Srbije kojih je u nekoliko poslednjih godinaosvojeno čak pet sa tendencijom da se taj broj do kraja sezone još poveća.


Arhiva vesti...

Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'