J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::

UKUPNO>  9560

DANAS>  430

JUČE>  631

 

Sport u Jagodini - Dobrodošli

 

Sport Jagodina Vesti i Najave

Mesec: Godina:

 

NA JUNIORSKOM PRVENSTVU BALKANA - MARIJA OSVOJILA BRONZU!

Jagodina >> Sport >> Atletika

 

vest slika pomoravljeSEREZ – Najbolja jagodinska atletičarka Marija Stojadinović još jednom je dokazalada lagano ali sigurno izrasta u pravu zvezdu naše atletike. Ona je u subotu u grčkom gradu Serez na prvenstvu Balkana za starije juniorke (19 godina) osvojila treće mesto i bronzanu medalju što je jedan od njenih najvećih uspeha u karijeri. Ona je ovoga puta ostvarila troskok dužine 12,42 metara što je nešto malo slabije od njenog ličnog rekorda ali sasvim dovoljno za njenu drugu medalju sa Balkanskih igara – prvu je osvojila pre dve godine u Bursi (Turska).
- Presrećna sam, rekla nam je Marija odmah po završetku troskoka. Posle svih problema i mukama sa nezgodnim povredama ova medalja je pravi melem za mene i daje mi novu snagu da treniram još bolje. Veliki je uspeh osvojiti medalju u konkurenciji dvanaest najboljih skakačica Balkana iz deset zemalja, utoliko pre što sam bila jedna odnajmlađih a u juniorskoj konkurenciji imam pravo da se takmičim još čitave dve godine. Želim da se zahvalim sportskom direktoru JASSA Zoranu Gligorijeviću i mom treneru Ljubiši Gajiću za veliku podršku tokom svih ovih godina, revanširaću im se još većim uspesima.

Takmičenje u troskoku počelo je pod reflektorima – tačno u 20 časova i pet minuta. Veću prvoj seriji Turkinja Elif Ozmen skače 12,49m i preuzima vođstvo. Kao deveta skače Marijaa sudija na dasci meri 12,09m. To je bio drugi rezultat posle prve serije. Onda počinju velika uzbuđenja – vetar duva čas u leđa, čas u grudi a čas ga i nema uopšte. Iskusne takmičarke snalaze se bolje od onih neiskusnih.
Grkinja Konstantina Romeu, prvi favorit takmičenja, pravi dva prestupa ali u trećoj seriji uspeva da skoči 12,36m i potisne Mariju na treće mesto. Marija pravi tri prestupa te već počinje da je hvata nervoza. Međutim, u petoj seriji ona konačno skače 12,42m i prelazi na drugo mesto. Medalja je osigurana. Na žalost, u poslednjoj seriji Grkinja uspeva da skoči 12,50m a Turkinja 12,53m te potiskuju Mariju na treće mesto. Ona se dobro koncentriše za poslednji pokušaj i skače vrlo daleko – oko 12,60m!
Glavni sudija na dasci međutim pokazuje crvenu zastavicu – prestup! Trener Gajić protestuje ali bez rezultata.

Plasman ostaje isti: prva Turkinja Ozmen sa 12,53m, druga Grkinja Romeu sa 12,50 a treća Marija sa 12,42m. Iza nje ostaju takmičarke iz Moldavije, Albanije, Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Gruzije, Makedonije i predstavnica Kipra.
- Vrlo sam zadovoljan Marijin nastupom, izjavio je trener „Vožda“ Ljubiša Gajić. Marija je imala lepu šansu da postane prvak Balkana ali joj je za to nedostajalo iskustvo što se veoma lepo videlo tokom takmičenja. Turkinja i Grkinja starije su dve godine od nje i umele su da kontrolišu vetar koji je često menjao smer. Na kraju, srebro je izostalo za samo osam santimetara a zlato za tri santimetra više! Dakle, više nego minimalne razlike. Za utehu, Marija je bolja skakačica od njih i već naredne godine bićeprvi favorit na ovom prvenstvu. Nemam šta da joj zamerim a još jedna nepovoljna okolnost po nju bila je i neugodna povreda petne kosti koja je muči već duže vreme. Zaista, mladoj šampionki nema se šta zameriti. Utoliko pre što je ova sezona njoj tek druga u karijeri kad je u pitanju troskok. Prošle godine na Balkanskim igrama u Jedrenu skočila je svega 11,55m a sada skoro ceo metar više, na istom takmičenju. Dakle, napredak je više nego očigledan. Do kraja sezone Mariju očekuje još nekoliko značajnih ispita a prvi sledi već u nedelju – seniorsko prvenstvo Srbije u Novom Sadu. Posle toga sledi kratak odmor a onda počinju pripreme za narednu sezonu.

Po rečima trenera Gajića glavni cilj biće ulazak u finale prvenstva Evrope za juniorke koje će održati u švedskom gradu Eskilstuna. On smatra da je Marija sposobna za taj podvig i obećava „tvrd“ rad u predstojećem pripremnom periodu. Kaže da se nada da će lokalna samopurava kao i do sada podržati njegov program rada kako bi se mladoj šampionki omogućilo da do kraja razvije svoj nesumnjivo izraziti talenat.


Arhiva vesti...

Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'