J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::

UKUPNO>  9521

DANAS>  391

JUČE>  631

DŽUDO KLUB ''MIGO''

 JAGODINA

 

DŽUDO KLUB „MIGO“ JAGODINA
NAJUSPEŠNIJI DŽUDO KLUB U CENTARALNOJ SRBIJI
ZA 2006 i 2007 god.

Adresa kluba: ul. Kapetana Koče 10/13, 35000 Jagodina


Imena funkcionera kluba:
Predsednik Skupštine kluba – Goran Jovanović
Predsednik kluba – Aleksandar Knežević
Direktor – Mr Miodrag Raičić


Spisak trenera i njihove kratke biografije:
Glavni trener u klubu je Mr Miodrag Raičić –Džudoom se bavi više od 30 godina. Takmičarsku karijeru započeo u Jagodini a vrlo kratko posle toga nastavio u Ćupriji da bi svoje najbolje rezultate ostvario u klubovima „Mladi Milicionar“ u SŠUP-u „Pane Đukić“ u Sremskoj Kamenici a posle toga u klubovima „Milicionar“ i „Partizan“ oba iz Beograda. Prvak je bivše SFRJ za 1978 god. i osvajač mnogih medalja počev od pionirske pa do seniorske konkurencije i to kako na domaćim (regionalnim, republičkim i saveznim) tako i na međunarodnim takmičenjima. Nakon okončanja takmičarske karijere inicijator je i osnivač DŽ.K. „13 Maj“ a zatim i DŽ.K. „MIGO“ iz Jagodine. U svojoj dugogodišnjoj trenerskoj karijeri sa svojim takmičarima u svim uzrasnim kategorijama osvojio je veliki broj medalja i pehara i to kako na domaćim tako i na internacionalnim takmičenjima. Na domaćim takmičenjima treba istaći: pet titula državnih prvaka; dve titule državnih vicešampiona i sedamnaest bronzanih medalja sa državnih šampionata Na internacionalnim takmičenjima njegovi takmičari osvojili su dve zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu medalju na evropskim A turnirima (sve Janko Raičić). Pored navedenih međunarodnih rezultata njegovi takmičari su osvojili i dve zlatne seniorske medalje na prvenstvu Balkana (Jana Raičić) kao i dve bronzane medalje na kadestskom prvenstvu Balkana (Janko Raičić). Do sada, najveći uspehe kao trener ostvario je učešćem njegove ćerke Jane Raičić koja je u sastavu seniorske reprezentacije Srbije osvojila bronzanu medalju na Evropskom šampionatu u Beogradu 2006. god. što je do sada najveći uspeh našeg ženskog džudoa. Pored Jane i sin Janko osvajanjem titule vicešampiona Evrope (2007) uvrstio je sebe u red najvećih šampiona srpskog džudoa. Na regionalnim i drugim domaćim i medjunarodnim turnirima u zemlji i inostranstvu takmičari trenera Mr Miodraga Raičića osvojili su preko dve hiljade medalja. Član je Asocijacije džudo veterana Srbije od koje promovisan u stepen 6 dan.
Pomoćni trener u klubu je Jana Raičić - jedna od najuspešnijih takmičarki srpskog džudoa koja u riznici svojih trofeja kao član državne reprezentacije ima bronzanu seniorsku medalju sa ekipnog prvenstva Evrope 2006 god.. Pored toga ona je 2006.god. postala i seoniorski prvak Balkana u pojedinačnoj konkurenciji a zajedno sa ostalim članicama državnog tima svajač je i zlatne medalje u ekipnoj konkurenciji. Dvostruki je prvak države i osvajač jedne srebrne i pet bronzanih medalja na državnim šampionatima. Kao najuspešniji sportista Jagodine nosilac je najvišeg priznanja „Oktobarske nagrade“ za 2006.god. Pored navedenih rezultata Jana Raičić je na regionalnim i drugim domaćim i medjunarodnim turnirima u zemlji i inostranstvu osvojila preko sto sedamdeset medalja. Drugi pomoćni trener je Nenad Jevtić.


Spisak sudija i njihova zvanja:
Mr Miodrag Raičić – Nacionalni sudija
Jančić Zoran i Cuplić Igor – Republičke (regionalne) sudije


Osobe za kontakt:
Mr Miodrag Raičić:
rmiodrag@gonet.co.yu


Veličina prostora u kome se trenira i adresa istog: Sala sa uređenim svlačionicama, kancelarijama, kuhinjom i drugim pomoćnim prostorijama ukupne površine od 350m2 koje se nalaze u Jagodini, MZ „Pivara“ bb. Oko sale je uređen park sa košarkaškim i nogometnim terenom kao i sa trim stazom.


Rekviziti kojima klub raspolaže: Uređeni borilački prostor sa posebno opremljenim spravama za razvoj opšte i specifične fizičke pripreme.


Broj takmičara po uzrastima:
Poletaraca – oko 40
Ml. pionira – oko 40
St pionira – oko 20
Kadeta – oko 20
Juniora - oko 15
St. juniora – 17
Seniora - 10
Veterana – 8
NAPOMENA: Svi takmičari nisu registrovani


Neki od vrednijih rezultata:
Jana Raičić - Kao član državne reprezentacije osvojila bronzanu seniorsku medalju na ekipnom prvenstvu Evrope 2006 god.. Pored toga ona je 2006.god. postala i seoniorski prvak Balkana u pojedinačnoj konkurenciji a zajedno sa ostalim članicama državnog tima osvajač je i zlatne medalje u ekipnoj konkurenciji. Dvostruki je prvak države i osvajač jedne srebrne i pet bronzanih medalja na državnim šampionatima. Kao najuspešniji sportista Jagodine nosilac je najvišeg priznanja „Oktobarske nagrade“ za 2006.god. Pored navedenih rezultata Jana Raičić je na regionalnim i drugim domaćim i medjunarodnim turnirima u zemlji i inostranstvu osvojila preko sto sedamdeset medalja.
Janko Raičić – VICEŠAMPION EVROPE ZA 2007.god. Trostruki prvak države i jednom treći u državi. Osvajač dve zlatne, dve srebrne i jedne bronzane medalje na evropskim A turnirima u konkurenciji kadeta. Treće mesto na Prvenstvu Balkana 2007.god. Jedan je od najperspektivnijih mladih takmičara naše zemlje. I kao st. pionir a zatim i kao kadet Janko je nastupao i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji gde je na regionalnim i drugim domaćim i medjunarodnim turnirima u zemlji i inostranstvu osvojio preko dve stotine medalja.
2006 godine bivša takmičarka ovog kluba Vidra Janković osvojila je bronzanu medalju na prvenstvu Balkana u konkurenciji kadeta. Ista je bila i vicešampion države u kadetskoj konkurenciji.


Datum nastanka kluba sa punim nazivom sa rešenja: DŽUDO KLUB „MIGO“ JAGODINA sa sedištem u Jagodini, ul. Kapetana Koče 10/13, 26.11.2002.god. upisan je u Registar sportskih organizacija kao udruženje pod rednim brojem 11035 prema Rešenju Ministarstva prosvete i sporta, Uprave za sport, br. 661-02-2498/2002-11 od 26.11.2002.god.

 

Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'