J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::

UKUPNO>  9663

DANAS>  85

JUČE>  448

DŽUDO KLUB ''13 MAJ''

 JAGODINA

 

Džudo u Jagodini ima višedecenijsku tradiciju.Međutim u periodu od 1992 do 2003 godine ovaj sport je u gradu na Belici marginalizovan. Zbog tradicije ali i velikog imteresovanja za ovaj borilački sport , juna 2003 god. okupili se nekadašnji takmičari i simpatizeri Džudo kluba ’’13 MAJ’’ i obnovili njegov rad. Za predsednika kluba izabran je dugogodišnji sportista Dragan Strugarević, za potpredsednike kluba izabrani su Dragutin Milojević, profesor fizičke kulture i bivši istaknuti sportista ( u više sportova), Tomislav Tomić, nosioc crnog pojasa, takođe profesor fizičke kulture i bivši istaknuti džudista SFRJ. Za sekretara kluba izabran je Rade Panić istaknuti sportista u više borilačkih disciplina nosilac crnog pojasa u samoodbrani i karateu. Za članove upravnog odbora izabrani su, Živković Boban nosioc crnog pojasa, diplomirani džudo trener. Nićiforović Branko majstor džudoa, nosilac crnog pojasa. Miloradović Ivan nosioc crnog pojasa, profesor fizičke kulture. Vlada Borojević bivši istaknuti džudista. Stamenković Predrag bivši istaknuti džudista. Maksimović Slađan istaknuti džudista, Janković Nenad bivši istaknuti džudista. Suzana Živković koja je svojim savetima i podrškom doprinela da ovaj sport bude ponovo popularan kod mladih. Takođe veliki doprinos u obnavljanju rada kluba pripada i Zoranu Vasiljeviću-Cindi, bivšem istaknutom džudisti, koji je mnoge od napred navedenih upoznao sa prvim koracima džudoa.
Klub sada broji oko 70 članova , koji aktivno treniraju i takmiče se po raznim uzrasnim kategorijama pod budnim okom trenera Živković Bobana i Nićiforović Branka. Za četri godine postojanja ovog kluba ostvareni su zavidni rezultati kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima i osvojili ukupno 528 medalja.
Na državnim prvenstvima naši takmičari su osvojili dve medalje.
Na međunarodnim takmičenjima ( turnirima) naši takmičari su osvojili 264 medalja: Sto dvadeset četri prva mesta i zlatne medalje, sedamnaest druga mesta i srebrne medalje, kao i sto dvadeset tri treća mesta i bronzane medalje.
- Na domaćim turnirima osvojene su 262 medalje:
sedamdeset zlatne, sto trideset dve srebrne i šezdeset bronzanih medalja.
Ono što svakako treba napomenuti jeste da treneri sa decom rade volonterski, ali da i pored toga uspesi ne izostaju.

 

Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'