J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::

UKUPNO>  9623

DANAS>  45

JUČE>  448

DŽUDO KLUB ''13 MAJ''

 JAGODINA



 

DŽUDO KLUB ''13. MAJ'' NA
PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE ZA KADETE OSVOJIO 4 MEDALJA

 

Dana 20.01.2018.god. u Nišu, održano je prvenstvo Centralne Srbije za kadete, u organizaciji džudo kluba „Kinezis'' iz Niša. Na ovom takmičenju učestvovalo je 7 takmičara džudo kluba „ 13.maj“ iz Jagodine. Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine na ovom takmičenju su postigli izvanredan uspeh u veoma jakoj konkurenciji i osvojili tri zlatne, i jednu bronzanu medalje.
U kategoriji kadetkinja, prva mesta i zlatne medalje osvojile su Una Radosavljević u kategoriji do 48 kg. i Natalija Arsić ( njeno prvo takmičenje) u kategoriji +70 kg. Natalija je do svoje prve medalje došla nakon jednog poraza i dve pobede.
Prvo mesto i zlatnu medalju u kategoriji kadeta osvojio je: Andrija Stošić koji nastavlja da dominira u svojoj kategoriji i nakon tri efektne pobede zauzima prvo mesto., Treće mesto i bronzanu medalju u najmasovnijoj kategoriji( 16 takmičara) nakon tri pobede i jednog poraza osvojio: Miloš Radisavljević. Bez medalja i plasmana na državnom prvenstvu koje će se održati 03.02.2018. godine u Beogradu ostali su odlični Đorđe Đokić i neiskusni Miloš Vasić i Luka Stanković.


OSAM MEDALJA I ČETRI TITULE „NAJBOLJEG POLETARCA“ CENTRALNE SRBIJE ZA DŽUDISTE „13.MAJA“ IZ JAGODINE

 

Dana 17.12.2017. god. u Nišu, održano je IV kolo prvenstva Centralne Srbije za poletarce, u organizaciji Judo kluba’’ NIŠ’’ iz Niša, kao i takmičenje za starije pionire, gde je nastupalo oko 200 takmičara iz 25 klubova iy R. Srbije.
Džudisti ’’ 13. MAJ-a’’ su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Od 12 takmičara koja su nastupala za Jagodinski klub osvojene su osam medalja i to: 5 zlatne, 1 srebrna i 2 bronzane medalje, a takođe smo imali još tri borbe za medalju, ali su naši borci ostali bez medalja.

Na Prvenstvu Centralne Srbije za poletarce u generalnom plasmanu nakon održanih IV kola, Anja Rajković osvojila je 14, Mihajlo Đuričić 15, Filip Pavlović 18 i Andrija Stanković 21 bod, čime su u generalnom plasmanu osvojila prva mesta, zašta su nagrađeni peharima kao najbolji poletarci Centralne Srbije.

Na ovim takmičenjima prva mesta i zlatne medalje osvojili su Anja Rajković, Filip Petrović ( na svom prvom takmičenju), Anastasija Miladinović, Filip Pavlović i Andrija Stanković.
Drugo mesto i srebrnu medalju osvojio je Mihajlo Đuričić.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su Anđelija Nićiforović i Maja Rajković ( koja je nastupala u većoj kategoriji).
Dok su bez medalja ostali Dimitrije Đorić, Aleksa Ranđelović, Đorđe Stojanović i Milanović Petar.
Sledeće takmičenje Jagodinse džudiste očekuje 20. januara kada počinju kvalifikacije za prvenstvo države za kadete.


OSAM MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE NA
„TROFEJU BRANIČEVA“

I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na „ TROFEJU BRANIČEVA 2017“ u Požarevcu u veoma jakoj konkurenciji od 373 takmičara iz 43 kluba, džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili su 8 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su dve srebrne i šest bronzanih medalja.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Anastasija Miladinović ( na svom prvom takmićenju( dve pobede i poraz u finalu)) i Mihajlo Đuričić
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Anja Rajković, Maja Rajković, Anđelija Nićiforović, Filip Pavlović, Aleksa Ognjanović i Đorđe Stojanović, dok su bez medalja i pored dobrih borbi ostali Aleksa Ranđelović, Dimitrije Đorić, Ilija Jeremić, Petar Milanović i Veljko Stojanović.
Poslednje takmičenje u ovoj godini naše male džudiste očekujeveč ya dve nedelje u Nišu, gde će se održati IV po redu prvenstvo Centralne Srbije za mlađe i starije poletarce.


DVANAEST MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na VII međunarodnom džudo turniru u Nišu gde su nastupali džudisti iz Rumunije, Bugarske, Makedonije i Srbije, džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili 12 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su dve zlatne, tri srebrne i sedam bronzanih medalja.
Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Aleksa Ognjanović i Andrija Milovanović, koji su u svojoj kategoriji imali po dve pobede.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Anđelija Nićiforović, Filip Pavlović i Dušan Savić.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Anja Rajković, Maja Rajković, Vuk Obrenović, Luka Nešić, Luka Mitić, Andrija Nikolić i Petar Milanović dok su bez medalja i pored dobrih borbi ostali Dimitrije Đorić, Ilija Jeremić i Mateja Božić.
Takmičare džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine za dve nedelje u Požarevcu očekuje veoma jako međunarodno takmičenje, gde se nadamo da će Jagodinski džudisti nastaviti sa veoma dobrim rezultatima.


28.10.2017. DŽUDO KLUB ''13. MAJ'' NA
MEĐUNARODNOM TURNIRU U NIŠU
OSVOJIO PEHAR I PREGRŠT MEDALJA

Dana 04.11.2017.god. u sportskoj hali '' Mika Antić '' u Nišu, održan je međunarodni '' MEDIJANA KUP '' u organizaciji džudo kluba KINEZIS'' iz Niša. Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 250 takmičara iz dvadeset dva kluba iz zemlje i inostranstva (Grčke, Bugarske, Rumunije i Hrvatske). Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine i na ovom takmičenju su postigli izvanredan uspeh u veoma jakoj konkurenciji i osvojili tri zlatne, četri srebrnue i četri bronzane medalje, kao i pehar za najbolju ekipu mlađih pionira.
Prva mesta i zlatne medalje osvojili su Aleksa Ognjanović, Vuk Obrenović i Andrija Milanović koji su dominirali u svojim kategorijama.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Anđelija Nićiforović, Luka Nešić, Lazar Milić i Sofija Živković.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su Anja Rajković, Veljko Stojanović, Maja Rajković i Dušan Savić.
Dok su bez medalja i pored dobrih borbi ostali: Ilija Cvetanović, Filip Pavlović, Ilija Jeremć, Petar Milanović i Andrija Nikolić.
Za najbolju ekipu mlađih pionira proglašena je ekipa džudo kluba“ 13.maja“ iz Jagodine.


NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA MLAĐE PIONIRE DŽUDISTI „13. MAJA“ BEZ MEDALJA

28.10.2017. god. u Zrenjaninu, održano je prvenstvo države za mlađe pionire, u organizaciji Džudo kluba’’ Proleter’’ iz Zrenjanina. Na takmičenju je učestvovalo 245 najboljih takmičara iz Srbije.
Džudo klub ’’ 13. MAJ’’ iz Jagodine prdstavljala su 5 takmičara. U veoma jakoj konkurenciji medalje ovaj put nije niko osvojio od naših takmičara. Najbliži medalji bio je Vuk Obrenović koji je zauzeo 5 mesto, dok su bez plasmana ostali Eva Stevanović, Sofija Živković, Lazar Milić i Andrija Milanović.
Jagodinske džudiste već naredne nedelje očekuje veoma jako međunarodno takmićenje u Nišu.



ŠEST MEDALJA I PEHAR JAGODINSKIH DŽUDISTA
NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU U KRALJEVU

Dana 14.10.2017.god. u Kraljevu, održano je međunarodn takmičenje u džudou u tehničkoj organizaciji džudo kluba’’ Partizan’’ iz Kraljeva. Na takmičenju je učestvovalo 172 takmičara iz 22 klubova. Jagodinski džudisti su na ovom takmičenju ostvarili zapažen rezultat osvojivši dva prva, tri druga i jedno treće mesto.

Prva mesta i zlatne medalje osvojili su Anja Rajković koja je nastupala i u većoj težinskoj kategoriji gde je osvojila drugo mesto i Aleksa Ognjanović .

Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Anđelija Nićiforović, Filip Pavlović i već pomenuta Anja Rajković.
Treće mesto i bronzanu medalju osvojio je Đorđe Milovanović. Bez medalje i pored dobro pruženih borbi ostali su Petar Milanović, Đorić Dimitrije, Ilija Jeremić, Maja Rajković, Veljko Stojanović i Miloš Stanimirović.
Ovom prilikom džudo klub“ 13.maj“ Jagodina, zahvaljuje se porodicama Rajković i Obrenović, koji su nakon održanih takmičenja u Aleksandrovcu i Kraljevu obezbedili svečani ručak za sve učesnike.


DŽUDISTI ''13. MAJ-a'' JAGODINA,
NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U ALEKSANDROVCU OSVOJIli 11 MEDALJA

Dana 14.10.2017.god. u sportskoj hali u Aleksandrovcu, održan je međunarodni '' KUP ŽUPA 2016 '' u organizaciji džudo kluba Župa'' iz Aleksandrovca. Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 150 takmičara iz dvadesetak klubova iz zemlje i inostranstva. Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine, na ovom takmičenju postigli su izvanredan uspeh (s obzirom da je većini takmičara ovo bilo prvo takmičenje), i od 13 takmičara osvojili 11 medalja. Od toga: dve zlatne, dve srebrne i sedam bronzanih medalja.

Prva mesta i zlatne medalje osvojili su Vuk Obrenović i Đorđe Apostolović .
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Alena Erdžihan i Mateja Božić .
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su Ognjen Mitić, Mihajlo Đuričić, Đurđa Nićiforović, Ilija Cvetanović, Andrija Milanović i Dušan Savić. Bez medalje ostali su Aleksa Ranđelović i Luka Mitić.


DŽUDO KLUB ''13. MAJ'' NA
MEĐUNRODNOM TURNIRU U VRNJACKOJ BANJI
OSVOJIO 6 MEDALJA

 

Dana 22.10.2017.god. u sportskoj hali u Vrnjackoj Banji, održan je međunarodni turnir u organizaciji džudo kluba „ Goč'' iz Vrnjačke Banje. Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 170 takmičara iz dvadeset pet klubova iz zemlje i inostranstva. Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine i na ovom takmičenju su postigli izvanredan uspeh u veoma jakoj konkurenciji i od 7 takmičara koliko je nastupalo osvojene su 2 zlatne, 1 srebrna i 3 bronzane medalje.
Prva mesta i zlatne medalje osvojili su Đorđe Stojanović i Đorđe Đuričić, koji su dominirali u svojim kategorijama i sve borbe realizovali najvećim poenima.
Drugo mesto i srebrnu medalje osvojio je: Đorđe Apostolović.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili Maja Rajković, Aleksa Ranđelović I Ognjen Mitić. Dok je bez medalje i pored zapaženih borbi ostao Đorđe Stojanović.


PET PLASMANA PIONIRA - DŽUDISTA „13.MAJA“ IZ JAGODINE NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

Dana 21.10.2017. god. u Boru, održane su kvalifikacije za prvenstvo Srbije za poletarce i mlađe pionire, u organizaciji Judo kluba’’ Bor’’ iz Bora.
Na takmičenju je učestvovalo 146 takmičara iz dvadeset tri kluba Centralne Srbije. Džudisti ’’ 13. MAJ-a’’ su na ovom takmičenju ostvarili solidan rezultat. Od 11 pionira koja su nastupala za Jagodinski klub osvojene su pet medalja i 2 peta mesta i to: srebrnu medalju osvojio je Lazar Milić, a bronzane medalje osvojili su Vuk Obrenović, Andrija Milanović, Eva Stevanović i Sofija Živković
Peta mesta osvojili su Kristina Petrović i Dušan Savić, dok su dobar utisak ostavili i Mateja Božić, Ilija Cvetanović, Veljko Veličković i Aleksa Pavićević. Državno prvenstvo je sledeće nedelje u Zrenjaninu.
Sto se tiče poletaraca od 8 takmičara koja su nastupala za Jagodinski klub osvojene su 6 medalje i to: zlatne medalje osvojili su Anja Rajković i Filip Pavlović koji su dominirali u svojim kategorijama, bronzane medalje osvojili su Petar Milanović, Filip Petrović, Ilija Jeremič i Anđelija Nićiforović. Peta mesta osvojili su Dimitrije Đorić i Đorđe Milovanović

 ††††††††† ⴀ匠䩁佔䥖䠯獯⁴‭慁慡畡整瑮歩渮瑥伭䱋偏

ALEKSA OGNJANOVIĆ OSVOJIO 3 MESTO NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA STARIJE PIONIRE

24.06.2017. god. u Požarevcu, održano je prvenstvo države za starije pionire, u organizaciji Džudo kluba’’ Bambi’’ iz Požarevca. Na takmičenju je učestvovalo 198 najboljih takmičara iz Srbije.
Džudo klub ’’ 13. MAJ’’ iz Jagodine prdstavljala su 3 takmičara. U veoma jakoj konkurenciji medalju je osvojio samo Aleksa Ognjanović, koji je zauzeo treče mesto dok su Mihajlo Milanović i Veljko Stojanović ostali bez medalja.
Jagodinske džudiste očekuje pauza do 01.08.2017. godine kada počinju pripreme za predstojeća državna prvensta u kategorijama mlađih seniora, mlađih pionira i ekipnog seniorskog takmičenja.


3 MEDALJA JAGODINSKIH DŽUDISTA
NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE ZA STARIJE PIONIRE

17.06.2017. god. u Požarevcu, održano je prvenstvo centralne Srbije za starije pionire, u organizaciji Džudo kluba’’ Bambi’’ iz Požarevca. Na takmičenju je učestvovalo oko 100 takmičara iz 23 klubova Centralne Srbije.
3 takmičara džudo kluba ’’ 1.3 MAJ’’ koji su osvojili medalje ( 1 zlatna i 2 bronzane).
Prvo mesto i zlatnu medalju osvojio je Aleksa Ognjanović.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su sa po dve pobede i poraz Mihajlo Milanović i Veljko Stojanović.
Sledeće nedelje Jagodinske džudiste očekuje državno prvenstvo takođe u Požarevcu.


JEDNO TREĆE MESTO I DVA PETA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA SENIORE

28.05.2017. god. u Vršcu, održano je državno prvenstvo u džudou za seniore u organizaciji Judo Saveza Srbije. Jagodinske džudiste predstavljala su šest takmičara džudo kluba ’’ 13. MAJ-a’’.
Treće mesto i bronzanu medalju u kategoriji devojaka osvojila je Anđelija Dejanović.
Dva peta mesta osvojili su senior Radovan Dejanović i seniorka Jovana Ristić koji su nakon dve pobede u borbi za medalje izgubili od Marka Sarića i Katarine Denić iz Crvene Zvezde, i tako osvojili odlično peto mesto u veoma jakoj konkurenciji.
Na prvenstvu države nastupali su još Stefan Živković, Boris Bogdanović, Branko Tasić i Basta Nikola koji su ostali bez plasmana i pored dobrih borbi.


DVANAEST MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Nišu gde su nastupali džudisti iz Rumunije, Bugarske, Makedonije, Grčke i Srbije, džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili 12 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su četri srebrne i osam bronzanih medalja.

Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Filip Pavlović, Andrija Stanković, Alena Erdzihan i Mihajlo Milanović
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Filip Petrović, Petar Milanović, Andrija Milanović, Dušan Savić, Aleksa Pavićević, Sofija Živković, Aleksa Ognjanović, i Maja Rajković, dok su bez medalja i pored dobrih borbi ostali Ilija Cvetanović, Mateja Božić, Anja Rajković, Jakov Stanković, Eva Stevanović, Kristina Petrović, Đorđe Vujičić, Dalibor Petrović i David Petrović.

Dana 14.05.2017. godine, održana je sednica džudo saveza Centralne Srbije na kojoj je izabran novi predsednik dr. prof. Mirsad Nurkić iz Niša, dok je za potpredsednika džudo saveza Centralne Srbije izabran Boban Živković, trener džudo kluba “ 13.maja” iz Jagodine.

Izbor za potpredsednika džudo saveza Centralne Srbije, je veliko priznanje za postignute rezultate i uspehe džudo kluiba “ 13.maja” u poslednjih 7-8 godina. Takmičari našeg kluba postizali su zavidne rezultate kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima. Naši takmičari su osvojili preko 100 državnih medalja u kategorijama od seniora do poletaraca, 10-tak balkanskih medalja, jednu medalju sa evropskog kupa. U ekipnom takmičenju redovni smo član Prve džudo Lige Srbije za muškarce, a naše devojke su u ekipnom prvenstvu osvojile titulu vice šampiona ( reči su trenera džudo kluba “ 13.maj-a” i novo izabranog potpredsednika džudo Saveza Centralne Srbije).


8 MEDALJA JAGODINSKIH DZUDISTA NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE ZA SENIORE I POLETARCE

Dana 06.05.2017. god. u Nišu, održano je prvenstvo Centralne Srbije za seniore i poletarce, u organizaciji Judo kluba’’ kinezis’’ iz Niša. Na državnom prvenstvu za seniore, plasirala su se sva šest takmičara džudo kluba „ 13.maj“ iz Jagodine, osvojivši jednu zlatnu, dve srebrne i tri bronzane medalje.
U kategoriji seniora prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je Jovana Ristić. Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Branko Tasić i Nikola Basta, nakon dve pobede i jednog poraza, dok su treća mesta osvojili junior Stefan Živković, Boris Bogdanović i Radovan Dejanović ostvarivši po dve pobede i poraz.
Državno prvenstvo za seniore će se održati 27-28.05.2017. god. u Vršcu.
U kategoriji poletaraca druga mesta i srebrne medalje osvojili su i to na svojim prvim takmičenjima Đurđa Nićiforović i Mihajlo Đuričić.
Sledeće takmičenje naših najmlađih džudista očekuje već u nedelju 14.05.2017. god. u Nišu.
Ovim uspehom treba pohvaliti sve takmičare džudo kluba „ 13.maj“ iz Jagodine, na odličnim borbama, a posebno treba izdvojiti juniora Branka Tasića, Borisa Bogdanovića i juniora Stefana Živkovića, koji su u borbama za medalju i plasman na seniorskom prvenstvu države, pobedili takmičare koji su do sada osvajali državne seniorske medalje.


DŽUDO KLUB ''13. MAJ'' NA
MEĐUNRODNOM TURNIRU U BRUSU
OSVOJIO 18 MEDALJA I PEHAR

Dana 29.04.2017.god. u sportskoj hali u Brusu, održan je međunarodni memorijalni turnir '' SRĐAN ČOLIĆ '' u organizaciji džudo kluba „ Brus'' iz Brusa. Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 250 takmičara iz dvadeset pet klubova iz zemlje i inostranstva. Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine i na ovom takmičenju su postigli izvanredan uspeh u veoma jakoj konkurenciji i osvojili 5 zlatne, 7 srebrne i 6 bronzane medalje kao i pehar za najuspešniju ekipu u kategoriji pionirki.

Prva mesta i zlatne medalje osvojile su Anđelija Nićiforović, Alena Erdžihan, Kristina Petrović, Andrija Stanković i Lazar Milić, koji su dominirali u svojim kategorijama i sve borbe realizovali najvećim poenima.

Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Anja Rajković, Maja Rajković, Sofija Živković, Jakov Stanković, Dušan Savić, Mihajlo Milanović i Veljko Stojanović.

Treća mesta i bronzane medalje osvojili su pioniri Ilija Cvetanović Filip Pavlović, Filip Petrović, Petar Milanović, Andrija Milanović i Dimitrije Stanković. Dok su bez medalja i pored zapaženih borbi ostali Mateja Božić, Eva Stevanović, Dalibor Petrović i David Petrović.
Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine na ovom takmičenju osvojili su i pehar kao najuspešnija ekipa u kategoriji pionirki.


DVE MEDALJE DŽUDISTA ''13. MAJ-a''
NA MEĐUNARODNOM DŽUDO TURNIRU
„ TROFEJ BEOGRADA“

Dana 22.04.2017.god. u SC “Šumice“ u Beogradu, održan je međunarodni džudo turnir“ TROFEJ BEOGRADA“ u tehničkoj organizaciji džudo saveza Beograd. Na takmičenju je pored mnogobrojnih domaćih i stranih takmičara učešće uzelo i dvojica Jagodinskih džudista, koji su ostvarili odličan uspeh i osvojili jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju.

U kategoriji kadeta zlatnu medalju je osvojio Andrija Stošić, treći sa ovogodišnjeg državnog prvenstva za kadete.

U kategoriji juniora posle četri borbe, srebrnu medalju osvojio je junior Stefan Živković, koga je samo jedna sekunda delila od zlatne medalje, ali sudije ( po ko zna koji put ove godine) su sekund pre kraja “ dodelili“ domaćem takmičaru, videvši nešto što niko od prisutnih nije video.

Ovim odličnim rezultatom nastavljamo seriju uspeha i već sledeće nedelje jurišamo u nove pobede i uspehe ( reči su trenera Bobana Živkovića).


Dana 15.04.2017. godine u Nisu, odrzano je studentsko prvenstvo drzave. Jagodinske dzudiste predstavljala je Andjelija Dejanovic, student fakulteta Sporta i fizicke kulture u Nisu, dok Branko Tasić i Jovan Vuksanović nisu nastupali zbog povrede. Andjelija ponovila proslogodisnji rezultat i ponovo postala studentski prvak drzave u judou. Za dzudiste 13. maja iz Jagodine, vec narednog vikenda ocekuje nastavak takmičarske sezone i pripreme pionira i seniora za državna prvenstva. Pionire 29. aprila ocekuje međunarodno takmičenje u Brusu a seniore kvalifikacije za državno prvenstvo.



TRI MEDALJE DŽUDISTA ''13. MAJ-a''
NA ŠKOLSKOM PRVENSTVU DRŽAVE

Dana 14.03.2017.god. u Pančevu, održano je Državno prvenstvo Srednjih i Osnovnih škola, u tehničkoj organizaciji Judo kluba’’ Dinamo’’ iz Pančeva. Na takmičenju je učestvovalo oko 600 osnovaca i srednjoškolaca iz svih Osnovnih i Srednjih škola R. Srbije, koji su se plasirali pre dve nedelje na regionalnim takmičenjima. Jagodinski učenici su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Od jedanaest učenika iz Jagodine (svi članovi džudo klub ’’13. MAJ’’) trojica su osvojili medalje dok je još četvoro imalo borbe za medalje ali su na kraju osvojili četvrta mesta.
Andrija Stošić učenik O.Š. „GORAN OSTOJIĆ„ na školskoj Olimpijadi osvojio je treće mesto i bronzanu medalju.
Stefan Živković učenik Gimnazije“ SVETOZAR MARKOVIĆ“ na školskoj Olimpijadi osvojio je treće mesto i bronzanu medalju.
Aleksa Cvetanović učenik SŠ“ SLAVKE ĐURĐEVIĆ“ na školskoj Olimpijadi osvojio je treće mesto i bronzanu medalju
Eva Stevanović i Svetlana Jačimović učenici „O.Š.17. OKTOBAR“, Alena Erdžihan učenik „O.Š.“ MILAN MIJALKOVIĆ“, Kristina Petrović učenik „OŠ LJUBIŠE UROŠEVIĆ“ Kočino Selo, na školskoj Olimpijadi osvojili su peta mesta.

Na takmčenju su učestvovali: Stefan Marinković (S.Š.Svetozar Marković); Miloš Radisavljević (S.Š. Slavke Đurđević); Filip Pavlović ( O.Š. Goran Ostojić); Jakov Stanković ( O.Š.17.Oktobar)

Dana 18.03.2018. god. u Beogradu je održano i prvenstvo države za juniore na kome su učestvovali dva takmičara džudo klub ’’13. MAJ-a’’ iz Jagodine Stefan Živković i Branko Tasić, koji su imali zapažaene rezultate i nakon jedne pobede i dva poraza u konačnom plasmanu zauzeli sedma mesta.
Ovim rezultatima možemo biti zadovoljni, mada ostaje žal za juniorskom medaljom, ali nastavljamo dalji rad i sada se spremamo za pionirska i seniorska takmicenja koja nas ocekuju u aprilu, maju i junu ( reči su trenera Bobana Živkovića).


JEDANAEST PLASMANA DŽUDISTA ''13. MAJ-a''
NA ŠKOLSKOM REGIONALNOM PRVENSTVU

Dana 01.03.2017.god. u Aleksincu, održano je regionalno školsko prvenstvo u džudou u tehničkoj organizaciji džudo kluba iz Aleksinca. Na takmičenju je učestvovalo oko 400 osnovaca i srednjoškolaca iz tridesetak gradova Centralne Srbije. Jagodinski učenici su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Od dvadeset dva učenika iz Jagodine (svi članovi džudo klub ’’13. MAJ’’) na školskoj Olimpijadi plasirala su se jedanaest takmičara, osvojivši tri prva, pet drugo i tri treća mesta.

OŠ „17. OKTOBAR“ na Republičkom takmičenju predstavljaće:
Eva Stevanović IV razred( osvojila prvo mesto), Svetlana Jaćimović VIII razred ( osvojila drugo mesto) i Jakov Stanković IV razred( osvojio treće mesto).

OŠ“ GORAN OSTOJIĆ“ na Republičkom takmičenju predstavljaće: Stošić Andrija VIII razred ( osvojio prvo mesto) i Filip Pavlović III razred ( osvojio drugo mesto).

OŠ“ MILAN MIJALKOVIĆ“ na Republičkom takmičenju predstavljaće:
Erdžihan Alena III razred, ( osvojila prvo mesto).

OŠ „LJUBIŠA UROŠEVIĆ“ Kočino Selo na Republičkom takmičenju predstavljaće: Petrović Kristina III razred ( osvojila drugo mesto).

SŠ GIMNAZIJA “SVETOZAR MARKOVIĆ“ na Republičkom takmičenju predstavljaće: Stefan Živković III godina ( osvojio drugo mesto) i Stefan Marinković III godina( osvojio treće mesto).

SŠ “SLAVKE ĐURĐEVIĆ“ na Republičkom takmičenju predstavljaće: Aleksa Cvetanović III godina( osvojio drugo mesto) i Miloš Radosavljević I godina( osvojio treće mesto).
Učenici: OŠ „LJUBIŠA UROŠEVIĆ“, OŠ“ MILAN MIJALKOVIĆ“, OŠ“ GORAN OSTOJIĆ“,OŠ „17. OKTOBAR“, OŠ „RADA MILJKOVIĆ“, OŠ „BOŠKO ĐURIČIĆ“, OŠ „BRANKA RADIČEVIĆA“, OŠ „RADISLAV NIKČEVIĆA“, SŠ „ NIKOLA TESLA“ iz Jagodine: Mihajlo Milanović, Marko Todorović, Una Radosavljević, Đorđe Đokić, Anđelija Nićiforović i Ilija Cvetanović, Vukašin Vujičić i Dimitrije Đorić Luka Mitić, Filip Petrović i Lazar Nikolić.

DŽUDO KLUB ''13. MAJ'' NA
PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE ZA JUNIORE I POLETARCE OSVOJIO 6 MEDALJA

Dana 04.03.2017.god. u sportskoj hali u Brusu, održano je prvenstvo Centralne Srbije za juniore i poletarce, u organizaciji džudo kluba „Aleksinac'' iz Aleksinca. Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 220 takmičara iz dvadeset sedam klubova Centralne Srbije. Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine na ovom takmičenju su postigli izvanredan uspeh u veoma jakoj konkurenciji i osvojili jednu zlatnu, jednu srebrnu i četri bronzane medalje.
U kategoriji juniora, drugo mesto i srebrnu medalju osvojio je Stefan Živković kome je ovo bilo prvo učešće u kategoriji juniora. Treće mesto i bronzanu medalju osvojio je Branko Tasić. Navedeni takmičari su se plasirali za prvenstvo države koje će se održati u Beogradu 18.03.2017. godine.
Prvo mesto i zlatnu medalju u kategoriji poletaraca osvojio je: Andrija Stanković koji ove godine dominira u svojoj kategoriji, dok su treća mesta i bronzane medalje osvojili: Anđelija Nićiforović, Filip Petrović i Filip Pavlović.


JEDANAEST PLASMANA DŽUDISTA ''13. MAJ-a''
NA ŠKOLSKOM REGIONALNOM PRVENSTVU

Dana 01.03.2017.god. u Aleksincu, održano je regionalno školsko prvenstvo u džudou u tehničkoj organizaciji džudo kluba iz Aleksinca. Na takmičenju je učestvovalo oko 400 osnovaca i srednjoškolaca iz tridesetak gradova Centralne Srbije. Jagodinski učenici su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Od dvadeset dva učenika iz Jagodine (svi članovi džudo klub ’’13. MAJ’’) na školskoj Olimpijadi plasirala su se jedanaest takmičara, osvojivši tri prva, pet drugo i tri treća mesta.

OŠ „17. OKTOBAR“ na Republičkom takmičenju predstavljaće:
Eva Stevanović IV razred( osvojila prvo mesto), Svetlana Jaćimović VIII razred ( osvojila drugo mesto) i Jakov Stanković IV razred( osvojio treće mesto).

OŠ“ GORAN OSTOJIĆ“ na Republičkom takmičenju predstavljaće: Stošić Andrija VIII razred ( osvojio prvo mesto) i Filip Pavlović III razred ( osvojio drugo mesto).

OŠ“ MILAN MIJALKOVIĆ“ na Republičkom takmičenju predstavljaće:
Erdžihan Alena III razred, ( osvojila prvo mesto).

OŠ „LJUBIŠA UROŠEVIĆ“ Kočino Selo na Republičkom takmičenju predstavljaće: Petrović Kristina III razred ( osvojila drugo mesto).

SŠ GIMNAZIJA “SVETOZAR MARKOVIĆ“ na Republičkom takmičenju predstavljaće: Stefan Živković III godina ( osvojio drugo mesto) i Stefan Marinković III godina( osvojio treće mesto).

SŠ “SLAVKE ĐURĐEVIĆ“ na Republičkom takmičenju predstavljaće: Aleksa Cvetanović III godina( osvojio drugo mesto) i Miloš Radosavljević I godina( osvojio treće mesto).
Učenici: OŠ „LJUBIŠA UROŠEVIĆ“, OŠ“ MILAN MIJALKOVIĆ“, OŠ“ GORAN OSTOJIĆ“,OŠ „17. OKTOBAR“, OŠ „RADA MILJKOVIĆ“, OŠ „BOŠKO ĐURIČIĆ“, OŠ „BRANKA RADIČEVIĆA“, OŠ „RADISLAV NIKČEVIĆA“, SŠ „ NIKOLA TESLA“ iz Jagodine: Mihajlo Milanović, Marko Todorović, Una Radosavljević, Đorđe Đokić, Anđelija Nićiforović i Ilija Cvetanović, Vukašin Vujičić i Dimitrije Đorić Luka Mitić, Filip Petrović i Lazar Nikolić.


ANDRIJA STOŠIĆ TREĆI, SVETLANA I STEFAN PETI, NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA KADETE

Dana 25.02.2017. god. u Beogradu, održano je prvenstvo Srbije za kadete, u organizaciji Judo saveza Srbije na kome je učestvovalo oko 220 takmičara iz tridesetak klubova Srbije, koji su se pre dve nedelje plasirali za najjače takmičenje u kategoriji kadeta.
Džudo klub ’’ 13. MAJ’’ iz Jagodine su na ovom prvenstvu predstavljala su četri takmičara: Svetlana Jaćimović, Una Radosavljević, Andrija Stošić i Stefan Marinković.
Treće mesto i bronzanu medalju Andrija Stošić osvojio je u kategoriji +90 kg., gde je u prvom kolu bio slobodan, da bi nakon toga imao dve pobede i jedan poraz i tako osvojio treće mesto i bronzanu medalju u prvoj godini svog takmičenja u uzrastu kadeta.
Peta mesta osvojili su Svetlana Jaćimović i Stefan Marinković, koji je i pored tri pobede ostao bez medalje. Bez plasmana na svom drugom takmičenju i pored dobro pružene borbe ostala je Una Radosavljević.
Već sledeće nedelje 04.03.2016. godine Jagodinske džudiste očekuju kvalifikacije za juniorsko prvenstvo države i 01.03.2016. godine, regionalna školska olimpijada, gde će nastupati 22 takmičara iz Jagodine.


DŽUDO KLUB ''13. MAJ'' NA
PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE ZA KADETE I POLETARCE OSVOJIO 9 MEDALJA

Dana 04.03.2017.god. u sportskoj hali u Aleksincu, održano je prvenstvo Centralne Srbije za kadete i poletarce, u organizaciji džudo kluba „Aleksinac'' iz Aleksinca. Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 290 takmičara iz trideset sedam klubova Centralne Srbije. Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine na ovom takmičenju su postigli izvanredan uspeh u veoma jakoj konkurenciji i osvojili pet zlatnih i četri bronzane medalje.
U kategoriji kadeta, prva mesta i zlatne medalje osvojili su Svetlana Jaćimović, Una Radisavljević i Andrija Stošić koji je dominirao u svojoj kategoriji. Treće mesto i bronzanu medalju osvojio je Stefan Marinković. Navedeni takmičari su se plasirali za prvenstvo države koje će se održati u Beogradu 25.02.2017. godine. Takmičari koji se nisu plasirali na državno prvenstvo i pored dobrih borbi su: Miloš Radisavljević, Đorđe Đokić, Dimitrije Đorđević i Miloš Vasić.
Prva mesta i zlatne medalje u kategoriji poletaraca osvojili su: Mihajlo Đuričić i Andrija Stanković, dok su treća mesta i bronzane medalje osvojili: Ognjen Mitić, Filip Pavlović i Anđelija Nićiforović.
Bez medalja i pored dobrih borbi ostali: Dimitrije Đorić i Petar Milanović.


DŽUDO KLUB ''13. MAJ'' U PRVOJ LIGI DRASTIČNO OŠTEĆEN OD STRANE PREDSEDNIKA SUDIJSKE KOMISIJE I NA KRAJU IZBORIO OSTANAK U PRVOJ LIGI POBEDOM DŽUDISTA IZ TUTINA KOJI SU ZAUZELI 3.MESTO

 

Dana 03.12.2016 godine u Beočinu se održala PRVA LIGA SRBIJE, gde je učestvovao i džudo klub "13.maj" iz Jagodine.
Nakon pobede u prvom meču, gde je džudo klub " 13.maj" iz Jagodine pobedio ekipu iz Tutina rezultatom 3:2, došlo je do meča između Jagodinaca i Slovena iz Rume. Nakon četri borbe rezultat je bio 2:2. Odlučivala je borba u kategoriji +90 kg. Takmičar džudo kluba "13.maj-a" Nikola Basta poveo je sa jukom. Nakon toga oba takmičara su zaradila po 3 šidoa, ostalo je još 20 sekundi do kraja i plasmana džudo kluba "13.maj-a" u polufinale, čime bi osigurali 3. mesto. Na scenu tada stupa sudija Siniša Škrbić. Basta napada takmičar iz Rume, koji izlazi iz borilišta, sudije ne dodeljuju kaznu i pobedu Basti. Nastavlja se meč i Basta izlazi iz borilišta pritom napada takmičara Rume koji pokušava da ga kontrira i obojica padaju van borilišta. Sudija sudi MATE, u nameri da nastavi meč. Sudijama ( bilo ih je 4 na borilištu) prilazi gospodin ŠKRBIĆ ( predsednik sudijske komisije JSS) sa drugog borilišta koji nalaže sudijama da Bastu kazne šidom ( automatski sa 4 šida gubi meč), 4 sekunde pre kraja borbe i pobede Baste i plasmana u polufinale. Iako sudije koje su bile pored strunjače i sudile meč, nisu bile za to MORALE su to da urade i dodelili su pobedu takmičaru i ekipi Rume. Na zahtev da se vrati snimak ( KER sistem) gospodin ŠKRBIĆ, nije hteo ni da čuje. Samo je odmahivao glavom. Nakon završetka takmičenja džudo klub "13.maj" iz Jagodine zauzima 7. Mesto, dok je 3, mesto osvojila ekipa iz Tutina koja je umesto Jagodinaca otišla u finale.
Za džudo klub "13.maj" iz Jagodine nastupali su: Radovan Dejanović, Stefan Živković, Jovan Vuksanovi, Boris Bogdanovič, Branko Tasić, Nikola Basta dok su rezerve bili Miloš Radisavljević i Branko Simonović koji zbog povrede nije mogao da učestvuje.
Ostaje nam žal za istorijskim uspehom Jagodinskih džudista ali što bi rekao Niče "ONO ŠTO NAS NE UBIJE - TO NAS OJAČA", Vraćamo se sledeće godine jošjači- reči su trenera Bobana Živkovića


JEDANEST MEDALJA I DVE TITULE „NAJBOLJEG POLETARCA“
CENTRALNE SRBIJE ZA DŽUDISTE „13.MAJA“ IZ JAGODINE

 

Dana 15.11.2015. god. u Nišu, održano je IV kolo prvenstva Centralne Srbije za poletarce, u organizaciji Judo kluba’’ NIŠ’’ iz Niša, kao i međunarodno takmičenje za pionire, gde je nastupalo 250 takmičara iz zemlje i inostranstva ( Grčka, Bugarska i Makedonija)
Džudisti ’’ 13. MAJ-a’’ su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Od 14 takmičara koja su nastupala za Jagodinski klub osvojene su devet medalja i to: 2 zlatne, 4 srebrne i 5 bronzane medalje.

Na Prvenstvu Centralne Srbije za poletarce u generalnom plasmanu nakon 4.kola Anđelija Nićiforović i Jakov Stanković, su zauzeli Prva mesta I osvojili pehare kao najbolji poletarci Centralne Srbije.

Na ovim takmičenjima prva mesta i zlatne medalje osvojili su Anđelija Nićiforović I Andrija Stanković.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Filip Petrović, Jakov Stankovič, Una Radosavljević i Dušan Savić.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su Kristina Petrović, Vuk Obrenović, Veljko Stojanović, Andrija Milanović i Svetlana Jačimović.
Dok su bez medalja ostali Dimitrije Đorić, Luka Nešić i Mihajlo Milanović.
Sledeće takmičenje Jagodinse džudiste očekuje 2., 3. i 4. decembra u Prvoj ligi Srbije za seniore.


DŽUDO KLUB ''13. MAJ'' NA
MEĐUNARODNOM TURNIRU U NIŠU
OSVOJIO PEHAR I DESET MEDALJA

Dana 30.10.2016.god. u sportskoj hali '' Čair '' u Nišu, održan je međunarodni '' MEDIJANA KUP '' u organizaciji džudo kluba KINEZIS'' iz Niša. Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 250 takmičara iz dvadeset sedam kluba iz zemlje i inostranstva (Grčke, Bugarske, Makedonije i Rumunije). Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine i na ovom takmičenju su postigli izvanredan uspeh u veoma jakoj konkurenciji i osvojili četri zlatne, jednu srebrnu i pet bronzanih medalja, kao i pehar za najbolju ekipu starijih pionira.

Prva mesta i zlatne medalje osvojili su Anđelija Nićiforović, Aleksa Ognjanović, Đorđe Đokić i Andrija Stošić koji su dominirali u svojim kategorijama.
Drugo mesto i srebrnu medalju osvojio je Savić Dušan.

Treća mesta i bronzane medalje osvojili su Filip Pavlović, Andrija Stanković, Veljko Stojanović, Veljko Veličković i Andrija Milanović.


Dok su bez medalja i pored dobrih borbi ostali: Dimitrije Đorić, Petar Milanović, Filip Petrović, Ilija Cvetanović, Kristina Petrović, Svetlana Jaćimović, Mateja Božić, Luka Nešić, Vuk Obrenović, Lazar Milić i Mihajlo Milanović.

Za najbolju ekipu starijih pionira proglašena je ekipa džudo kluba“ 13.maja“ iz Jagodine.


VELIKI USPEH ANDRIJE STOŠIĆA DŽUDISTE
„13.MAJA“ NA BALKANSKOM PRVENSTVU ZA PIONIRE U MAKEDONIJI

U subotu i nedelju 25 i 26.06.2016. godine u Skoplju, Makedonija, održan je Balkanski šampionat za starije pionire. Srbija je u ukupnom plasmanu zauzela 3. mesto, prvo mesto je pripalo Turskoj, dok je Bugarska zauzela drugo mesto. Učešće na ovom veoma jakom takmičenju uzeli su najbolji džudisti iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, BiH, Grčke, Turske, Albanije, Bugarske i Rumunije.

Za reprezentaciju Srbije nastupao je i takmičar džudo kluba „13. Maja“ iz Jagodine: Andrija Stošić (u kategoriji preko 73 kg.) koji je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio treće mesto i bronzanu medalju ostvarivši tri pobede (pobedio je takmičare Rumunije, BiH i Turske) i jedan poraz (takmičar Grčke, koji je aktuelni prvak Balkana).

Sa ovom medaljom zaokružili smo prvi deo sezone u kojoj smo osvojili 3 državne (Jovana Ristić, Stefan Živković i Andrija Stošić) i 2 medalje na školskoj olimpijadi (Sofija Živković i Branko Tasić), kao i četri peta mesta. Takođe je naš klub dao i dva reprezentativca ( Stefan Živković i Andrija Stošić).

Džudo klub „13.maj“ iz Jagodine se ovom prilikom zahvaljuje Jagodinskom sportskom savezu i Gradskoj samoupravi koji su nam omogućili da naši takmičari učestvuju u sastavu reprezentacije Srbije i u najboljem svetlu predstavljaju naš grad. Džudistima „13.maja“ sledi pauza do prvog avgusta, kada počinju pripreme za drudi deo sezone, gde nas očekuju dosta međunarodnih turnira (Makedonija, Rumunija, Bugarska), seniorsko prvenstvo kao i prvoligaški mečevi u ekipnom takmičenju (reči su trenera Bobana Živkovića).


JOVANI RISTIĆ BRONZANA MEDALJA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA SENIORE

21.05.2016. god. u Vrnjaškoj Banji, održano je državno prvenstvo u džudou za seniore u organizaciji Judo Saveza Srbije. Jagodinske džudiste predstavljala su tri takmičara džudo kluba ’’ 13. MAJ-a’’.
Treće mesto i bronzanu medalju u kategoriji devojaka osvojila je juniorska reprezentativka Srbije Jovana Ristić, koja je u kategoriji do 63 kg. posle dve pobede i poraza u polufinalu od aktuelne prvakinje države Jovane Obradović iz Beograda. Jovana je prvu borbu pobedila Lončar Anđelu već u prvom minutu efektno iponom, u polufinalu se sastala sa Jovanom Obradović, od koje je izgubila pred sam kraj meča kaynom. U borbi za medalju sastala se sa Katarinom Ilić iz Smedereva, koju je bacila na početku meča zašta je dobila Vazari( 7 poena) koje je sačuvala do kraja meča i tako se prvi put okitila seniorskom medaljom.
Na prvenstvu države nastupali su još Radovan Dejanović i Basta Nikola koji su ostali bez plasmana i pored dobrih borbi, dok nisu nastupali Jovan Vuksanović i Boris Bogdanović.


DVA PLASMANA PIONIRA - DŽUDISTA „13.MAJA“ IZ JAGODINE NA DRžAVNOM PRVENSTVU

Dana 22.05.2016. god. u Požarevcu, održane su kvalifikacije za prvenstvo Srbije za poletarce, u organizaciji Judo kluba’’ Bambi’’ iz Požarevca.
Na takmičenju je učestvovalo 100 takmičara iz devetnest klubova Centralne Srbije. Džudisti ’’ 13. MAJ-a’’ su na ovom takmičenju ostvarili su polovičan rezultat. Od osam takmičara koja su nastupala za Jagodinski klub osvojene su dve medalje i 3 peta mesta i to: srebrnu medalju osvojila je Sofija Živković, a bronzanu medalju osvojio je Dušan Savić.
Peta mesta osvojili su Mateja Božić, Veljko Stojanović i Lazar Milić koji su imali po dve pobede i dva poraza.
Dok su dobar utisak ostavili i Vuk Obrenović, Andrija Milanović i Veljko Veličković.
Državno prvenstvo je za dve nedelje u Vršcu.


DVA ZLATA I DVA SREBRA DŽUDISTA ''13. MAJ-a''
NA ŠKOLSKOJ OLIMPIJADI

Dana 12.05.2012.god. u Nšui, održana je Olimpijada Srednjih i Osnovnih škola, u tehničkoj organizaciji Judo kluba’’ Niš’’ iz Niša. Na takmičenju je učestvovalo oko 450 osnovaca i srednjoškolaca iz svih Osnovnih i Srednjih škola R. Srbije, koji su se plasirali pre dve nedelje na regionalnim takmičenjima. Jagodinski učenici su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Od jedanaest učenika iz Jagodine (svi članovi džudo klub ’’13. MAJ’’) dvoje su osvojile medalje i to dve bronzane, kao i četri peta mesta.

Sofija Živković učenica O.Š. MILAN MIJALKOVIĆ na školskoj Olimpijadi osvojila je treće mesto i bronzanu medalju.
Branko Tasić učenik Gimnazije“ SVETOZAR MARKOVIĆ“ na školskoj Olimpijadi osvojio je treće mesto i bronzanu medalju.
Anđelija Nićiforović učenik „O.Š.17. OKTOBAR“, Andrija Stošić učenik „O.Š.GORAN OSTOJIĆ“, Veljko Veličković učenik „OŠ VUK KARADŽIĆ“ Krušar-Ćuprija na školskoj Olimpijadi osvojili su peta mesta.

Na takmčenju su učestvovali: Lazar Milić i Vuk Obrenović (O.Š.Rada Miljković); Alena Erdžihan (O.Š. Milan Mijalković); Kristina Petrović (OŠ “LJubiše Uroševića”- Kočino Selo); Miloš Radisavljević ( O.Š. Goran Ostojić); Dimitrije Đorđević ( O.Š.17.Oktobar)


DESET MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Nišu gde su nastupali džudisti iz Rumunije, Bugarske, Makedonije, Grčke i Srbije, džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili 10 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su četri zlatne, dve srebrne i četri bronzane medalje.
Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Anđelija Nićiforović, Sofija Živković, Andrija Stošić i Andrija Stanković.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Kristina Petrović i Jakov Stanković..
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Lazar Milić, Filip Petrović, Andrija Milanović i Mihajlo Milanović, dok su bez medalja i pored dobrih borbi ostali Veljko Stojanović, Ilija Cvetanović, Vuk Obrenović, Alena Erdzihan, Dimitrije Đorić, Filip Pavlović i Mateja Božić.


7 MEDALJA JAGODINSKIH DYUDISTA NA PRVENSTVU CENTRALNE SEBIJE ZA SENIORE I POLETARCE

Dana 07.05.2016. god. u Nišu, održano je prvenstvo Centralne Srbije za seniore i poletarce, u organizaciji Judo kluba’’ Niš’’ iz Niša. Na takmičenju je učestvovalo preko 150 takmičara iz dvadeset pet klubova. Na državnom prvenstvu za seniore, plasirala su se četri takmičara džudo kluba „ 13.maj“ iz Jagodine, osvojivši tri srebrne i jednu bronzanu medalju.

U kategoriji seniora druga mesta i srebrne medalje osvojili su Jovana Ristić, Radovan Dejanović i Nikola Basta, nakon tri pobede i jednog poraza, dok je treće mesto osvojio Jovan Vuksanović ostvarivši pobedu i poraz. Boris Bogdanović, zauzeo je peto mesto i nije se plasirao na državnom prvenstvu.

Državno prvenstvo za seniore će se održati 21.05.2014. god. u Vrnjačkoj Banji.

U kategoriji poletaraca prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je Anđelija Nićiforović, drugo mesto i srebrnu medalju osvojila je Krisitina Petrović, dok je treće mesto i bronzanu Medalju osvojila Alena Erdžihan. Bez medalja su ostali Filip Pavlović i Aleksa Cvetanović.

Sledeće takmičenje naših najmlađih džudista očekuje već u četvrtak u Nišu, gde će se održati čkolsko državno prvenstvo gde će jagodinske džudiste predstavljati 11 takmičara džudo kluba „ 13.maj“ iz Jagodine


DŽUDO KLUB ''13. MAJ'' NA
MEMORIJALNOM TURNIRU U BRUSU
OSVOJIO PREGRŠT MEDALJA I PEHAR

Dana 23.04.2016.god. u sportskoj hali u Brusu, održan je međunarodni memorijalni turnir '' SRĐAN ČOLIĆ '' u organizaciji džudo kluba „ Brus'' iz Brusa. Na ovom takmičenju učestvovalo je 232 takmičara iz dvadeset pet klubova iz zemlje i inostranstva. Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine i na ovom takmičenju su postigli izvanredan uspeh u veoma jakoj konkurenciji i osvojili 8 zlatne, 3 srebrne i 3 bronzane medalje kao i pehar za najuspešniju ekipu u kategoriji kadeta.

Prva mesta i zlatne medalje osvojile su pioniri Anđelija Nićiforović ( u dve kategorije), Alena Erdžihan, Andrija Stanković, Andrija Stošić i kadeti Miloš Radisavljević, Stefan Živković i Stefan Marinković, koji su dominirali u svojim kategorijama i sve borbe realizovali najvećim poenima.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Aleksa Cvetanović, Tijana Nićiforović i Stefan Marinković( koji je u svojoj kategoriji osvojio i zlatnu medalju medalju).

Treća mesta i bronzane medalje osvojili su pioniri Ilija Cvetanović Filip Pavlović i Dimitrije Đorđevići, dok su bez medalja i pored zapaženih borbi ostali Svetlana Jaćimović, Đorđe Vujičić i Marko Todorović.

Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine na ovom takmičenju osvojili su i pehar kao najuspešnija ekipa u kategoriji kadeta.

Dzudo Brus


ANDRIJA STOŠIĆ PRVAK DRŽAVE, SVETLANA JAĆIMOVIĆ PETO MESTO


Pojedinačno prvenstvo Srbije za starije pionire i pionirke u džudou, održano je dana 16.04.2016. godine u Boru, u organizaciji džudo saveza Srbije “. Na takmičenju je učestvovalo 199 takmičara iz 37 klubova iz Srbije koji su se prethodnih nedelja kvalifikovali za ovo najjače i najvažnije takmičenje u Srbiji za starije pionire.

Džudista ’’ 13. MAJA’’ iz Jagodine, Andrija Stošić ostvario još jedan odličan rezultat i nakon četri pobede osvojio prvo mesto i zlatnu medalju i samim tim se plasirao na Balkanskom prvenstvu, koje će se održati u Makedoniji.

Svetlana Jaćimović osvojila je peto mesto nakon tesnog poraya u borbi za medalju, dok je Mihajlo Milanović zauzeo deveto mesto.
Kadet Stefan Živković je u sastavu reprezentacije Srbije, u Češkom gradu Teplice, u kategoriji 66 kg. Imao jednu pobedu i jedan poraz.

Andrija Stosic Jagodina Dzudo


Dana 10.04.2016. godine u Nisu, odrzano je studentsko prvenstvo drzave. Jagodinske dzudiste predstavljala je Andjelija Dejanovic, student fakulteta Sporta i fizicke kulture u Nisu. Andjelija je sa dve efektne pobede (iponima) najpre pobedila Moniku Simic a zatim i Anu Randjelovic i tako ponovila proslogodisnji rezultat svog rodjenog brata Radovana Dejanovica i postala studentski prvak drzave u judou. Za dzudiste 13. Maja iz Jagodine, vec ovog vikenda ocekuju dva velika takmicenja. Stefan Zivkovic nastupa u sastavu reprezentacije u Ceskom gradu Teplice, dok starije pionire ocekuje drzavno prvenstvo u Boru.


3 MEDALJA JAGODINSKIH DŽUDISTA NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE ZA STARIJE PIONIRE

02.04.2016. god. u Boru, održano je prvenstvo centralne Srbije za starije pionire, u organizaciji Džudo kluba’’ Bor’’ iz Bora. Na takmičenju je učestvovalo oko 100 takmičara iz 23 klubova Centralne Srbije.

Džudiste Jagodine predstavljala su 3 takmičara džudo kluba ’’ 1.3 MAJ’’ koji su osvojili 3 medalja ( 2 srebrne i 1 bronzanu).
Druga mesta i srebrne medalje posle dve pobede i poraza osvojili su Andrija Stošić i Svetlana Jaćimović.

Treće mesto i bronzanu medalju osvojio je takođe posle dve pobede: Mihajlo Milanović.

Već pre početka takmišenja Jagodinske džudiste zadesio je maler, jer su 5 takmičara, posle bolesti i povreda odustali od kvalifikacionih borbi, ali su preostala tri takmičara opravdala očekivanja, plasmanom na državnom prvenstvu. Sledeće nedelje Jagodinske džudiste očekuje Studentsko prvenstvo države, dok za dve nedelje naše džudiste ocekuje državno prvenstvo takođe u Boru, kao učešće Stefana Živkovića na Evropskom kupu u Teplice, Češka u sastavu reprezentacije Srbije. ( reči su trenera džudo kluba „13.MAJ-a“ JAGODINA).


DŽUDISTI ’’ 13. MAJA’’ U NOVOM SADU OSVOJILI TRI MEDALJE

Dana 27.03.2016. god. u Novom Sadu, održano je međunarodno takmičenje za pionire i seniore. Na takmičenju je učestvovalo oko 450 takmičara iz četrdeset klubova iz 6 zemalja ( Srbija, Makedonija, Bugarska, Rumunija, Francuska i Rusije). Za džudiste ’’ 13. MAJA’’ nastupalo je 6 takmičara osvojivši jednu zlatnu, dve bronzane medalje, dva peta i jedno sedmo mesto.
Prvo mesto i zlatnu medalju osvojio je pionir Andrija Stošić koji je bio neprikosnoven u svojoj kategoriji i sve tri borbe pobeđivao efektno- iponima.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su pioniri Lazar Milić i Filip Matejić.
Peta mesta osvojili su pionir Vuk Obrenović koji je imao dve pobede i dva poraza, i senior Boris Bogdanović a sedmo mesto osvojio je pionir Đorđe Đokić.
Istog dana završene su pripreme kadetske reprezentacije gde su učešće uzeli kadeti Stefan Živković i Stefan Marinković.
Sledeće nedelje džudiste ’’ 13. MAJA’’, očekuju kvalifikacije za državno prvensto u kategoriji starijih pionira i Stefana Živkovića očekuje Evropski kup u Češkom gradu Teplice, na kome skuplja bodove za Evropsku rang listu.


DŽUDISTA ’’ 13. MAJA’’ IZ JAGODINE ANDRIJA STOŠIĆ U FRANCUSKOJ U SASTAVU REPREZENTACIJE SRBIJE OSVOJIO TREĆE MESTO

19.03.2016. god. u Francuskom gradu ST CYPRIEN, održan je međunarodni A turnir za pionire rođene 2002 i 2003 god. Na takmičenju je učestvovalo oko 480 takmičara. U sastavu reprezentycije Srbije nastupao je džudista džudo kluba ’’ 13. MAJ’’ iz Jagodine.
U kategoriji preko 73 kg. nastupao je Andrija Stošić koji je u svojoj kategoriji posle tri pobede i jednog poraza osvojio treće mesto i bronzanu medalju.
Možemo reći da je ovo četvrti zaredom uspeh džudista „ 13.Maja“ iz Jagodine, pored osvajanja državne medalje Stefana Živkovića, 5. Mesta Branka Tasića i plasmanom 11 takmičara na školskoj Olimpijadi.
Ovom prilikom se džudo klub „ 13.Maj“ zahvaljuje gradskoj samoupravi koja je omogućila našim mladim džudistima da nastupaju u sastavu reprezentacije Srbije u Francuskom gradu St Cyprienu i na školskoj olimpijadi.


BRANKO TASIĆ PETO MESTO NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA JUNIORE

20.03.2016. god. u Beogradu, održano je prvenstvo Srbije za juniore u organizaciji Judo Saveza Beogradu. Jagodinske džudiste predstavljao je jedan takmičar džudo kluba ’’ 13. MAJ-a’’.
Nakon dve efektne pobede, Branko Tasić poklekao je u polufinalu, gde je izgubio od vicešampiona države Djinović Mladena, takmičara dzudo kluba „ Trudebenik“ iz Beograda, da bi u borbi za medalju takođe u poslednjim trenucima izgubio od Nekvasila takmičara dzudo kluba „Makikomi“ iz Beograda i tako ostao bez medalje.


 

JEDANAEST PLASMANA DŽUDISTA ''13. MAJ-a''
ZA ŠKOLSKU OLIMPIJADU

Dana 09.03.2016.god. u Kraljevu, održano je regionalno školsko prvenstvo u džudou u tehničkoj organizaciji Judo kluba’’ Partizan’’ iz Kraljeva. Na takmičenju je učestvovalo oko 600 osnovaca i srednjoškolaca iz tridesetak gradova Centralne Srbije. Jagodinski učenici su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Od trideset učenika iz Jagodine (svi članovi džudo klub ’’13. MAJ’’) na školskoj Olimpijadi plasirala su se jedanaest takmičara, osvojivši tri prva, jedno drugo i sedam treća mesta.
OŠ „RADA MILJKOVIĆ“ na školskoj Olimpijadi predstavljaće:

Vuk Obrenović IV razred ( osvojio prvo mesto), i Lazar Milić IV razred ( osvojio treće mesto). NISU SE PLASIRALI: Marko Todorović, Đorđe Đokić.
OŠ“ GORAN OSTOJIĆ“ na školskoj Olimpijadi predstavljaće: Stošić Andrija VII razred ( osvojio drugo mesto) i Miloš Radisavljević VIII razred ( osvojio treće mesto). NISU SE PLASIRALI: Filip Pavlović, Vukašin Vujičić.
OŠ „17. OKTOBAR“ na školskoj Olimpijadi predstavljaće:
Anđelija Nićiforović II razred( osvojila prvo mesto) Đorđević Dimitrije VIII razred( osvojio treće mesto). NISU SE PLASIRALI: Ilija Cvetanović, Jakov Stanković, Svetlana Jaćimović.
OŠ“ MILAN MIJALKOVIĆ“ na školskoj Olimpijadi predstavljaće:
Erdžihan Alena III razred, ( osvojila treće mesto), Sofija Živković IV razred ( osvojila treće mesto). NISU SE PLASIRALI: Mateja Božić, Aleksa urošević, mateja Šukić, Nikola Živković.
OŠ „LJUBIŠA UROŠEVIĆ“ Kočino Selo na školskoj Olimpijadi predstavljaće:
Petrović Kristina III razred ( osvojila treće mesto)
OŠ“ VUK KARADŽIĆ“ iz Krušara, Ćuprija na školskoj Olimpijadi predstavljaće:
Veljko Veličković IV razred ( osvojio treće mesto).
SŠ GIMNAZIJA “SVETOZAR MARKOVIĆ“ na školskoj Olimpijadi predstavljaće:
Branko Tasić IV godina ( osvojio prvo mesto).
OŠ „BOŠKO ĐURIČIĆ“, OŠ „BRANKA RADIČEVIĆA“, OŠ „RADISLAV NIKČEVIĆA“ iz Jagodine ostale su bez predstavnika. NISU SE PLASIRALI: Mihajlo Milanović,Tijana Nićiforović, Andrija Milanović, Dušan Savić, Filip Matejić,


DVA PLASMANA DŽUDISTA ''13. MAJ-a'' NA DRŽAVNOM PRVENSTVO ZA JUNIORE

Dana 05.03.2016. god. u Požarevcu, održano je prvenstvo Centralne Srbije za juniore, u organizaciji Judo kluba’’ Bambi’’ iz Požarevca. Na takmičenju je učestvovalo oko 100 takmičara iz dvadeset pet klubova. Na državnom prvenstvu plasirala su se dva takmičara džudo kluba „ 13.maj“ iz Jagodine, osvojivši dve bronzane medalje.

U kategoriji do 100 kilograma treće mesto i bronzanu medalju osvojio je Bramko Tasić, dok je u kategoriji + 100 kgtreće mesto i bronzanu medalju osvojio je Aleksa Nedeljković.

Državno prvenstvo za juniore će se održati 19.03.2016. god. u Beogradu.

U sredu 09.03.2016. godine trideset džudista „13.MAJ-a“ iz Jagodine, nastupaće na regionalnom Školskom takmičenju u džudou, predstavljaće škole pomoravskog okruga i pokušati izboriti plasman na Republičkom takmičenju koje će se održati maja meseca.


STEFANU ŽIVKOVIĆU BRONZA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA KADETE

Dana 27.02.2016. god. u Rumi, održano je prvenstvo Srbije za kadete, u organizaciji Judo saveza Vojvodine na kome je učestvovalo oko 190 takmičara iz tridesetak klubova Srbije, koji su se prošle nedelje plasirali za najjače takmičenje u kategoriji kadeta.

Džudo klub ’’ 13. MAJ’’ iz Jagodine su na ovom prvenstvu predstavljala dva takmičara: Stefan Živković i Stefan Marinković.
Stefan Živković je u kategoriji do 66 kg., gde je nastupalo 16 takmičara imao veoma težak žreb. U prvom kolu Živković je pobedio Radovanovića iz Kinezisa, efektno iponom (10:0). U drugom kolu pobedio je Iliju Karana, takmičara Crvene Zvezde (7:0). U polufinalu je izgubio od Župarića iz Omladinca (10:0) koji je kasnije postao prvak države. U borbi za treće mesto Živković je u produžetku nakon teške borbe, pobedio Kalabića iz Cementa – Beočin (3:0), i tako osvojio treće mesto i bronzanu medalju.

Naš drugi takmičar Stefan Marinković, kome je ovo bilo drugo takmičenje nakon pauze od 3 godine osvojio je 7. mesto. iako je pružio veliki otpor i dobro se borio, videlo se da je napravio dugačku pauzu.

Ovim takmičenjem i osvojenom kadetskom medaljom nastavili smo sa nizom medalja osvojenih na državnim prvenstvima. Već sledeće nedelje 05.03.2016. godine Jagodinske džudiste očekuju kvalifikacije za juniorsko prvenstvo države i 09.03.2016. godine, regionalna školska olimpijada.


TRI MEDALJA KADETA DŽUDO KLUBA ''13. MAJ'' I ČETRI MEDALJE POLETARACA NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE

Dana 21.02.2016. god. u Nišu, održano je prvenstvo C.Srbije za kadete i poletarce, u organizaciji Judo kluba’’ NIŠ’’ iz Niša.
Na takmičenju je učestvovalo oko 250 takmičara iz tridesetak klubova Centralne Srbije. Džudisti ’’ 13. MAJ-a’’ su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Od tri takmičara koja su nastupala za kadete na državnom prvenstvu plasirala su se sva tri takmičara, osvojivši dve zlatne srebrnu i jednu bronzanu medalju.

U kategoriji kadeta zlatne medalje osvojili su Stefan Živković u kategoriji do 66 kg, nakon tri efektne pobede, i Stefan Marinković u kategoriji preko 90 kg. nakon dve pobede.

Treće mesto na svom prvom takmičenju osvojila je Aleksandra Simić, dok je bez medalje i plasmana na državnom prvenstvu ostao Miloš Radisavljević, koji je takođe prvi put nastupao u kategoriji kadeta.

Državno prvenstvo za kadete održaće se 29.02.2016.god. u Rumi.

Posle kadeta održano je i Prvo prvenstvo Centralne Srbije za poletarce na kome je za džudo klub ’’13. MAJ’’ iz Jagodine, nastupalo devet takmičara, koji su osvojili četri medalja. Prvo mesto i zlatnu medalju osvojio je Jakov Stanković, druga mesta i srebrne medalje osvojile su Anđelija Nićiforović i Kristina Petrović, dok je treće mesto i bronzanu medalju osvojio Vulašin Vujičić. I pored zapaženih borbi bez medalja ostali su: Alena Ercihan, Ilija Cvetanović, Filip Pavlović, Ognjen Savić i Aleksa Urošević.

% 0

 

PET MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE SA PETOG INTERNACIONALNOG TURNIRA ZA PIONIRE

Ovog vikenda u Nišu održan je međunarodni tunir za pionire na kome je nastupalo 7 takmičara džudo kluba ’’ 13. MAJA’’ iz Jagodine. Na ovom takmičenju su nastupala 28 klubova i 131 takmičar iz zemlje i inostranstva. Naši džudisti su u veoma jakoj konkurenciji osvojili tri srebrne i dve bronzane medalje.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Andrija Stošić, Filip Matejić i Svetlana Jaćimović.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Miloš Radisavljević i Marko todorović, dok su peta mesta osvojili Veljko Stojanović i Mihajlo Milanović.


SEDAM MEDALJA I DVE TITULE „NAJBOLJEG POLETARCA“ CENTRALNE SRBIJE ZA DŽUDISTE „13.MAJA“ IZ JAGODINE

Dana 15.11.2015. god. u Nišu, u sportskoj hali“ Čair“ održano je IV kolo prvenstva Centralne Srbije za poletarce, u organizaciji Judo kluba’’ NIŠ’’ iz Niša.
Na takmičenju je učestvovalo 100 takmičara iz devetnest klubova Centralne Srbije. Džudisti ’’ 13. MAJ-a’’ su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Od deset takmičara koja su nastupala za Jagodinski klub osvojene su sedam medalja i to: srebrne medalje osvojili su Sofija Živković i Filip Pavlović.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su Vuk Obrenović, Mateja Božić, Andrija Milanović, Anđelija Nićiforović i Mia Obrenović
Dok su bez medalja ostali Alena Ercihan, Kristina Petrović i Ilija Cvetanović.
Nakon održana četri kola prvenstva Centralne Srbije u generalnom plasmanu, u kategoriji poletarki do 38 kg. Sofija Živković zauzela je prvo mesto a u kategoriji poletaraca do 34 kg. Vuk Obrenović je takođe osvojio prvo mesto, zašta su proglašeni najboljim poletarcem Centralne Srbije i nagrađeni peharima.


DŽUDO KLUB ''13. MAJ'' NA
MEĐUNARODNOM ’’ MEDIJANA KUPU ’’ U NIŠU
OSVOJIO ČETRI MEDALJA

Dana 01.11.2015.god. u sportskoj hali '' Čair '' u Nišu, održan je međunarodni '' MEDIJANA KUP '' u organizaciji džudo kluba KINEZIS'' iz Niša. Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 310 takmičara iz dvadeset sedam kluba iz zemlje i inostranstva (Grčke, Bugarske i Makedonije). Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine i na ovom takmičenju su postigli izvanredan uspeh u veoma jakoj konkurenciji i osvojili dve zlatne i dve bronzane medalje, kao i 3 četvrta mesta.
Prva mesta i zlatne medalje osvojili su Sofija Živković i Andrija Stošić koji su dominirali u svojim kategorijama.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su Svetlana Jaćimović i Veljko Veličković.
Četvrta mesta nakon dve pobede i dva poraza zauzeli su Vuk Obrenović, Miloš Radisavljević i Mihajlo Milanović. Dok su bez plasmana ostali Ilija Cvetanović, Dušan Savić, Andrija Milanović, Kristina Petrović i Veljko Stojanović.

Ovog vikenda u Skoplju, Makedonija, održan je međunarodni „ Mioki“ KUP za kadete gde je učestvovalo preko 450 džudista iz 17 zemalja. Takmičare iz Srbije predstavljao je i džudista „13.maja“ iz Jagodine, Stefan Živković koji je u svojoj kategoriji osvojio 5 mesto, gde je u borbi za medalju iygubio od prvaka Balkana.


11 MEDALJA JAGODINSKIH DŽUDISTA NA PRVENSTVU
CENTRALNE SRBIJE ZA POLETARCE

24.10.2015. god. u Brusu, održano je prvenstvo centralne Srbije za poletarce, u organizaciji Džudo kluba’’ Brus’’ iz Brusa. Na takmičenju je učestvovalo 250 takmičara iz 27 klubova Centralne Srbije.
Džudiste Jagodine predstavljala su 13 takmičara džudo kluba ’’ 1.3 MAJ’’ koji su osvojili 11 medalja ( 2 zlatne, 4 srebrne i 5 bronzane).
Prva mesta i ylatne medalje osvojili su Vuk Obrenović i Sofija Živković koji su sve svoje protivnike pobedili iponima.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Anđelija Nićiforović, Alena Ercihan, Kristina Petrović i Filip Pavlović.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Mia Obrenović, Lazar Milić, Veljko Veličković, Andrija Milanović i Dušan Savić. Odlične borbe pružili su Mateja Božić i Ilija Cvetanović koji su ostali bez medalja.
Za dve nedelje naše poletarce ocekuje poslednje Prvenstvo centralne Srbije u Nišu, gde će se naš takmičar Vuk Obrenović boriti za titulu najboljeg poletarca u kategoriji do 34 kg, gde je posle trećeg kola za tri boda bolji od drugoplasiranog, a Sofija Živković se nalazi na deobi drugog mesta i u slučaju da za dve nedelje trijumfuje u svojoj kategoriji poneće titulu najbolje poletarke u kategoriji do 38 kilograma.


DZUDISTA 13.MAJA IZ JAGODINE STEFAN ŽIVKOVIĆ U KOPERU,
SLOVENIJA OSVOJIO BRONZANU MEDALJU

 

Prošle nedelje u Slovenačkom gradu Koperu, održano je međunarodno takmičenje u džudou za kadete, gde je učestvovalo 343 takmičara. Srpske džudiste predstavljao je i takmičar džudo kluba „13.Maj“ iz Jagodine Stefan Živković, u kategoriji do 66 kg.
Stefan Živković je uvoljom žreba u prvom kolu bio slobodan u drugom je pobedio Švajcarskog takmičara Hostetlera, dok je u polufinalu izgubio“ voljom sudija“ od italijanskog takmičara Lorenca Coceancigha, koji je kasnije i osvojio prvo mesto. U borbi za medalju Stefan je pobedio Slovenačkog takmičara Perkovič Luku i tako zauzeo treće mesto.
Pored ovog Stefanovog velikog rezultata treba napomenuti da je naša takmičarka Anđela Stošić povodom „17.Oktobra“ dana oslobodjenja Jagodine od fašizma, dobila plaketu grada Jagodine za postignute rezultate u sportu- džudou.


DŽUDO KLUB ''13. MAJ'' NA
MEĐUNARODNOM TURNIRU U ALEKSANDROVCU
OSVOJIO 20 MEDALJA I PEHAR

Dana 10.10.2015.god. u sportskoj hali u Aleksandrovcu, održan je međunarodni '' KUP ŽUPA 2013 '' u organizaciji džudo kluba Župa'' iz Aleksandrovca. Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 250 takmičara iz dvadesetak klubova iz zemlje i inostranstva. Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine i na ovom takmičenju su postigli izvanredan uspeh i od 19 takmičara osvojili 20 medalja i pehar. Od toga: sedam zlatnih, šest srebrnih i sedam bronzanih medalja.
Prva mesta i zlatne medalje osvojile su pioniri Anđelija Nićiforović, Sofija Živković, Filip Pavlović, Vukašin Vujičić, Svetlana Jaćimović( koja je i u drugoj kategoriji osvojila treće mesto), Andrija Stošić, kao i juniorka Jovana Ristić.
Drugo mesta i srebrnu medalju osvojili su pioniri Kristina Petrović, Alena Ercihan, Đorđe Vujičić, Miloš Radosavljević, kao i junior Aleksa Nedeljković.
Treća mesta i bronzane medalje osvojile su pioniri Ilija Cvetanović, Mateja Božić, Vuk Obrenović, Lazar Milić, Dušan Savić i Veljko Stojanović.
Naše najmlađe devojčice su u ekipnom plasmanu zauzele prvo mesto I osvojile pehar.


ANDJELA STOŠIĆ PRVA, JOVANA RISTIĆ I NIKOLA BASTA TREĆI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA MLADJE SENIORE

03.10.2014. god. u Beogradu, u sportskoj hali „ Šumice“ održano je prvenstvo Srbije za seniore u organizaciji Judo Saveza Srbije. Jagodinske džudiste predstavljala su četri takmičara džudo kluba ’’ 13. MAJ-a’’.
Prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je Andjela Stošić, vicešampion države za seniorke 2015.god. i treća sa prvenstva balkana za seniorke koja je ovom medaljom uspešno završila ovogodišnja takmičenja.
Treće mesto i bronzanu medalju u kategoriji devojaka osvojila je juniorska reprezentativka Jovana Ristić u kategoriji do 63 kg. posle dve pobede i poraza.
Drugu bronzanu medalju osvojio je takođe juniorski reprezentativac Nikola Basta, koji je ove godine nastupao u lakšoj kategoriji i nagovestio da će i u njoj biti uspešan.
Boris Bogdanović i Jovan Vuksanović, zbog povrede ostali bez plasmana.
Postignuti rezultati su još jedan pokazatelj da se u Jagodini radi dobar i kvalitetan džudo.
Sledeće takmičenje džudiste „13.Maj-a“ očekuje za nedelju dana u kadeta Stefana Živkovića u Kopru, Slovenija, a pionire i juniore u Aleksandrovcu. Naše najbolje juniorke Jovanu Ristić i Andjelu Stošić 31. oktobra očekuje takmičenje u Makedoniji.


4 MEDALJA JAGODINSKIH DŽUDISTA NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU U VRNJAČKOJ BANJI

20.09.2015. god. U sportskoj hali „ Vlade Divac“ u Vrnjačkoj banji, održan je prvi međunarodni turnir u za pionire i juniore u organizaciji Džudo kluba’’ Vrnjačka banjan’’. Na takmičenju učestvovali su takmičari iz 18 klubova iz zemlje i inostranstva.
Džudiste Jagodine predstavljala su 4 takmičara džudo kluba ’’ 1.3 MAJ’’ koji su osvojili 1 zlatnu i 3 srebrne medalje.
Prvo mesto i zlatnu medalju u svojoj kategoriji pionira osvojio je Miloš Radisavljević, koji je efektno pobedio dve borbe. Drugo mesto i srebrnu medalju posle dve pobede i poraza osvojio je pionir Andrija Stošić.
U konkurenciji juniora posle dve pobede i poraza osvojili su Stefan Živković ( koji je još uvek kadet) i Branko Tasić.


JEDNO TREĆE I DVA PETA MESTA ZA DŽUDISTE ''13. MAJ-a'' NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA ST.PIONIRE I PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE ZA MLADJE PIONIRE

Pojedinačno prvenstvo Srbije za starije pionire i pionirke održano je dana 24.05.2014. godine u Nišu, u sportskoj hali „ Čair“. Na takmičenju je učestvovalo 120 takmičara iz 32 klubova iz Srbije koji su se prethodnih nedelja kvalifikovali za ovo najjače i najvažnije takmičenje u Srbiji za starije pionire.
Džudisti ’’ 13. MAJA’’ Andrija Stošić ostvario još jedan odličan rezultat i nakon pobede i tesnog poraza u polufinalu zauzeo peto mesto dok je Svetlana Jaćimović osvojila sedmo mesto. Ovo je odlican rezultat sobzirom da su oboje bili jedni od najmlađih učesnika ovog takmičenja.
Dana 23.05.2015.god. u Požarevcu održalo se prvenstvo Centralne Srbije za mlađe pionire gde je Mihajlo Petrović osvojio bronzanu medalju i zauzeo treće mesto, a Đorđe Vujičić posle jedne pobede i dva poraza osvojio peto mesto. Bez plasmana bio je i pored dobre borbe i vodstva do pred sam kraj Veljko Stojanović.
Do kraja prvog dela takmičarske sezone ostao nam je još međunarodni kup u Niškoj Banji, juniorsko Balkansko prvenstvo, gde će boje naše reprezentacije braniti Anđela Stošić kao i kvalifikacije za ulazak u I ligu Srbije u muškoj konkurenciji.


9 MEDALJA JAGODINSKIH DŽUDISTA NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE ZA STARIJE PIONIRE I POLETARCE

10.05.2015. god. u Boru, održano je prvenstvo centralne Srbije za starije pionire i poletarce, u organizaciji Džudo kluba’’ Bor’’ iz Bora. Na takmičenju je učestvovalo 190 takmičara iz 27 klubova Centralne Srbije.
Džudiste Jagodine predstavljala su 14 takmičara džudo kluba ’’ 1.3 MAJ’’ koji su osvojili 9 medalja ( 3 srebrne i 6 bronzane).
Druga mesta i srebrne medalje posle dve pobede i poraza osvojili su Andrija Stošić, Vuk Obrenović i Svetlana Jaćimović.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Alena Ercihan, Anđelija Nićiforović, Mia Obrenović, Ilija Cvetanović, Veljko Veličković i Marko Todorović, dok su peta mesta osvojili Miloš Radisavljević, Mateja Božić i Lazar Milić. Odlične borbe pružili su i Sofija Živković, Đorđe Đokić koji su ostali bez plasmana.
Za dve nedelje naše džudiste ocekuje državno prvenstvo u Niču, kao i Prvenstvo centralne Srbije u Požarevcu za mlađe pionire.

 


RADOVAN DEJANOVIĆ OSVOJIO PRVO MESTO NA UNIVERZITETSKOM PRVENSTVU SRBIJE

Dana 09.05.2015.godine na Univerzitetskom prvenstvu Srbije u džudou, koji je održano u hali Čair u Nišu, takmičar džudo kluba “ 13,maja” iz Jagodine Radovan Dejanović koji se nalazi na Master studijama niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma. Radovan je dominirao u svojoj kategoriji i zasluženo se okitio zlatom.
Najviše zlatnih medalja osvojili su takmičari Univerziteta u Nišu, a najuspešnija ekipa je bila sa niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja

 

 


DŽUDO KLUB ''13. MAJ'' NA
MEMORIJALNOM TURNIRU U BRUSU
OSVOJIO OSAMNAEST MEDALJA I PEHAR

Dana 18.04.2015.god. u sportskoj hali u Brusu, održan je međunarodni memorijalni turnir ''SRĐAN ČOLIĆ'' u organizaciji džudo kluba „ Brus'' iz Brusa. Na ovom takmičenju učestvovalo je 217 takmičara iz dvadeset klubova iz zemlje i inostranstva. Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine i na ovom takmičenju su postigli izvanredan uspeh u veoma jakoj konkurenciji i osvojili 6 zlatnih, 6 srebrnih i 6 bronzani medalja kao i pehar za najuspešniju ekipu u kategoriji ml. pionira.
Prva mesta i zlatne medalje osvojile su Anđelija Nićiforović, Alena Ercihan, Ilija Cvetanović, Filip Matejić, Marko Todorović i Andrija Stošić koji su dominirali u svojim kategorijama i sve borbe realizovali najvećim poenima.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Filip Pavlović, Uroš Milenković, Vuk Obrenović, Sofija Živković, Mihajlo Petrović, Miloš Radosavljević .
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su pioniri Mia Obrenović, Svetlana Jaćimović, Lazar Milić, Veljko Veličković, Veljko Stojanović i Đorđe Vujičić, dok su bez medalja i pored zapaženih borbi ostali Mateja Božić, Stefan Rizvić i Đorđe Đokić.
Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine na ovom takmičenju osvojili su i pehar kao najuspešnija ekipa u kategoriji ml.pionira.


DEVET MEDALJA I PEHAR ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Nišu gde su nastupali džudisti iz Rumunije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, BiH i Srbije, džudisti dždudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojio je 9 medalja i pehar kao najuspešnija ekipa u kategoriji poletaraca. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su četri srebrne i četri bronzane medalje.

Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Sofija Živković, Vuk Obrenović,Andrija Stošić i Filip Matejić.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su Lazar Milić, Đorđe Vujičić, Marko Todorović, Miloš Radisavljević i Veljko Stojanović, dok su bez medalja ostali Rzvić Stefan, Mateja Božić.

Sledeće takmičenje naše džudiste očekuje već 18. Aprila u Brusu, dok će junirka Anđela Stošić učestvovati na pripremama juniorske reprezentacije od 06.04.2015.god. do 11.04.2015.god. u Kikindi.


10 MEDALJA JAGODINSKIH DŽUDISTA NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU U NIŠU

22.03.2015. god. u Nišu, održan je međunarodni turnir u džudou’’ MLADOST EVROPE’’ za pionire u organizaciji Džudo kluba’’ Šogun’’ iz Niša. Na takmičenju učestvovali su takmičari iz 36 klubova iz zemlje i inostranstva ( reprezentativci Bugarske, Grčke, Makedonije, rumunije. Crne Gore).
Džudiste Jagodine predstavljala su 14 takmičara džudo kluba ’’ 1.3 MAJ’’ koji su osvojili 10 medalja ( 1 zlatnu, 1 srebrnu i 8 bronzanih) kao i 3 peta mesta.
Prvo mesto i zlatnu medalju u svojoj kategoriji osvojio je: Andrija Stošić, koji je prvo pobedio takmičara Bugarske, da bi u finalu efektno porazio prošlogodišnjeg prvaka drđave
Drugo mesto i srebrnu medalju posle dve pobede i poraza osvojio je Filip Matejić.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Alena Ercihan, Sofija Živković, Svetlana Jaćimović, Vuk Obrenović, Veljko Veličković, Vukačin Vujičić, Đorđe Vujičić, Marko Todorović, dok su peta mesta osvojili Miloš Radisavljević, Veljko Stojanović i Mateja Božić.Odlišne borbe pružio je i Đorđe Đokić koji je ostao bez plasmana.



DZUDISTI 13.MAJA ZAHVALJUJUĆI SUDIJI OSTALI BEZ MEDALJE NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA KADETE

Dana 21.03.2015. god. u Stepanovićima, održano je prvenstvo Srbije za kadete, u organizaciji Judo kluba’’ Omladinac’’ iz Stepanovićevana kome je učestvovalo oko 150 takmičara iz tridesetak klubova Srbije, koji su se plasirali za navedeno takmičenje.
Džudisti ’’ 13. MAJ-a’’ su na ovom takmičenju u polufinalnoj borbi u kategoriji do 90 kg. direktnom odlukom sudija, da se ne prizna čist ipon i pobeda takmičaru Savić Đorđu,( koji se nakon toga povredio i zbog povrede nije nastupao u borbi za treće mesto), oštećeni, zbog šega će džudo klub „13.maj“ podneti zvaničan prigovor sudijskoj komisiji JSS. Savić Đorđe je zauzeo peto mesto, dok su njegovi klupski drugari Stefan Živković i Aleksa Cvetanović zauzeli 7 mesta.


ANĐELI STOŠIĆ SREBRO NA DRŽAVNOMPRVENSTVU ZA SENIORE

07.03.2015. god. u Zrenjaninu, održano je državno prvenstvo u džudou za seniore u organizaciji Judo Saveza Vojvodine. Jagodinske džudiste predstavljala su tri takmičara džudo kluba ’’ 13. MAJ-a’’.
Drugo mesto i srebrnu medalju u kategoriji devojaka osvojila je juniorska reprezentativka Srbije Anđela Stošić, koja je u kategoriji preko 78 kg. posle tri pobede i poraza u finalu od aktuelne prvakinje Evrope Milice Žabić iz Novog Sada. Anđela je u sve tri borbe do finala dominirala i pokazala da je zasluženo u reprezentaciji Srbije, i da selektor može da računa na nju i u budućnosti, sobzirom da Anđela još uvek ima 17 god.
Na prvenstvu države nastupali su i Jovana Ristić i Basta Nikola i zauzeli sedma mesta posle jedne pobede i dva poraza.
„ Nakon prošlonedeljnog uspeha na juniorskom prvenstvu države Anđela je i u najelitnijem takmičenju pokazala je da je budućnost pred njom i rame uz rame stala pored najboljih džudista Srbije ( reči su trenera Bobana Živkovića)“


TRI MEDALJA KADETA DŽUDO KLUBA ''13. MAJ''
I TRI MEDALJA POLETARCA NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE

Dana 08.03.2015. god. u Nišu, održano je prvenstvo C.Srbije za kadete i poletarce, u organizaciji Judo kluba’’ NIŠ’’ iz Niša.
Na takmičenju je učestvovalo oko 250 takmičara iz tridesetak klubova Centralne Srbije. Džudisti ’’ 13. MAJ-a’’ su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Od tri takmičara koja su nastupala za kadete na državnom prvenstvu plasirala su se sva tri takmičara, osvojivši jednu srebrnu i dve bronzane medalje.
U kategoriji kadeta srebrnu medalju osvojio je Đorđe savić u kategoriji do 90 kg, nakon tri pobede i poraza u finalu od glavnog konkurenta i za državnu medalju Vidojevića iz Niša .
Treća mesta sa tri pobede i jednim porazom osvojili su Stefan Živković i Aleksa Cvetanović.
Državno prvenstvo za kadete održaće se 21.03.2015.god. u Stepanovićevo.
Posle kadeta održano je i Prvo prvenstvo Centralne Srbije za poletarce, na kome je za džudo klub ’’13. MAJ’’ nastupalo šest takmičara, koji su osvojili četri medalja i to: srebrne medalje osvojili su Vuk Obrenović i Veljko Veličković, dok je bronzanu medalju osvojila Sofija Živković. I pored zapaženih borbi bez medalje su ostali: Alena Ercihan, Lazar Milić i Mateja Božić.


ANĐELA STOŠIĆ VICEŠAMPION DRŽAVE ZA JUNIORE


28.02.2015. god. u Beogradu, održano je prvenstvo Srbije za juniore u organizaciji Judo Saveza Beogradu. Jagodinske džudiste predstavljala su dve takmičarke džudo kluba ’’ 13. MAJ-a’’.

Drugo mesto i srebrnu medalju u kategoriji devojaka osvojila je juniorska reprezentativka Anđela Stošić u kategoriji preko 78 kg. posle dve pobede i poraza u finalu. Anđela je u sve borbe dobijala efektno iponima, dok je u finalu vodila i svojom greškom ostala bez zlata iako je bila bolja i kvalitetnija takmicarka.

Druga takmičarka takođe juniorska reprezentativka, i prošlogodišnja juniorska prvakinja Jovana Ristić , i pored bolesti učestvovala je na takmičenju ali nije uspela da osvoji medfalju i zauzela je 7 mesto.

Jovan Vuksanović nije nastupao usled vička kilograma jer nije prošao merenje.

„ Mogu da pomenem da je i samo osvajanje srebrne medalje veliki uspeh, jer je takmičenje izuzetno bilo teško i jako, a naše takmičare već sledećeg vikenda očekuju tri velika takmičenja. U subotu se država seniorsko prvenstvo države u Zrenjaninu gde nastupaju 3 naša takmičara, dok su u nedelju prvensta Centralne Srbije za kadete i poletarce, gde nastupaju 10 naša takmičara. Na ova tri takmičenja čekujemo još medalja, kako državnih tako i plasmana za državna prvenstva u kategorijama kadeta i poletaraca, a ujedno i poziva u reprezentaciju Srbije“( reči su trenera Bobana Živkovića)“


OSAM PLASMANA DŽUDISTA ''13. MAJ-a'' NA DRŽAVNOM PRVENSTVO ZA JUNIORE I SENIORE

Dana 14.02.2015. god. u Nišu, održano je prvenstvo Centralne Srbije za juniore i seniore, u organizaciji Judo kluba’’ Kinezis’’ iz Niša. Na takmičenju je učestvovalo preko 150 takmičara iz dvadeset pet klubova. Na državnom prvenstvu plasirala su se osam takmičara džudo kluba „ 13.maj“ iz Jagodine, osvojivši dve zlatne, dve srebrne i četri bronzane medalje.
U kategoriji juniora zlatnu medalju osvojila je u kategoriji do + 78 kg. Anđela Stošić koja je ostvarila sve tri pobede u svojoj kategoriji. Drugo mesto i srebrnu medalju u kategoriji 63kg. osvojila je Jovana Ristić ostvarivši tri pobede i poraz u finalu, dok je treće mesto i bronzanu medalju u kategoriji do 81.kg. osvojio Jovan Vuksanović, koji je imao dve pobede i poraz. Bez medalje je ostao Branko Tasić i pored jedne pobede i dva poraza.
U kategoriji seniora zlatnu medalju osvojila je juniorka kg. Anđela Stošić koja je ostvarila dve pobede, drugo mesto i srebrnu medalju u kategoriji 63kg. osvojila je juniorka Jovana Ristić ostvarivši dve pobede i poraz u finalu, dok su treća mesta osvojili Radovan dejanović ostvarivči dve pobede i poraz, Boris Bogdanović, ostvarivči dve pobede i dva poraza, i Nikola Basta kome je 2 sekunde pre kraja meča izmaklo finale, iako je ceo meč bio u vođstvu.
Državno prvenstvo za juniore će se održati 28.02.2014. god. u Beogradu, dok će se seniorsko održati u Zrenjaninu 07,03,2015. god.


TRI MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE SA PRVOG INTERNACIONALNOG PRVENSTVA ZA STARIJE PIONIRE

Ovog vikenda u Nišu održano je IV po redu prvenstvo Centralne Srbije za poletarce i međunarodni tunir za pionire na kome je nastupalo 13 takmičara džudo kluba ’’ 13 MAJA’’ iz Jagodine. Na ovom takmičenju su nastupala 28 klubova i 250 takmičara iz zemlje i inostranstva( Bugarska, Rumunija, Makedonija, Crna Gora i BiH). Naši džudisti su u veoma jakoj konkurenciji osvojili jednu zlatnu, jednu srebrnu i šest bronzanih medalja

Prvo mesto i zlatnu medalju osvojio je pionir Andrija Stošić koji je u finalu pobedio takmičara iz Bugarske( u polufinalu pobedio takmičara iz Rumunije).

Drugo mesti i srebrnu medalju osvojila je Alena Ercihan koja je imala dve pobede i jedan poraz.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Đorđe Đokić, Filip Matejić, Lazar Lazarević, Svetlana Jaćimović, Andrijana Simić, Miloš Radisavljević ( koji je već na svom trećem takmičenjuu borbi za medalju pobedio vicešampiona države).
Bez medalja i pored dobrih borbisu ostali Vuk Obrenović, Veljko Stojanović, Mateja Božić i Milenko Stošić .
Istog dana u organizaciji JSCS održano je i polaganje za majstorske pojaseve gde je naša takmičarka i reprezentativka Srbije Anđela Stošić polođila za crni pojas I dan.


JOVANA RISTIĆ I NIKOLA BASTA TREĆI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA SENIORE

04.10.2014. god. u Kanjiži, održano je prvenstvo Srbije za seniore u organizaciji Judo Saveza Vojvodine. Jagodinske džudiste predstavljala su dva takmičara džudo kluba ’’ 13. MAJ-a’’.
Treće mesto i bronzanu medalju u kategoriji devojaka osvojila je juniorska reprezentativka Jovana Ristić u kategoriji do 63 kg. posle tri pobede i jednog poraza. Jovana je u borbi za medalju pobedila seniorsku reprezentativku Natašu Šimonković.
Drugu bronzanu medalju osvojio je takođe juniorski reprezentativac Nikola Basta, koji je imao dve pobede i poraz.
Postignuti rezultati su još jedan pokazatelj da se u Jagodini radi dobar i kvalitetan džudo.
Sledeće takmičenje džudiste „13.Maj-a“ očekuje za nedelju dana u Aleksandrovcu i Kraljevu, kada na veoma jakom međunarodnom turniru učestvuju najmlađi džudisti našeg kluba.


ČETRI PLASMANA DŽUDISTA 13 MAJ-a NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA SENIORE
I DVE MEDALJA NA II INTERNACIONALNOM TURNIRU ZA PIONIRE

20.09.2013. god. u Nišu, održano je prvenstvo C.Srbije za seniore u organizaciji džudo kluba’’ Niš’’ iz Niša. Džudisti ’’ 13 MAJA’’ su ostvarili još jedan odličan rezultat. Na državnom prvenstvu plasirala su se četri takmičara, osvojivši dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.
Na ovom takmičenju prva mesta i zlatne medalje osvojile su juniorska prvakinja države Jovana Ristić, i treći sa državnog prvenstva za juniore Nikola Basta ( oboje juniorski reprezentativci države)
Drugo mesto i srebrnu medalju osvojio je junior Jovan Vuksanović, dok je treće mesto i bronzanu medalju osvojio Boris Bogdanović.

Istog dana, takođe u organizaciji džudo kluba’’ Niš’’ iz Niša održano je i drugo po redu internacionalno prvenstvo za pionire gde su džudisti ’’ 13 MAJA’’ osvojili jedno prvo mesto i jedno treće mesto. Prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je vicešampionka države i peta sa Balkanskog prvenstva Andrijana Simić, dok je treće mesto osvojio Andrija Stošić. Bez medalja i pored dobrih mečeva ostali su Miloš Radisavljević i Nikola Živković.


JOŠ JEDAN USPEH DŽUDISTKINJE „13.MAJA“ NA BALKANSKOM PRVENSTVU ZA PIONIRE U BUGARSKOJ

U subotu, 12.07.2014. godine u gradu Plovdivu u Bugarskoj, održan je Balkanski šampionat za starije pionire, na kojem je nastupilo oko 300 takmičara iz 9 balkanskih zemalja( Srbije, Makedonije, Crne Gore, BiH, Grčke, Turske, Albanije, Bugarske i Rumunije).

Za reprezentaciju Srbije nastupala je i takmičarka džudo kluba „13. Maja“ iz Jagodine: Andrijana Simić (u kategoriji do 52 kg.) koja je osvojila peto mesto ostvarivši tri pobede i dva poraza.

Sa ovim takmičenjem smo zaokružili prvi deo sezone u kome smo osvojili 8 državnih medalja, imali smo pet reprezentativca. Džudo klub „13.maj“ iz Jagodine se ovom prilikom zahvaljuje Jagodinskom sportskom savezu i Gradskoj samoupravi Jagodine koji su nam omogućili da naši takmičari otputuju naBalkanska prvenstva i Evropske kupove i u najboljem svetlu predstavimo naš grad. Džudistima „13.maja“ sledi pauza do prvog avgusta, kada počinju pripreme za drudi deo sezone, gde nas očekuju dosta mešunarodnih turnira ( Makedonija, Rumunija, Bugarska), seniorsko prvenstvo kao i prvoligaški mečevi u ekipnom takmičenju ( reči su trenera Bobana Živkovića).


DŽUDISTI ''13. MAJ-a'' NASTAVLJAJU SA USPESIMA

01.06.2014. god. u Sportskom centru Šumice u Beogradu, održano je državno prvenstvo Srbije za mlađe pionire u organizaciji Judo saveza Beograda. Na takmičenju je učestvovalo preko 200 džudista iz klubova koji su se prošle nedelje plasirala za državno prvenstvo. Džudisti ’’ 13. MAJA’’ su ostvarili još jedan izvanredan rezultat.
Od dva takmičara koja su nastupala za Džudo klub ’’13. MAJ’’ na državnom prvenstvu osvojena je jedna medalja i jedno sedmo mesto.
Treće mesto i bronzanu medalju osvojio je Andrija Stošić nakon tri pobede i poraza u polufinalu.
Sedmo mesto zauzeo je Filip Matejić koji nije uspeo da osvoji medalju.
Na adresu džudo kluba „ 13.maja“ Stiglo je još jedno priznanje selektora juniorske reprezentacije Srbije, koji je pozvao juniorku Džudo klub ’’13. MAJ’’Jovanu Ristić na Balkansko prvenstvo, koje će se održati od 06. do 08.06.2014.god. u Tursku.

 


DŽUDISTKINJA ''13. MAJ-a'' ANDRIJANA SIMIĆ
NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA PIONIRE OSVOJILA SREBRNU MEDALJU



Pojedinačno prvenstvo Srbije za starije pionire i pionirke održano je dana 31.05.2014. godine u Rumi, u tehničkoj organizaciji džudo saveza Vojvodine. Na takmičenju je učestvovalo 190 takmičara iz 45 klubova iz Srbije koji su se prethodnih nedelja kvalifikovali za ovo najjače i najvažnije takmičenje u Srbiji za starije pionire.
Džudistkinja ’’ 13. MAJA’’ Andrijana Simić je ostvarila još jedan odličan rezultat i nakon tri pobede i tesnog poraza u finalu zauzeo drugo mesto i osvojila srebrnu medalju pri čemu je izborila plasman na Balkanskom prvenstvu za pionire koji će se održati u 11. jula u Bugarskoj.
Bez medalje i pored dobro pružene borbe ostao je Lazar Lazarević koji je zauzeo 9 mesto.


ŠEST PLASMANA DŽUDISTA ''13. MAJ-a''
ZA PIONIRSKA DRŽAVNA PRVENSTVA


Dana 24.05.2014.god. u Nišu, održano je prvenstvo Centralne Srbije za pionire, u tehničkoj organizaciji Judo kluba’’ Niš’’ iz Niša. Na takmičenju je učestvovalo 321 takmičar iz 29 klubova Centralne Srbije. Jagodinski džudisti su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Na državnom prvenstvu plasirala su se šest takmičara, osvojivši dva prva, dva druga i dva treća mesta.

Prva mesta i zlatne medalje sa po tri pobede osvojili su: Andrijana Simić i Andrija Stošić. Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Lazar Lazarević i Milenko Stošić. Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Filip Matejić i Đorđe Đokić.

Bez plasmana i pored pobeda ostali su Alena Ercihan, Sofija Živković, Mateja Božić, Svetlana Jaćimović,Vuk Obrenović, Đorđe Vujičić, Mihajlo Petrović, Nikola Živković, Miloš Radisavljević, Vojin Urošević, Dimitrije Đorđević i Marko Todorović.

Državno prvenstvo za starije pionire održaće se 31.05.2014.god. u Rumi, dok će se državno prvenstvo za mlađe pionire održati 07.06.2014. god. u Beogradu.


OSAM MEDALJA I PEHAR ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Nišu gde su nastupali džudisti iz Rumunije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, BiH i Srbije, džudisti dždudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojio je 8 medalja i pehar kao najuspešnija ekipa u kategoriji mlađih pionira. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su šetri zlatne, dve srebrne i dve bronzane medalje.
Prva mesta i zlatne medalje osvojile su Andrijana Simić, Đorđe Đokić, Filip Matejić i Anđela Stošić koji su dominirali u svojim kategorijama i sve borbe realizovali najvećim poenima.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Andrija Stošić, i Svetlana Jaćimović.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su Nikola Živković i Lazar Lazarević, dok su bez medalja ostali Marko Todorović, Mihajlo Petrović Milenko Stošić i Dimitrije Đorđević.
Sledeća takmičenja naše džudiste očekuje već 17. maja gde će naša najuspešnija kadetkinja Anđela Stošić sa reprezentacijom nastupati u Poljskom gradu Bielsko Biala, a da će poletarce, ml.pionire i st.pionire 17.maja učestvovati na kvalifikacijama za državno prvenstvo.


KADETKINJA ANĐELA STOŠIĆ NA EVROPSKOM KUPU U RUMUNIJI OSVOJILA IZVANREDNO TREĆE MESTO


Ovog vikenda, 26-27.04.2014. godine u Rumunskom gradu Pitestiju održao se Evropski kup za kadete na kojem nastupa 406 takmičara iz 26 zemalja.  U reprezentaciji Srbije, koju predvode nacionalni trener Dragan Spasić, nastupila je i takmičarka džudo kluba” 13.maj-a” iz Jagodine Anđela Stošić. Anđela je imala veoma težak žreb, jer se u drugom kolu sastala sa Katarinom Vuković iz Hrvatske koja deli prvo mesto na Ervopskoj rang listi za kadete. Nakon poraza u drugom kolu od Katarine, Anđela je u repasažu ostvarila dve efektne pobede I tako zauzela treće mesto i osvojila bronzanu medalju. Nakon ovog takmičenja Anđelu očekuju pripreme za Balkansko prvenstvo na kome će nastupati sa klupskom drugaricom Marijom Živkoivć.
Ovo je definitivno najveći rezultat koji je postigao takmičar džudo kluba “ 13.maj” iz Jagodine. Pored osvajanja Balkanskih medalja 2013.god., i drugog mesta na ekipnom seniorskom prvenstvu države, koje su naše devojke osvojile decembra 2013.god. kao i ovogodišnjih državnih medalja( i to šest u kategorijama kadeta, juniora i seniora) - reči su trenera Bobana Živkovića i Branka Nićiforovića.
Ovom prilikom se džudo klub „ 13.Maj“ zahvaljuje JASSI i gradskoj samoupravi koja je omogućila našoj takmičarki da nastupa u sastavu reprezentacije Srbije na Evropskom kupu za kadete.


DŽUDO KLUB ''13. MAJ'' NA
MEMORIJALNOM TURNIRU U BORU
OSVOJILI OSAM MEDALJA

Dana 27.04.2014.god. u sportskoj hali u Boru, održan je međunarodni memorijalni turnir '' SREĆNO '' u organizaciji džudo kluba „ Bor'' iz Bora. Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 300 takmičara iz trideset pet klubova iz zemlje i inostranstva. Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine i na ovom takmičenju su postigli izvanredan uspeh u veoma jakoj konkurenciji i osvojili tri zlatne, tri srebrne i dve bronzane medalje, u ekipnom plasmanu za juniore osvojili smo drugo mesto a za mlađe pionire i starije pionirke osvojili treće mesto.
Prva mesta i zlatne medalje osvojile su Andrijana Simić, Andrija Stošić i Nikola Basta koji su dominirali u svojim kategorijama i sve borbe realizovali najvećim poenima.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Filip Matejić, Đorđe Đokić i Milenko Stošić.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su pioniri Svetlana Jaćimović i Jovan Vuksanović, dok su bez medalja ostali Marko Todorović, Đorđe Vujičić, Mihajlo Petrović i Nikola Živković.


DŽUDO KLUB ''13. MAJ'' NA
MEMORIJALNOM TURNIRU U BRUSU
OSVOJIO DVANAES MEDALJA I PEHAR

Dana 19.04.2014.god. u sportskoj hali u brusu, održan je međunarodni memorijalni turnir '' SRĐAN ČOLIĆ '' u organizaciji džudo kluba „ Brus'' iz Brusa. Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 250 takmičara iz dvadeset pet klubova iz zemlje i inostranstva. Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine i na ovom takmičenju su postigli izvanredan uspeh u veoma jakoj konkurenciji i osvojili pet zlatnih, tri srebrne i četri bronzane medalje.
Prva mesta i zlatne medalje osvojile su Alena Ercihan, Sofija Živković, Andrijana Simić, Filip Matejić i Andrija Stošić koji su dominirali u svojim kategorijama i sve borbe realizovali najvećim poenima.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su pioniri Svetlana Jaćimović Lazar Lazarević ( koji je nastupao i u apsolutnoj kategoriji gde je osvojio bronzanu medalju), Milenko Stošić kome je ovo bilo prvo takmičenje.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su pioniri Vuk Obrenović, Marko Todorović i Nikola Živković, dok je peto mesto osvojio Dimitrije Đorđević koga su sudije oštetile pa je ostao bez medalje.
Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine na ovom takmičenju osvojili su i pehar kao najuspešnija ekipa u kategoriji pionira.


DŽUDO KLUB ''13. MAJ'' NA
MEĐUNARODNOM ’’ MEDIJANA KUPU ’’ U NIŠU
OSVOJIO DESET MEDALJA I PEHAR

Dana 30.03.2014.god. u sportskoj hali OŠ '' Miroslav Antić '' u Nišu, održan je međunarodni '' MEDIJANA KUP '' u organizaciji džudo kluba KINEZIS'' iz Niša. Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 263 takmičara iz dvadeset šest klubova iz zemlje i inostranstva(Grčke, Bugarske i Makedonije). Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine i na ovom takmičenju su postigli izvanredan uspeh u veoma jakoj konkurenciji i osvojili dve zlatne, dve srebrne i šest bronzane medalje.

Prva mesta i zlatne medalje osvojile su Alena Ercihan i Andrijana Simić koja je u finalu bilja bolja od takmičarke iz Grčke.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su pioniri Dimitrije Đorđević i na svom prvom takmičenju Lazar Lazarević.

Treća mesta i bronzane medalje osvojili su pioniri Svetlana Jaćimović,Vuk Obrenović, Đorđe Vujičić, Filip Matejić, Mihajlo Petrović i Andrija Stošić, dok su peta mesta osvojili Mateja Božić i Nikola Živković.

Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine na ovom međunarodnom takmičenju osvojili su i pehar kao najuspešnija ekipa.


Drzavno za Seniore i Prvenstva Centralne Srbije za Poletarce

ANĐELA STOŠIĆ VICEŠAMPION SRBIJE ZA SENIORKE

15.03.2014. god. u Sportskoj hali „ Čair“ u organizaciji judo kluba“ Kinezis“ iz Niša, održano je prvenstvo Srbije za seniore. Na takmičenju su učestvovali najbolji judisti koje trenutno Srbija ima. Judo klub „ 13.maj“ iz Jagodine predstavljale su dve takmičarke.16- godišnja Anđela Stošić osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju nakon dve pobede i poraza u finalu od aktuelne prvakinje Evrope Žabić Milice. Ovo je Anđelina treća državna medalja ove godine( kadetska, juniorska i sada seniorska), čime je pokazala da je u samom vrhu srpskog judoa.

Druga naša takmičarka Jovana Ristić je prvu borbu pobedila, i u drugoj borbi se nažalost povredila( naprsnuće ruke), tako da je pre kraja takmičenja morala da prekine takmičenje u kome bi bez sumnje takođe osvojila državnu medalju.

Možemo da konstatujemo da je judo klub“13.maj“ ovim rezultatom takođe pokazao da je u vrhu srpskog judoa.


TRI DRŽAVNE MEDALJE I PEHAR ZA JUNIORE DŽUDO KLUBA „13.MAJ-A“ IZ JAGODINE

Pojedinačno prvenstvo za juniore i juniorke održano je 01.03.2014.god. u Nišu u hali osnovne škole Miroslav Antić u tehničkoj organizaciji džudo kluba ’’ Kinezis’’ iz Niša. Na takmičenju je učestvovalo oko 150 najboljih juniora iz Srbije koji su se prošle nedelje plasirali za ovo veliko takmičenje.
Džudo klub ’’13. MAJ’’ iz Jagodine na državnom prvenstvu predstavljala su četri takmičara od kojih su tri takmičara osvojili medalje.

U kategoriji do 63 kg Jovana Ristić osvojila je zlatnu medalju i prvo mesto, nakon tri pobede ( u finalu je pobedila višestruku prvakinju Balkana, Natašu Šimonkovića).Jovana je osvojila i pehar i proglašena je za najuspešniju i najbolju juniorku na takmičenju.

Drugo mesto mesto i srebrnu medalju osvojila jekadetkinja Anđela Stošić ( u kategoriji +78 kg), koja je imala dve pobede do finala ali je u finalu izgubila od aktuelne prvakinje Evrope Milice Žabić iz Novog Sada.

Treće mesto i bronzanu medalju osvojio je Nikola Basta( u kategoriji +100), koji se posle pauze od godinu dana (zbog povrede), vratio na takmičenja i ponovo zablistao. Basta je do polufinala imao dve pobede, ali je u polufinalu izgubio od Nikole Jeremića iz Rume, da bi u borbi za treće mesto bio bolji od Stajkovca iz V.Banje.

Na ovom takmičenju za džudo klub ’’13. MAJ’’ nastupao je i Jovan Vuksanović, koji nije uspeo da osvoji medalju.

Ovim rezultatima se povećao broj Jagodinskih reprezentativaca po rečima selektora kadetske i juniorske reprezentacije,( pored kadetkinja Marije Živković i Anđele Stošić) koji će nastupati na Balkanskom, i Evropskom prvenstvu u judou, što je još jedno veliko priznanje za Jagodinski sport.


ČETRI PLASMANA DŽUDISTA ''13. MAJ-a'' NA DRŽAVNOM PRVENSTVO ZA JUNIORE

Dana 22.02.2014. god. u Nišu, održano je prvenstvo Centralne Srbije za juniore, u organizaciji Judo kluba’’ Kinezis’’ iz Niša. Na takmičenju je učestvovalo oko 110 takmičara iz dvadeset pet klubova. Na državnom prvenstvu plasirala su se četri takmičara, osvojivši dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.
Zlatne medalje osvojili su u kategoriji do + 78 kg. Anđela Stošić i u kategoriji +100 kg. Nikola Basta.
Drugo mesto i srebrnu medalju u kategoriji 63kg. osvojila je Jovana Ristić. dok je treće mesto i bronzanu medalju u kategoriji do 81.kg. osvojio Jovan Vuksanović, koga su sudije u polufinalu oštetile, ali je yato u borbi za treće mesto efektno iponom pokazao da mu je mesto na državnom prvenstvu meću najboljim džudistima Srbije.
Državno prvenstvo će se održati 01.03.2014. god. takođe u Nišu.


DVA SREBRA ZA DŽUDISTE 13.MAJA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA KADETE

 

Dana 15.02.2013. god. u Nišu, održano je državno prvenstvo Srbije za kadete, u organizaciji Džudo kluba’’ Niš ’’. Na takmičenju je učestvovalo 195 najboljih džudista iz Srbije u kategoriji kadeta. Među njima je bilo tri predstavnika Jagodine, svo troje iz džudo kluba ’’13.Maj-a’’.
U kategoriji do 70 kg. Drugo mesto i srebrnu medalju osvojila je Marija Živković koja je do finala došla nakon dve efektne pobede i u finalu je zaustavljena od takmičarke iz Pančeva. Drugu srebrnu medalju u kategoriji +70 kg.osvojila je Anđela Stošić koja je takođe imala dve pobede i takođe u finalu izgubila od takmičarke iz Beograda.Treba napomenuti da su se obe takmičarke borile osim proziv protivnica na strunjačama i sa temperaturom, tako da ove medalje imaju još veći sjaj.
U kategoriji do 90 kg. u muškoj konkurenciji Branko Tasić nije uspeo da se kvalifikuje u borbama za medalje i zauzeo je 7 mesto, nakon jedne pobede i dva poraza.
Takmičenju je prisustvovao selektor kadetske reprezentacije Srbije Spasić Dragan, i napomenuo je da u narednom periodu računa na Mariju i Anđelu i da će pratiti njihov dalji rad kako bi učestvovale na prvenstvima Balkana i Evrope ( za koji je uslov i takmičenja na „A“ turnirima).
Ovo je još jedan veliki uspeh džudista „13.Maja“ iz Jagodine.


TRI MEDALJA KADETA DŽUDO KLUBA ''13. MAJ''
I ČETRI MEDALJA POLETARCA NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE

Dana 08.02.2012. god. u Nišu, održano je prvenstvo C.Srbije za kadete i poletarce, u organizaciji Judo kluba’’ NIŠ’’ iz Niša.

Na takmičenju je učestvovalo oko 250 takmičara iz tridesetak klubova Centralne Srbije. Džudisti ’’ 13. MAJ-a’’ su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Od četri takmičara koja su nastupala za kadete na državnom prvenstvu plasirala su se tri takmičara, osvojivši dve zlatne, i jednu srebrnu medalju, kao i jedno peto mesto.

Prva mesta i zlatne medalje osvojile su najbolje džudistkinje Centralne Srbije i reprezentativke Srbije u svojim kategorijama Marija Živković u kategoriji do 70 kilograma i Anđela Stpšić preko 70 kilograma, koje su sa dve pobede pokazale da u poslednje četri godine nemaju premca u svojim kategorijama.

Srebrnu medaljuosvojio je Branko Tasić u kategoriji do 90 kg, koji se polako vraća u vrh džudoa gde je ranije i bio. Peto mesto sa jednom pobedom i dva poraza osvojio je Stefan Živković (najmlađi učesnik u toj kategoriji), kome je ovo bilo prvo takmičenje u kategoriji kadeta.

Samo da napomenemo da je takmičenju prisustvovao i selektor kadetske reprezentacije Dragan Spasić koji je pozvao naše dve takmičarke na turniru „ A“ kategorije koji će se održati u Zagrebu(uslov za Evropsko prvenstvo).

Posle kadeta održano je prvenstvo Centralne Srbije za poletarce na kome je za džudo klub ’’13. MAJ’’ nastupalo četri takmičara koji su osvojili četri medalja i to: srebrne medalje osvojili su Alena Ercihan, Sofija Živković i Ilija Rajović, dok je bronzanu medalju osvojio Mateja Božić( na svom prvom takmičenju).

prvenstvo centralne srbije za kadete i poletarce


NAJVEĆI USPEH JAGODINSKIH DZUDISTA DO SADA
-SENIORSKI VICEŠAMPIONI DRŽAVE-

14.12.2013. god. U Beogradu u sportskoh hali“ Šumice“, pred oko hiljadu gledalaca, održani su finalni mečevi Ekipnog prvenstva države za seniore i seniorke u organizaciji Judo Saveza Srbije. Na takmičenju su učestvovale najbolje ekipe koje trenutno Srbija ima. Jagodinski džudo je predstavljala ženska ekipa džudo kluba „ 13.MAJ“. Iako devojke koje su se takmičile za našu ekipu čine devojke od 16 god., otišli smo u Beograd sa nameru da osvojimo jednu od medalja. U polufinalnom meču sastali smo se sa ekipom „Klisa“ iz Novog Sada, koju smo pobedili sa 7:3, i tako otišli u finale gde nas je čekala ekipa Partizan iz Novog Sada koja je do sada u poslednjih 5 godina osvajala prvo mesto, i koja u svojim redovima ima aktuelnu prvakinju Evrope i sve same seniorske državne i Balkanske medalje. U finalnom meču tim džudo kluba „ 13.MAJ“ u prvoj kategoriji nije imao takmičarku, tako da je Partizan poveo sa dva nula( jedna borba donosi dva poena) u preostala četri meča ekipe su ravnomerno podelile bodove( 4:4) i tako je Partizan odbranio titulu a Jagodinske džudistkinje po prvi put u Istoriji postojanja kluba a i Jagodinskog džudoa zauzele drugo mesto.

Naš tim su činili takmičari: Aleksandra Momčilović, Jovana Ristić, Sanja Petrović, Marija Živković i Anđela Stošić, treneri Boban Živković, Branko Nićiforović i Radovan Dejanović.

Šta da kažemo, svi smo presrećni na postignutom rezultatu. Ovo je još jedan uspeh u nizu naših devojaka koje su još uvek kadetkinje ( 16 godina). Pred njima je velika budućnost. Evo i juče smo mogli šampiona da skinemo sa trona ali nismo imali sredstva da dovedemo neka pojačanja pa u finali nismo imali ni kategoriju da popunimo i morali smo da se oprostimo od bodova, koji su i odlučili pobednika.

Ovom prilikom se zahvaljujemo gradskoj samoupravi, na čelu sa Draganom Markovićem, JASSI na čelu sa Zoranom Gligorijevićem, roditeljima i prijateljima kluba na dosadašnjoj pomoći bez koje nebismo ni postojali.- (reči su trenera Boban Živkovića i Branka Nićiforovića).

 

VICESAMPIONI DRZAVE DZUDO KLUB 13 MAJ JAGODINA

Vicesampioni Drzave Srbije Dzudo Klub 13 Maj Jagodina


DŽUDO KLUB ''13. MAJ'' IZ JAGODINE OSVOJIO
6 MEDALJA NA INTERNACIONALNOM TURNIRU U MAKEDONIJI

Dana 02.11.2013.god. u sportskom centru“ Boris Trajkovski“ u Skoplju, Makedonija, održan je internacionalno takmičenje u džudou , na kome su nastupali takmičari iz 10 zemalja( Makedonija, Turska, Bugarska,Albanija, Grčka, Hrvatska, Crna Gora,BiH, Gruzija i Srbija). Na ovom takmičenju učestvovalo je devet takmičara iz džudo kluba ''13 MAJ-a'' iz Jagodine . koji su postigli izvanredan uspeh u veoma jakoj konkurenciji i osvojili jednu zlatnu, tri srebrne i dve bronzane medalje. Uspeh bi bio još veći da pojedine naše takmičare sudije nisu drastično oštetile u finalu i polufinalu.
Prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je Anđela Stošić koja je dominirala u svojoj kategoriji.
Druga mesta i srebrne medalju osvojili su Andrijana Simić, Marija Živković ( obe oštećene u finalu od strane sudija), i Stefan Živković (nakon tri pobede i poraza u finale od takmičara iz Grčke).
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su , Jovana Ristić (oštećena u polufinale od strane sudija) i Nikola Basta ( kome je ovo bilo prvo takmičenje posle jednogodišnje pauze zbog povrede) dok su peta mesta sa jednom pobedom i dva poraza osvojili Aleksa Cvetanović, Branko Tasić i Jovan Vuksanović.

Jagodinski dzudisti u Skoplju


DŽUDISTI „13.MAJA“ IZ JAGODINE U NASTAVLJENOM MEČU V KOLA I LIGE POBEDILI I VRŠČANE 8:2.

U nedelju, 16.12. 2012. godine u Nišu, održana su dva poslednja meča Prve judo lige Srbije u kojem su se sastali domaći „Niš“, „Lokomotiva Omladinac“ iz Vršca i „13.Maj“ iz Jagodine. Ovo su zaostali mečevi 5. kola Prve judo lige Srbije, koji su trebali biti održani 09.12.2012. godine u Jagodini, ali je održan samo jedan meč, i to između domaćina i „Niša“, pošto Vrščani nisu uspeli stići do Jagodine, zbog snežne mećave koja je zahvatila Srbiju a najviše područje Vojvodine.
U Nišu se već u prvom meču rešavalo ko će uz Nišlije ispasti iz lige. U direktnom meču Jagodinci su bili bolji i rezultatom 8:2 (27:0) pobedili Vrščane, što im je obezbedilo opstanak u ovogodišnjem prvoligaškom karavanu.
U meču između domaćina i Banaćana, bolji su bili gosti, koji su pobedili tesnim tezultatom, 5:5 (17:15). Na njihovu žalost ova pobeda im nije donela opstanak u ligi jer su izgubili dirketni meč od Jagodinaca a u prethodnim kolima propustili mnogo toga, kao i Nišlije.
Rezultat po borbama:
kategorija do 66 kg. Dejanović Radovan- Nikolić Nikola 2:0 (10:0),
kategorija do 73 kg. Popović Ivan- Paripović Slaviša 1:1 (0: 0),
katagorija do 81 kg. Basta Stevan- Prodanović Nikola 1:1 (0:0),
kategorija do 90 kg.Simonović Branko-Kovačević Nenad 2:0(7:0),
kategorija +90 kg. Basta Nikola-Pekić Bojan 2:0(10:0)


http://judo.rs/3127/jagodinci-u-poslednji-cas-spasili-prvoligaski-status-play-off-ce-biti-u-subotu-22-12-2012-u-rumi/

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.311779165593985.59529.100002857128275&type=1


DŽUDISTI „13.MAJA“ IZ JAGODINE BRAĆA NIKOLA I STEVAN BASTA BRILJIRALI U JAGODINI

Dana 09.12.2012. god. u Jagodini u sportskoj hali JASSA održano je V kolo I lige Srbije, u kome se odlučivalo ko ostaje a ko ispada iz I lige.
U današnjem tromeču trebalo je da se sastanu, kao domaćin džudo klub“ 13. MAJ“ iz Jagodine protiv džudo kluba „Niš“ iz Niša kao i džudo kluba „ Lokomotiva-Omladinac“ iz Vršca, koji se zbog nevremena u Srbiji, nije pojavio, zašta su druge dve ekipe osvojile po 2 poena, službenim rezultatom 10:0.
U sledećem meč između Jagodinaca i Nišlija uz veliku pomoć publike (oko 200 gledalaca), Džudisti džudo kluba ’’13. Maj’’ iz Jagodine ostvarili su izvanredan uspeh i pobedili Nišlije sa 6:4 u bodovima (25:20) i osigurali opstanak u I ligi Srbije.
Rezultat po borbama:
kategorija do 66 kg. Dejanović Radovan- Mirković Stefan 0:2(0:10),
kategorija do 73 kg. Popović Ivan- Prtora Petar 0:2(0:10),
katagorija do 81 kg. Basta Stevan- Sentov Igor 2:0(5:0),
kategorija do 90 kg.Simonović Branko-Vukadinović Stevan 2:0(10:0),
kategorija +90 kg. Basta Nikola-Pavlović Bojan 2:0(10:0)
U ukupnom plasmanu pobedila je ekipa „13.maj-a“ rezultatom 6:4 (25:20).
Odlučujući meč propraćen ovacijama gledalaca imao je 17-godišnji Basta Nikola koji je efektno iponom doneo pobedu Jagodincima i naneo težak poraz Nišlijama koji su nas u finalu Prvenstva Centralne Srbije porazili prošle godine.
Treba još istaći da je u Prvoj ligi Jagodinski džudo klub“13.Maj“ nastupao isključivo sa svojim takmičarima dok su drugi klubovi pozajmljivali takmičare i iz drugih klubova. Treba navesti sve takmičare džudo kluba „13.maj-a“: Radovan Dejanović, Ivan Popović, Bakrač Jovo, Stevan Basta, Nikola Basta, Lazar Tomić, Boris Manojlović, Jovan Vuksanović, Branko Tasić, Branko Simonović i Nemanja Milićević.


DŽUDO KLUB ''13. MAJ'' NA
MEĐUNARODNOM ’’ MEDIJANA KUPU ’’ U NIŠU
OSVOJIO DEVET MEDALJA

 

JAGODINSKI DŽUDISTI U PRVOJ LIGI SRBIJE

16.06.2012. god. u Kraljevu, održano je ekipno prvenstvo Centralne Srbije za seniore, u organizaciji Judo saveza Centralne Srbije. Na takmičenju su nastupale šest ekipe iz Centralne Srbije podeljene u dve grupe. U prvoj grupi sastali su se džudo klubovi „ Bor“ iz Bora, Partizan iz Kraljeva i Mašinac iz Kraljeva, dok se u drugoj grupi sastali džudo klub „ Niš“ iz Niša, „Omega“ iz Niša i „ 13.Maj“ iz Jagodine. Po grupama se radilo svako sa svakim gde su u drugoj grupi plasmane u polufinale ostvarili džudo klub“ Niš“ i džudo klub „ 13.Maj“ iz Jagodine koji se u polufinalu sastao sa domaćinom Partizan:om iz Kraljeva. U polufinali džudisti „ 13.Maja“ su pobedili ubedljivo sa 8:2 i tako se plasirali u finale koje je obezbeđivalo plasman u Prvu ligu Srbije. U finalu džudisti „13.Maja“ su sa dosta muke poraženi od džudista „Niša“ rezultatom 7:3. Treba napomenuti da je jedino džudo klub „13.Maj“ juče nastupao sa takmičarima iz svog kluba, dok su ostale ekipe imale bar po tri pozajmljena takmičara iz drugih klubova.
Za džudo klub „13.Maj“ na ovom takmičenju nastupali su: Nemanja Milićević, Radovan Dejanović, Jovo Bakrač, Branko Simonović, Nikola Basta, Lazar Tomić, i Branko Tasić.
Ovo je još jedan veliki uspeh Jagodinskog sporta naročito džudista ’’ 13. MAJ-a’’, koji su ove godine osvojili dvanest državnih medalja i time postali jedini džudo klub iz Centralne Srbije koji u svim kategorijama ima osvojenu državnu medalju. Takođe su osvojili i četri Olimpijske medalje i iz svojih redova dala šest reprezentativca Srbije, od kojih su trojica sa reprezentacijom Srbije osvojila drugo mesto u Francuskoj.

Jagodinski dzudisti u I ligi Srbije


Dana 27.05.2012.god. u sportskoj hali OŠ '' Miroslav Antić '' u Nišu, održan je međunarodni '' MEDIJANA KUP '' u organizaciji džudo kluba KINEZIS'' iz Niša. Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 150 takmičara iz dvadeset pet klubova iz zemlje i inostranstva(Grčke, Crne Gore i Makedonije). Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine i na ovom takmičenju su postigli izvanredan uspeh u veoma jakoj konkurenciji i osvojili četri zlatne medalje, tri srebrne i dve bronzane medalje.
Prva mesta i zlatne medalje osvojile su: Đorđe Savić, Andrijana Simić, Stefan Ilić i Nikola Basta koji su dominirali u svojim kategorijama i sve borbe završavali efektno iponima.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Nikola V. Živković, Aleksa Cvetanović i Lazar Nikolić. Dok su treća mesta i bronzane medalje osvojili Đorđe Milovanović i Dušan Petrović. Četvrta mesta osvojili su Nemanja Milićević, Lazar Tomić i Mateja Vasić.
Dobre borbe dobre borbe ali bez plasmana ostali su takmičari Luka Živanović i Nikola A. Živković.


DŽUDISTI ''13. MAJ-a'' MEĐU NAJBOLJIMA I U DRŽAVI

26.05.2012. god. u Zrenjaninu, održano je državno prvenstvo Srbije za mlađe pionire u organizaciji Judo saveza Vojvodine. Na takmičenju je učestvovalo oko dvesta džudista iz klubova koji su se plasirala za državno prvenstvo. Džudisti ’’ 13. MAJA’’ su ostvarili još jedan izvanredan rezultat.
Od tri takmičara koja su nastupala za Džudo klub ’’13. MAJ’’ na državnom prvenstvu osvojene su dve medalje.
Drugo mesto i srebrnu medalju osvojila je Andrijana Simić nakon tri pobede i poraza u finalu.
Treće mesto i bronzanu medalju osvojio je Stefan Ilić koji je imao dve pobede i jedan poraz.
Dobru borbu pružio je i Nikola Živković koji je zauzeo deveto mesto.
Ovim rezultatima džudo klub ’’ 13. MAJ’’ je pokazao da je jedan od najboljih klubova u Centralnoj Srbiji i nastavio niz osvajanja medalji kako u seniorskim tako i u pionirskim kategorijama.


DŽUDISTI ’’ 13. MAJA’’ IZ JAGODINE, U FRANCUSKOJ U SASTAVU REPREZENTACIJE SRBIJE OSVOJILI DRUGO MESTO

24.03.2012. god. u Francuskom gradu ST CYPRIEN, održan je međunarodni A turnir za pionire rođene 1998 i 1999 god. Na takmičenju je učestvovalo 480 takmičara. U sastavu reprezentycije Srbije nastupala su trojica džudista džudo kluba ’’ 13. MAJ’’ iz Jagodine.
U kategoriji preko 73 kg. nastupao je Đorđe Savić koji je u svojoj kategoriji posle tri pobede i jednog poraza osvojio srebrnu medalju i drugo mesto i reprezentaciji doneo 5 poena.
Sedma mesta osvojili su pioniri Aleksa Cvetanović u kategoriji do 50 kg. i Stefan Živković u kategoriji do 60 kg. u kojima je bilo i po 40 takmičara, i reprezentaciji Srbije doneli po 1 poen.
U ukupnom plasmanu reprezentacija Srbije je osvojila drugo mesto ispred reprezentacije Španije, dok je prvo mesto osvojila reprezentacija Francuske. Navedeni takmičari su obezbedili učešće i sledeće godine kada će reprezentaciju Srbiju predstavljati kao najstariji u svojim kategorijama.
Možemo reći da je ovo treći zaredom uspeh džudista „ 13.Maja“ iz Jagodine, pored osvajanja državne medalje Radovana Dejanovića i plasmanom 13 takmičara na školskoj Olimpijadi.
Ovom prilikom se džudo klub „ 13.Maj“ zahvaljuje gradskoj samoupravi koja je omogućila našim mladim džudistima da nastupaju u sastavu reprezentacije Srbije u Francuskom gradu St Cyprienu.


     


DVA ZLATA I DVA SREBRA DŽUDISTA ''13. MAJ-a'' NA ŠKOLSKOJ OLIMPIJADI

Dana 14.05.2012.god. u Rumi, održana je Olimpijada Srednjih i Osnovnih škola, u tehničkoj organizaciji Judo kluba’’ Ruma’’ iz Rume. Na takmičenju je učestvovalo oko 550 osnovaca i srednjoškolaca iz svih Osnovnih i Srednjih škola R. Srbije, koji su se plasirali pre dve nedelje na regionalnim takmičenjima. Jagodinski učenici su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Od trinaest učenika iz Jagodine (svi članovi džudo klub ’’13. MAJ’’) četri takmičarke su osvojile medalje i to dve zlatne i dve srebrne, kao i tri peta mesta.

Anđela Stošić učenica O.Š. GORAN OSTOJIĆ na školskoj Olimpijadi osvojila je prvo mesto i zlatnu medalju, dok je njen mlađi brat Andrija Stošić osvojio četvrto mesto.
Marija Živković učenica O.Š.RADA MILJKOVIĆ na školskoj Olimpijadi osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju dok je Đorđe Savić osvojio četvrto mesto.
Anđelija Dejanović učenica SREDNJE“ I TEHNIČKE ŠKOLE“ školskoj Olimpijadi osvojila je prvo mesto i zlatnu medalju, dok je Jovana Ristić osvojila drugo mesto i srebrnu medalju.
Dimitrije Đorđević učenik O.Š.17. OKTOBAR na školskoj Olimpijadi osvojio je četvrto mesto.
Na takmčenju su učestvovali: Tasić Branko i Đokić Đorđe (O.Š.Rada Miljković); Nikola V. Živković i Aleksa Cvetanović (O.Š. Milan Mijalković); Andrijana Simić(O.Š.Boško Đuričić); i Nikola Basta(EGŠ “Nikola Tesla“).

Ovim rezultatom Jagodinski džudisti su dokazali da su u samom vrhu srpskog džudoa, i da su svog gradu Jagodini, doneli najveći broj medalja na školskoj olimpijadi 2012. god..


ČETRI DRŽAVNE MEDALJE ZA JUNIORE DŽUDO KLUBA „13.MAJ-A“ IZ JAGODINE

Pojedinačno prvenstvo za juniore i juniorke održano je 13.05.2012.god. u Nišu u hali osnovne škole Miroslav Antić u thničkoj organizaciji džudo kluba ’’ Kinezis’’ iz Niša. Na takmičenju je učestvovalo oko 160 najboljih juniora iz Srbije koji su se pretprošle nedelje plasirali za ovo veliko takmičenje.
Džudo klub ’’13. MAJ’’ iz Jagodine na državnom prvenstvu predstavljala su četri takmičara i sva četri su osvojila medalje.
U kategoriji do 57 kg Jovana Ristić osvojila je drugo mesto nakon dve pobede i jednog poraza( u finalu je izgubila od prvakinje Balkana, Božić Sare).
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su Nikola Basta( u kategoriji +100 kg), Anđelija Dejanović ( u kategoriji do 52 kg) i Anđela Stošić ( u kategoriji +78 kg). Svi takmičari džudo kluba ’’13. MAJ’’ iz Jagodine su ušla u užu konkurenciju selektora za prvenstva Evrope i Sveta koje će se održati ove godine.
Već sutra u Rumi nas očekuje još jedno veliko takmičenje “ Školska Olimpijada“, koje je u rangu državnog prvenstva, i boje Jagodinskih škola braniće 13 takmičara džudo kluba „13 MAJ-a“ .


Cetri medalje na skolskoj olimpijadi dzudisti 13 Maja


DEVET PLASMANA DŽUDISTA ''13. MAJ-a''
ZA PIONIRSKO DRŽAVNO PRVENSTVO

Dana 12.05.2012.god. u Nišu, održano je prvenstvo Centralne Srbije za pionire, u tehničkoj organizaciji Judo kluba’’ Niš’’ iz Niša. Na takmičenju je učestvovalo oko 450 pionira iz trideset tri kluba Centralne Srbije. Jagodinski džudisti su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Na državnom prvenstvu plasirala su se devet takmičara (svi članovi džudo klub ’’13. MAJ’’), osvojivši tri prva, tri druga i tri treća mesta.
Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Andrijana Simić, Ilić Stefan i Stefan Marinković,
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Đorđe Savić, Živković Stefan i Novak Radosavljević.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Živković V. Nikola, Aleksa Cvetanović i Đorđe Milovanović.
Plasmane na državnom prvenstvu nisu osvojili:Lazar Nikolić, Đorđević Dimitrije, Dinić Luka, Živković A. Nikola, Mateja Vasić,Veljko Nešić, Petrović Dušan,Luka Živanović i Maksim Trumpić ( kojima je ovo bilo prvo takmičenje).


PET PLASMANA DŽUDISTA ''13. MAJ-a'' NA DRŽAVNOM PRVENSTVO ZA KADETE

Dana 22.02.2009. god. u Nišu, održano je prvenstvo C.Srbije za kadete, u organizaciji Judo kluba’’ Niš’’ iz Niša. Na takmičenju je učestvovalo oko 130 takmičara iz dvadeset klubova. Džudisti ’’ 13. MAJ-a’’ su na svom prvom takmišenju ove godine ostvarili izvanredan rezultat. Od šest takmičara koja su nastupala za Džudo klub ’’13. MAJ’’ na državnom prvenstvu plasirala su se pet takmičara, osvojivši dve srebrne i tri bronzane medalje.
Srebrne medalje kadetkinja osvojile su Veljković aleksandra i Dejanović Anđelija ioako im je ovo prva godina nastupa u uzrastu kadetkinja.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su Aleksa Adamović, Nemanja Milićević i Nikola Basta koji su imali po dve pobede i jedan poraz.
Dobre borbe pružio je i Lazar Tomić koji nije uspeo da se plasira za državno prvenstvo koje će takođe održati u Nišu 29.02.2009. god.


BRONZANA MEDALJA NA DRŽAVNOM PRVENSTVO U DŽUDOU ZA MILIĆEVIĆ NEMANJU

Dana 28.02.2009. god. u Nišu, održano je državno prvenstvo Srbije za kadete, u organizaciji Judo kluba’’ Kinezis’’ iz Niša. Na takmičenju je učestvovalo 180 takmičara iz trideset dva kluba.
Džudisti ’’ 13. MAJ-a’’ su ostvarili izvanredan rezultat gde je Nemanja Milićević posle tri pobede i jedan poraz ( od prvaka države u polufinalu) osvojio treće mesto i bronzanu medalju nakon čega je stekao uslov za nastup reprezentacije 07.03.2009. god. u Zagrebu na A turniru.
Odlične borbe prikazale su i Dejanović Anđelija koja je u borbi za bronzanu medalju pri vodstvu polomila ključnu kost i nije mogla da nastavi borbu, zauzevši peto mesto, kao i Veljković Aleksandra i Basta Nikola koji su zauzeli sedma mesta i najmlađi takmičar Adamović Aleksa koji je u prvoj borbi izgubio od prvaka države, a kasnije nije imao repasaž.


12 MEDALJA DŽUDISTA JAGODINE NA IV MEĐUNARODNOM TURNIRU ’’ MLADOST EVROPE’’ U NIŠU

Dana 01.03.2008. god. U Nišu, održan je IV međunarodni turnir ’’ Mladost Evrope’’ za mlađe- starije pionire i kadete, u organizaciji Judo kluba’’ Šogun’’ iz Niša. Na takmičenju je učestvovalo oko 700 takmičara iz dvadeset osam klubova iz zemlje i inostranstva ( Bugarska, Rumunija, Grčka) . Džudisti ’’ 13 MAJA’’ su ostvarili još jedan izvanredan rezultat osvojivši ukupno 12 medalja (dve zlatne, četri srebrne i šest bronzanih).
Zlatne medalje na ovom turniru osvojili su Ristić Jovana i Stošić Anđela kojoj je ovo bilo prvo takmičenje.
Drugo mesto i srebrne medalje osvojili su pionirka Simić Andrijana i Marija Živković, i pioniri Simić Uroš i Vuksanović Jovan.
Treća mesta osvojili su pionirka Mitrović Teodora, pionir Tasić Branko, kao i juniorke Blagica Ristić i Ognjanović Nevena (koja je u prvoj borbi pobedila nosioca državne medalje i reprezentativku Đokić Bojanu iz Niša). Bronzane medalje osvojili su i Basta Stevan kao i Bakrač Jovo( pobedio reprezentativca Rumunije).
Na ovom takmičenju za džudo klub ’’13 MAJ’’ nastupali su i pružili odlične borbe Dejanović Radovan koji je imao tri pobede i dva poraza ali je osta bez medalje, Đorić Andrija koji je takoše imao pobedu i poraz, kao i jučerašnji osvajač bronzane medalje na državnom prvenstvu za kadete Milićević Nemanja, i Jakovljević Aleksandar.
Nakon ovog veoma jakog takmičenja džudo klub '' 13 MAJ'' je dobio pohvale od slektora kadetske i juniorske reprezentacije..


10 MEDAЉA ЏUDISTA ’’13. MAJA’’ NA VIII MEЂUNARODNOM TURNIRU ’’ ОБРЕНОВАЦ 2009’’ U ОБРЕНОВЦУ

Dana 22.03.2008. god. U Обреновцу, odrжan je VIII meђunarodni turnir ’’ ОБРЕНОВАЦ 2009’’ za полетарце,mlaђe- starije pionire u organizaciji Џудо kluba’’ Палеж’’ iz Обреновца. Na takmiчeњu je uчestvovalo oko 800 takmiчara iz четрdeset пет klubova iz zemљe i inostranstva. Џudisti ’’ 13. MAJA’’ su ostvarili joш jedan izvanredan rezultat osvojivшi ukupno 10 medaљa (пет zlatnе, четри srebrnе i једну bronzanу медаљу).
Najzapaжeniji rezultat ostvarilи су Ристћ Јована, Стошић Анђела, Савић Ђорђе, Стефан Живковић, и Тасић Бранко који су имали тешке мечеве и све своје противнике убедљиво победили.
Сребрне медаље освојили су Гоза Фландарина, Митровић Теодора, Живковић Марија, Цветановић Алекса.
Treће mestо i bronzanу medaљу osvojiо је Маринковић Стефан и поред три добијених борби.
Na ovom takmiчeњu za џudo klub ’’13. MAJ’’ nastupali su i Илић Стефан, Николић Лазар и Гоза Решат.


Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'