J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::

UKUPNO>  9669

DANAS>  91

JUČE>  448

 

DŽUDO KLUB ''13 MAJ''

 JAGODINA

 

 

 


OSAM MEDALJA JAGODINSKIH DŽUDISTA NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U NIŠU


I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Nišu, džudisti džudo kluba „13.maj“ iz Jagodine osvojili su 8 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su dve zlatne, jednu srebrnu i pet bronzanih medalja.


Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Đurđa Nićiforović, koja je imala tri borbe i sve efektno dobijala, kao i Anđelija Bojić.


Drugo mesto i srebrnu medalju osvojio je Tadija Despotović sa dve pobede i porazom.


Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Nikolina Maksimović, Strahinja Ristić, Nikola Hadžić, Strahinja Mihajlović i Nebojša Brković i ostali takmičari su imali odlične borbe ali su ovaj put ostali bez medalja: Mihajlo Miladinović, Aleksa Ranđelović, Vasilije Đorić, Aleksa Jovanović, Vuk Stojković, Iskra Petrović, Andrej Ranđelović, Mihajlo Stevanović, Vuk Todorović, Vuk Radosavljević, Aleksa Aleksić i Andrej Nićiforović.


Jagodinske džudiste već narednog meseca očekuje regionalno školsko takmičenje, koje će se održati u Nišu.


ĐURĐA I SOFIJA ZLATNE, ANRDIJA BRONZANA MEDALJA U ZRENJANINU


10.03.2024. godine u Zrenjaninu održan je medjunarodni turnir "8.MART 2024",.Učestvovalo je oko 400 takmičara iz 60 kluba iz zemlje i inostranstva. Takmičari džudo kluba "13.maj" iz Jagodine učestovali su na ovom turniru i osvojili tri medalja (2 zlatne i 1 bronzanu) kao i 2 peta mesta I 1 sedmo. U ukupnom plasmanu zauzeli 16. Mesto sa samo 6 takmičara.


Prva mesta mesta i zlatne medalje osvojili su: Đurđa Nićiforović sa tri efektne pobede i Sofija Živković sa dve u seniorskoj konkurenciji iako je još uvek juniorka.


Treće mesto i bronzanu medalju osvojio je Andrija Stanković dok su peta mesta zauzeli su: Anja Rajković i Anđelija Nićiforović. Sedmo mesto zauzeo je Novak Milanović.


Treba napomenuti da je naš klub nastupao sa samo 6 takmičara od kojih su dva takmičara radila pod temperaturom, što takođe treba istaći. Sledeće nedelje nas očekuje tradicionalno jak turnir u Nišu za mlađe kategorije ( reči su trenera Bobana Živkovića).


4 MEDALJA I 3 PETA MESTA JAGODINSKIH DŽUDISTA NA TROFEJU NIŠA 2024


03.03.2024. godine u Nišu održan je prvi medjunarodni turnir "Trofej Niša 2024",.Učestvovalo je 417 takmičara iz 42 kluba iz zemlje i inostranstva. Takmičari džudo kluba "13.maj" iz Jagodine učestovali su na ovom turniru i osvojili četri medalja (2 zlatne, 1 srebrnu i 1 bronzanu) kao i 3 peta mesta. U ukupnom plasmanu zauzeli 13. mesto.
Prva mesta mesta i zlatne medalje osvojili su: Đurđa Nićiforović i Nikola Hadžić koji su danas izvanredno radili i dominirali u svojim kategorijama.
Drugo mesto i srebrnu medalju osvojila je Nikolina Maksimović koja dok je treće mesto i bronzanu medalju osvojio Strahinja Ristić. Peta mesta zauzeli su: Vuk Radosavljević, Mihajlo Pešić i Aleksa Jovanović.
Bez plasmana i pored dobrih borbi ostali su: Andrej Nićiforović, Aleksa Aleksić, Mihajlo Miladinović, Vuk Stojković, Vuk Todorović, Tadija Despotović, Strahinja Mihajlović, Andrej Ranđelović, Mihajlo Stevanović, Ignjat Simić i Aleksa Ranđelović.


5 MEDALJA JAGODINSKIH DŽUDISTA NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU U PIROTU


17.02.2024. godine , održan je prvi medjunarodni turnir "Pobednik Pirota", u Sportskoj hali Kej u Pirotu.Učestvovalo je oko 350 takmičara iz Grčke, Bugarske, Moldavije, Severne Makedonije, Rumunije, Crne Gore, kao i ekipe iz Srbije.Takmičari džudo kluba "13.maj" iz Jagodine učestovali su na ovom turniru i osvojili pet medalja (2 zlatne i 3 bronzane) u ukupnom plasmanu zauzeli 13. mesto.
Prva mesta mesta i zlatne medalje osvojili su: Đurđa Nićiforović i Strahinja Ristić koji su danas izvanredno radili i dominirali u svojim kategorijama.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Lara Đurković, Nikolina Maksimović i Kosta Mijušković.
Bez medalja i pored dobrih borbi ostali su: Andrej Ranđelović, Nebojšsa Brković, Mihajlo Miladinović, Vuk Radosavljević, Aleksa Aleksić, Aleksa Jovanović, Andrej Nićiforović, Aleksa Ranđelović, Mihajlo Pešić i Vuk Stojković.


ANDRIJA STANKOVIĆ TREĆI, ANJA RAJKOVIĆ PETA NA KADETSKOM PRVENSTVU DRŽAVE

Dana 10.02.2024. god. u Beogradu, održano je prvenstvo Srbije za kadete, u organizaciji Judo saveza Srbije na kome je učestvovalo oko 210 takmičar iz šezdeset dva kluba Srbije, koji su se prošle nedelje plasirali za najjače takmičenje u kategoriji kadeta.
Džudo klub ’’ 13. MAJ’’ iz Jagodine su na ovom prvenstvu predstavljala su četri takmičara: Anja Rajković, Anđelija Nićiforović, Andrija Stanković i Novak Milanović.
Andrija Stanković je osvojio svoju prvu državnu medalju nakon dve efektne pobede i poraza u polufinalu zauteo je treće mesto i bronzanu medalju, dok je Anja Rajković ove godine ostala bez medalje nakon dve pobede i dva poraza .
Bez plasmana ostali su Anđelija Nićiforović i Novak Milanović.

 


ČETRI MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE NA
„TROFEJU BRANIČEVA 2023“

Na „ TROFEJU BRANIČEVA 2023“ u Požarevcu u veoma jakoj konkurenciji od preko 350 takmičara iz 43 kluba, džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili su 4 medalja i 2 peta mesta. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su jednu zlatnu, dve srebrne, jednu bronzanu medalja i dva peta mesta.
Prvo mesto i zlatnu medalju osvijio je: Mihajlo Pešić, koji dve pobede i sezonu završio zlatnom medaljom.
Druga mesta i srebrne medalje osvojile su Anđelija Nićiforović i Anja Rajković. Treće mesto i bronzanu medalju osvojio je: Ilija Mihajlović.
Peta mesta zauzeli su Ignjat Simić i Kosta Mijušković. Dobre borbe imali su Andrej Ranđelović, Nikola Hadžić, Nebojša Brković, Vuk Radosavljević i Aleksa Jovanović.


13 MEDALJA I PEHAR ZA JAGODINSKE DŽUDISTE NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U PIROTU


I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Pirotu, džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili su 13 medalja i pehar u kategoriji mlađih pionira. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su 5 zlatne, 1 srebrnu i 7 bronzanih medalja. U kategoriji mlađih pionira kao najuspešnija ekipa osvojili su i pehar, dok su u generalnom plasmanu zauzeli 3.mesto.
Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Đurđa Nićiforović,Mihajlo Pešić, Nikola Hadžić, Mihajlo Stevanović i Strahinja Sjekloća.
Drugo mesto i srebrnu medalju osvojila je: Nikolina Maksimović.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Anđelija Nićiforović, Aleksa Ranđelović, Nera Stojković, Lazar Maksimović, Ignjat Simić, Ilija Mihajlović i Anja Rajković.
Odlične borbe pružili su i Andrej Ranđelović, Nebojša Brković i Vojin Jokić.
Sledeće nedelje u Požarevcu Jagodinske džudiste očekuje poslednje takmičenje u 2023.godini.


TRI MEDALJE ZA JAGODINSKE DŽUDISTE NA MEĐUNARODNOM KUPU "ŽANDARMERIJA 2022"


I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo kupu" KUP ŽANDARMERIJE" u Beogradu gde je nastupalo preko 600 džudista iz zemlje i inostranstva, džudisti džudo kluba„13.maj-a“ iz Jagodine osvojili 3 medalje i 2 peta mesta. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su tri bronzane medalje i dva peta mesta.


Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Vuk Marković, Mihajlo Stevanović i Vasilije Đorić, dok su peta mesta osvojili: Aleksa Ranđelović i Ignjat Simić. Bez plasmana i pored dobrih borbi ostali: Lara Đurković, Đurđa Nićiforović, Mihajlo Pešić, Andrej Ranđelović, Nikola Hadžić, Kosta Mijušković,Vojin Jokić, Đorđe Apostolović i Strahinja Sjekloća. Jagodinske džudiste u narednom periodu očekuje međunarodni turnir u Pirotu.


9 MEDALJA I PEHAR ZA JAGODINSKE DŽUDISTE NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U KRALJEVU


I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Kraljevu, džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili su 9 medalja i 1 peto mesto. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su 2 zlatne, 2 srebrne, 5 bronzane medalje kao i 1 peto mesto. U kategoriji mlađih pionira kao najuspešnija ekipa osvojili su i pehar, dok u kategoriji kadetkinja podelili 1.mesto sa ekipom iz Bora.
Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Mihajlo Pešić i Anja Rajković.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Anđelija Nićiforović i Ignjat Simić.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Vasilije Đorić, Mihajlo Stevanović, Nikola Hadžić, Anđelija Bojić i Ilija Mihajlović .
Odlične borbe pružili su i Andrej Ranđelović, Nebojša Brković, Iskra Petrović, Kosta Mijušković, Vuk Todorović, Vuk Radosavljević, Aleksa Jovanović, Viktor Konstantinović, Dimitrije Milenković i Strahinja Ristić..
Sledeće takmičenje Jagodinske džudiste očekuju 4. 11.20232. godine u Beogradu, na jednom od najjačih turnira u državi „ KUP Žandarmerije“.


SOFIJA ŽIVKOVIĆOSVOJILA BRONZANA NA DRŽAVNOM ZA SENIORE I JOŠ ČETRI MEDALJE ZA NAJMLAĐE JAGODINSKE DŽUDISTE

Dana 14.10.2023. god. u Beogradu, održano je prvenstvo Srbije za mlađe seniore, gde je Sofija Živković u konkurenciji 163 takmičara iz 53 srpska kluba iako još uvek kadetkinja, osvojila drugo mesto i srebrnu medalju.
" Sofija Živković je duži vremenski period jedna od najboljih srpskih džudistkinja i ovo joj je treća državna medalja u 2023. godini. Već poslednjih par godina ona je prvakinja Centralne Srbije od kadeta do seniora, u svojoj kategoriji. Sofija je još uvek mlada i vreme je pred njom.


Dana 15.10.2023. godine u Čaču održalo se prvenstvo centralne srbije za poletarce. Jagodinski džudisti osvojili 4 medalje: 1 srebrnu i 3 bronzane. Vasilije Đorić osvojio je drugo mesto i srebrnu medalju dok su bronzane medalje osvojili Lara Đurković, Anđelija Bojić i Kosta Mijušković. Bez medalje ostali su: Vuk Stojković, Vuk Radosavljević, Vuk Todorović, Aleksa Jovanović, Novak Zejak, Strahinja Ristić, Sava Repić i Viktor Konstantinović.



15 MEDALJA I PEHAR ZA JAGODINSKE DŽUDISTE NA MEĐUNARODNOM TURNIRU" ŽUPA 2023"


I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Aleksandrovcu „ ŽUPA 2023“, džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili su 15 medalja i 5 peta mesta. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su 6 zlatne, 2 srebrne, 7 bronzane medalje kao i 5 peta mesta. U generalnom plasmanu zauzeli su 3.mesto iza bugarskog kluba „HADJ-DIMITAR“ i beogradske Crvene Zvezde, a u kategoriji mlađih pionira kao najuspešnija ekipa osvojili su i pehar.
Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Đurđa Nićiforović, Mihajlo Pešić, Mihajlo Stevanović, Lazar Maksimović, Nikolina Maksimović i Vuk Marković.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Vasilije Đorić i Lara Đurković.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Ignjat Simić, Nikola Hadžić, Anđelija Bojić, Iskra Petrović, Janko Jokić, Vuk Radosavljević i Kosta Mijušković.
Peta mesta zauzeli su: Andrej Ranđelović, Nebojša Brković, Mihajlo Miladinović, Vojin Jokić i Strahinja Ristić. Bez plasmana ostali su Aleksa Jovanović i Viktor Konstantinović.
Sledeće takmičenje Jagodinske džudiste očekuju 14. I 15.10.20232. godine na prvenstvu države za mlađe seniore i poletarce gde će učestvovati 12 takmičara iz Jagodine.

`

JAGODINSKI DŽUDISTI OSVOJILI PEHAR I 11 MEDALJA NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU U BORU


Ove nedelje Jagodinski džudisti nastupali su na dva takmičenja. U Beogradu se u subotu održalo državno prvenstvo za mlađe pionire na kome su nastupala 6 pionira od kojih niko nije uspeo da osvoji medalju.
U nedelju se u Boru održao međunarodni džudo turnir gde je nastupalo oko 300 takmičara iz 32 klubova iz zemlje i inostranstva ( Moldavija, Rumunija, Bugarska, Makedonija). Džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili su pehar za najbolju ekipu mlađih pionira i 11 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su tri zlatne, tri srebrne, pet bronzane medalje i tri peta mesta.


Prva mesta i zlatne medalje osvojili su Đurđa Nićiforović, Mihajlo Pešić i Vojin Jokić. Njih torje su dominirali u svojim kategorijama i odneli po tri pobede.


Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Andjelija Bojić, Nikola Hadžić i Strahinja Sjekloća. Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Kosta Mijušković, Andrej Ranđelović, Nebojša Brković, Vuk Marković i Đorđe Apostolović. Peta mesta zauzeli su: Vasilije Đorić, Janko Jokić i Novak Zejak.
Jagodinske džudiste već naredne nedelje očekuje međunarodni turnir u Aleksandrovcu.

`

7 MEDALJA JAGODINSKIH DŽUDISTA NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE ZA MLAĐE PIONIRE

24.09.2023. god. u Nišu, održano je prvenstvo centralne Srbije za mlađe pionire u organizaciji Džudo kluba’’ Niš’’ iz Niša. Na takmičenju je učestvoval 130 takmičar iz 28 klubova Centralne Srbije.
Džudiste Jagodine predstavljala su 11 takmičara džudo kluba ’’ 13. MAJ-a’’ koji su osvojili 7 medalja ( 2 zlatne, 3 srebrne, 2 bronzane i 3 peta mesta).
Zlatne medalje osvojili su Lazar Maksimović ( 3 pobede) i Mihajlo Pešić koji je u finalu bio bolji od klupskog drugara Ignjata Simića( koji je zauzeo 2.mesto). Drugo mesto i srebrnu medalju osvojili su još i Nera Stojković i Mihajlo Stevanović.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Janko Samardžić i Kristina Maksimović. Peta mesta osvojili su Iskra Petrović, Nebojša Brković i Andrej Ranđelović. Bez plasmana ostao je Nikola Hadžić.

Dana 23.09.2023. godine u Beogradskoj hali „Šumice“ održano je međunarodno takmičenje u džudou, gde je nastupalo preko 500 takmičara iz 43 klubova iz zemlje i inostranstva. Učešće na ovom takmičenju uzeli su i Jagodinski džudisti: Đurđa Nićiforović, Strahinja Sjekloća, Aleksa Ranđelović i Vuk Marković i osvojili 2 medalje. U svojoj kategoriji Strahinja Sjekloća osvojio je 2.mesto, dok je Đurđa Nićiforobić zauzela 3.mesto.

 

`

 


3 MEDALJE ZA JAGODINSKE DŽUDISTE NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU „ TAMIŠ 2023“


I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru "Trofej Tamiša", džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili su 3 medalje. U veoma jakoj konkurenciji na takmičenju koje je okupilo 650 takmičara iz 9 zemalja ( Nemačka, Mađarska, Rumunija, Bugarska, BiH, Crna Gora, Slovenija, Makedonija i Srbija) uzrasta od 9 do 15 godina iz 66 klubova. Jagodinski džudisti osvojili su 2 srebrne i 1 bronzanu medalju.
Druga mesta i srebrne medalje nakon tri pobede i poraza u finalu osvojili su: Đurđa Nićiforović i Mihajlo Stevanović. Treće mesto i bronzanu medalju osvojio je: Mihajlo Pešić. Dok je bez medalje ostao Aleksa Ranđelović koji je promenio težinsku kategoriju.


5 MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE


Оve nedelje Jagodinski džudisti na prvom takmičenju u sezoni počeli sa osvajanjem medalja. Na međunarodnom džudo turniru u Aleksincu, gde je učestvovalo oko 350 takmičara iz 55 kluba iz zemlje i inostranstva ( Mađarska, Bugarska, Makedonija, Grčka, Moldavija), džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili su 5 medalja i 3 peta mesta. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su jednu zlatnu, jednu srebrnu i tri bronzane medalje, kao i 3 peta mesta, dok u ukupnom plasmanu zauzeli 12.mesto od 55 klubova.
Prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je: Đurđa Nićiforović koja je pobeđivala prvo takmičarku Makedopnije, Bugarske i u finalu takmičarku iz Pančeva . Drugo mesto i srebrnu medalju osvojio je Mihajlo Pešić dok su treća mesta i bronzane medalje osvojili: Anđelija Nićiforović, Janko Samardžić i Andrija Stanković .
Bez medalja i pored dobrih borbi ostali su: Mihajlo Stevanović, Aleksa Ranđelović, Novak Milanović, Andrej Ranđelović, Anja Rajković, Lara Ilić, Ilija Mihajlović , Nebojša Brković, Ignjat Simić, Vojin Jokić i Nikola Hadžić.


17 MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE
NA MEĐUNARODNOM TURNIRU " SOKO BANJA OPEN 2023"

17.06.2023. godine na međunarodnom takmičenju u organizaciji džudo kluba „Udruženje Karađorđević“ iz Soko Banje, Jagodinski džudisti osvojili 6 zlatne, 5 srebrne, 6 bronzane medalje i 1 peto mesto, a u generalnom plasmanu mlađih i starijih pionira zaezeli 2.mesto od 29 ekipe iz zemlje i inostranstva. U generalnom plasmanu zauzeli 5. mesto.
Zlatne medalje i prva mesta osvojili su Đurđa Nićiforović, Mihajlo Pešić i Vuk Marković koji su dominirali u svojim kategorijama, kao i početnička grupa: Sofija Mijušković, Tadija Despotović i Aleksa Aleksić.
Srebrne medalje i druga mesta na ovom izuzetno jakom takmičenju osvojili su: Aleksa Ranđelović, Mihajlo Stevanović, Kosta Mijušković i Nebojša Brković, i u početničkoj grupi Andrej Nićiforović.
Bronzane medalje i treća mesta osvojili su Andrej Ranđelović, Nikola Hadžić, Đorđe Apostolović, Vojin Jokić, Lazar Maksimović, i Anđela Bojić. Peto mesto osvojio je: Aleksa Đorđević.
Bez plasmana i pored zapaženih borbi ostali su: Mihajlo Miladinovi, Aleksa Jovanović, Strahinja Ristić, Nikola Radosavljević i Vuk Radosavljević.
Treba napomenuti da je na ovom međunarodnom takmičenju, po prvi put, sudio i naš sudija Miloš Radosavljević. Sledeće nedelje nas očekuje zasluženi odmor do avgusta meseca.


PET PLASMANA JAGODINSKIH DŽUDISTA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA STARIJE PIONIRE

Dana 21.05.2023. god. u Boru održano je prvenstvo centralne Srbije za starije pionire, gde je učešće uzelo 7 takmičara džudo kluba" 13.maj" iz Jagodine.
Drugo mesto i srebrnu medalju osvojila je Đurđa Nićiforović nakon 3 pobede i poraza u finalu.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su posle 2 pobede i poraza
Vuk Marković, Aleksa Ranđelović, Janko Jokić i Strahinja Sjekloća. Bez plasmana na državnom prvenstvu ostali su Đorđe Apostolović i Mihajlo Đuričić.
Državno prvenstvo je 27.05.2023. godine u Beogradu.

Dana 20.05.2023. godine u Beogradu održano je i juniorsko prvenstvo države na kome su nastupale Anja Rajković i Sofija Živković. Sofija je nakon dve pobede i dva poraza zauzela peto mesto, dok je Anja nakon dva poraza ostala bez plasmana.


TRI PLASMANA JAGODINSKIH DZUDISTA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA JUNIORE

Dana 30.04.2023. god. u Požarevcu, održano je prvenstvo Centralne Srbije za juniore, u organizaciji Judo saveza Centralne Srbije na kome su učestvovala 4 takmičara džudo klub " 13.maj" iz Jagodine.
Džudo klub ’’ 13. MAJ’’ iz Jagodine su na ovom prvenstvu predstavljala su četri takmičara od kojih su 3 još uvek kadeti: Anja Rajković, Ilija Mihajlović i Petar Milanović, dok je Sofija Živković prva godina juniora.
Prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je Sofija Živković, ovogodišnja osvajačica seniorske medalje, posle četri efektne pobede čime je pokazala zašto je na prvom mestu Rang liste dzudo saveza Srbije.
Drugu zlatnu medalju osvojio je Petar Milanović na svom prvom nastupu u juniorskoj kategoriji, koji je imao dve pobede u svojoj kategoriji.
Treće mesto i bronzanu medalju osvojila je Anja Rajković, dok je Ilija Mihajlović zauzeo 5.mesto nakon jedne pobede i dva poraza.
U konkurenciji juniora džudo klub "13.maj" iz Jagodine zauzeo je 4. Mesto sa samo 4 takmičara.
Državno prvensto je 20.05.2023.godine u Beogradu.


15 MEDALJA I PEHAR ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Nišu, džudisti džudo kluba „13.maj“ iz Jagodine osvojili su 15 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su 4 zlatne, 4 srebrne, 7 bronzane medalje i 1 peto mesto.


Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Đurđa Nićiforović, Ilija Mihajlović, Nikola Hadžić i Mihajlo Stevanović, koji su dominirali u svojim kategorijama i pobedili u svim borbama.
Druga Mesta I srebrne medalje osvojili su: Anja Rajković, Aleksa Ranđelović, Petar Milanović I Mihajlo Pešić.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Anđelija Nićiforović, Iskra Petrović, Lara Ilić, Vojin Jokić, Novak Milanović, Andrija Stanković i Đorđe Apostolović.
Bez medalje su ovaj put ostali: Andrej Ranđelović, Nebojša Brković, Ilija Dašić I Ognjen Vučić.
U ekipnom plasmanu džudisti „ 13.maj-a“ osvojili su 1. mesto od 33 kluba iz zemlje i inostranstava ispred džudo kluba „ Bor“ iz Bora i džudo kluba „ Kinezis“ iz Niša. Sledeće takmičenje jagodinske džudiste očekuje školsko državno prvenstvo koje će se održati u utorak u Beogradu.

 


JEDANEST MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Brusu, džudisti džudo kluba „13.maj“ iz Jagodine osvojili su 11 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su pet zlatne, šest bronzane medalje.


Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Đurđa Nićiforović, Aleksa Đorđević, Vasilije Đorić, Nikola Hadžić i Strahinja Sjekloća, koji su dominirali u svojim kategorijama i pobedili u svim borbama.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Anđelija Bojić, Iskra Petrović, Nikolina Maksimović, Mihajlo Pešić, Aleksa Ranđelović i Lazar Maksimović.
Bez medalje su ovaj put ostali: Andrej Ranđelović, Jana Tasić, Nebojša Brković, Luka Đorđević, Aleksa Jovanović, Vuk Radosavljević, Dimitrije Milenković, Dimitrije Milanović, Aleksa Aleksić, Janko I Vojin Jokić,Novak Zejak, Sava Repić I Vuk Konstantinović. Svi takmičari koji su ostali bez medalje su imali odlične borbe i pobede.
U ekipnom plasmanu džudisti „ 13.maj-a“ osvojili su 5. mesto od 31 kluba iz zemlje i inostranstava, a u muškoj konkurenciji odlično 2.mesto iza Beogradske Crvene Zvezde.

 


21 MEDALJA DŽUDISTA ''13. MAJ-a''
NA MEĐUREGIONALNOM ŠKOLSKOM PRVENSTVU


Dana 30.03.2023.god. u Pirotu, održano je regionalno školsko prvenstvo u džudou u tehničkoj organizaciji Džudo saveza Centralne Srbije. Na takmičenju je učestvovalo 642 učenika iz 137 osnovnih i srednjih škola gradova Centralne Srbije. Jagodinski učenici su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Od četrdeset učenika iz Jagodine (svi članovi džudo klub ’’13. MAJ’’) na Međuregionalnom školskom prvenstvu osvojene su 21 medalja: 5 prva, 5 druga i 11 treća mesta. Medalje za svoje škole osvojili su:

OŠ „17. OKTOBAR“:

Đurđa Nićiforović ( osvojila prvo mesto); Vuk Marković (osvojio drugo mesto), Mihajlo Stevanović, Andrej Nićiforović, Novak Milanović, Nikolina Maksimović, Iskra Petrović i Andrija Stanković ( osvojili treća mesta).

OŠ“ MILAN MIJALKOVIĆ“

Aleksa Ranđelović i Nebojša Brković ( osvojili druga mesto), Jana Tasić i Mihajlo Pešić ( osvojili treća mesta);

OŠ“ RADA MILJKOVIĆ“

Strahinja Obradović ( osvojio drugo mesto).

OŠ „BOŠKO ĐURIČIĆ“

Nikola Hadžić (osvojio treće mesto);

SŠ “I TEHNIČKA ŠKOLA“

Ilija Mihajlović ( osvojio prvo mesto); Petar Milanović( osvojio drugo mesto),

SŠ “SLAVKE ĐURĐEVIĆ“

Sofija Živković ( osvojila prvo mesto); Jovan Velisavljević ( osvojio treće mesto)

SŠ Milutin Milanković - Jagodina

Anja Rajković (osvojila prvo mesto)

SŠ GIMNAZIJA “SVETOZAR MARKOVIĆ“

Anđelija Nićiforović ( osvojila prvo mesto); Lara Ilić ( osvojila treće mesto),

U ukupnom plasmanu od 137 škola OŠ" 17.Oktobar" zauzela 12.mesto sa 32 bodova a OŠ" Milan Mijalković" zauzela 23. mesto sa 19 bodova.

Državno prvenstvo se održava 25 aprila u Beogradu, gde će jagodinske školarce predstavljati 14 džudista( đaci do petog razreda nemaju državno prvenstvo)



DJURDJA NIĆIFOROVIĆ PRVO, PEŠIĆ MIHAJLO TREĆE MESTO

I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Nišu, džudisti džudo kluba „13.maj“ iz Jagodine osvojili su 2 medalja i 2 peta mesta. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su jednu zlatnu, jednu bronzanu medalju i imali su još 2 borbe za medalje ali jagodinski džudisti ovaj put nisu imali sreće.
Prvo mesto i zlatnu medaljeu osvojilia je: Đurđa Nićiforović, koja je imala tri borbe i sve efektno dobijala.
Treće mesto i bronzanu medalju osvojio je: Mihajlo Pešić, koji je imao dve pobede i poraz, dok su peta mesta osvojili Lazar Maksimović i Nikola Hadžić dok su bez plasmana ostali: Đorđe Apostolović Aleksa Ranđelović, Nebojša Brković, Kosta Mijušković, Vasilije Đorić, Ilija Dašić,Vuk Marković, Aleksa Jovanović, Dimitrije Milenković, Vuk Stojković i Vojin Jokić( kojima je ovo bilo prvo takmičenje).
Jagodinske džudiste već 30. marta očekuje regionalno školsko takmičenje, koje će se održati u Pirotu.


SOFIJA ŽIVKOVIĆ TREĆA NA SENIORSKOM PRVENSTVU SRBIJE

Dana 04.05.2023. god. u Beogradu, održano je prvenstvo Srbije za seniore, gde je naša mlada( juniorka) Sofija Živković, na svom prvom seniorskom prvenstvu države u konkurenciji 197 takmičara iz 57 srpska klubova, osvojila treće mesto i bronzanu medalju.

" Sofija Živković je duži vremenski period jedna od najboljih srpskih džudistkinja i ovo joj je prva državna medalja u konkurenciji seniorki. Već poslednjih par godina ona je prvakinja Centralne Srbije od kadeta do seniora, u svojoj kategoriji. Juče u Beogradu bila je u svom elementu i da joj je sreća malo bila naklonjena verovatno bi došla i do finala.

U prvom meču videlo se da je ušla sa dosta treme i straha pa je izgubila od Aleksandre Andrić iz Novog Sada. Kasnije u repesažnim borbama prvo je efektno pobedila iponom, Dunju Adžić iz Beograda, a potom je pobedila gušenjem, Stefanu Savić iz Kraljeva. U borbi za medalju pobedila je Andreu Gadžić iz Turije, i tako po prvi put osvojila seniorsku medalju. Sofija je još uvek mlada i vreme je pred njom( reči su trenera Bobana Živkovića).


 

5 MEDALJA JAGODINSKIH DŽUDISTA NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU U NIŠU

05.03.2023. god. u Nišu, održan je 17. međunarodni turnir u džudou’’ MLADOST EVROPE’’ za pionire u organizaciji Džudo kluba’’ Šogun’’ iz Niša. Na takmičenju je učestvoval 417 takmičar iz zemlje i inostranstva (Bugarske, Makedonije i Rusije).

Džudiste Jagodine predstavljala su 12 takmičara džudo kluba ’’ 13. MAJ-a’’ koji su osvojili 5 medalja ( 2 srebrne i 3 bronzane).

Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Đurđa Nićiforović i Vasilije Đorić koji su danas izvanredno radili ali u finalu nisu imali sreće i u produžetcima izgubili zlatne medalje i zadovoljili se srebrom.

Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Nebojša Brković, Nikola Hadžić i Kosta Mijušković.

I pored dobrih borbi i pobeda bez medalja su ostali: Vuk Marković, Strahinja Milošević, Luka Đorđević, Ilija Dašić, Vojin Jokić, Strahinja Sjekloća i Đorđe Apostolović .


ANJA RAJKOVIĆ TREĆA NA KADETSKOM PRVENSTVU DRŽAVE

Dana 04.02.2023. god. u Beogradu, održano je prvenstvo Srbije za kadete, u organizaciji Judo saveza Srbije na kome je učestvovalo oko 210 takmičar iz šezdeset dva kluba Srbije, koji su se prošle nedelje plasirali za najjače takmičenje u kategoriji kadeta.

Džudo klub ’’ 13. MAJ’’ iz Jagodine su na ovom prvenstvu predstavljala su četri takmičara: Anja Rajković, Anđelija Nićiforović, Andrija Stanković i Ilija Mihajlović, dok Novak Milanović nije prošao vagu.
Anja Rajković je i ove godine osvojila državnu medalju i tako nastavila niz osvajanja državnih medalja. Sedma mesta osvojili su Anđelija Nićiforović i Andrija Stanković.
Bez plasmana ostalo je Ilija Mihajlović koji je obe borbe izgubio od iskusnijih takmičara.

 


PET PLASMANA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU JAGODINSKIH DŽUDISTA

Dana 21.01.2023. god. u Brusu, održano je prvenstvo Centralne Srbije za kadete, u organizaciji Judo saveza Centralne Srbije na kome su učestvovala 8 takmičara džudo kluba „ 13.maj“ iz Jagodine.
Jagodinski džudisti osvojili su 2 zlatne i 3 bronzane medalje a u ekipnom plasmanu zauzeli 2.mesto.
Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Anja Rajković i Andrija Stanković koji su dominirali u svojoj kategoriji.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili s: Anđelija Nićiforović, Novak Milanović i Ilija Mihajlović
Bez plasmana ostali su: Ognjen Vučić, Ilija Jeremić i Lara Ilić kojima je ovo bila prva godina kadeta.
Jagodinske džudiste za dve nedelje očekuje državno prvenstvo u Beogradu.


DEVET MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE NA „TROFEJU BRANIČEVA 2022“

Na „ TROFEJU BRANIČEVA 2022“ u Požarevcu u veoma jakoj konkurenciji od preko 350 takmičara iz 43 kluba, džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili su 9 medalja i 3 peta mesta. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su dve zlatne, jednu srebrnu i šest bronzanih medalja.

Prva mesta i zlatne medalje osvijili su: Đurđa Nićiforović i Janko Samardžić, koji su imali po tri pobede i sezonu završili sa zlatnim medaljama.
Drugo mesto i srebrnu medalju osvojio je Đorđe Apostolović.

Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Nikola Hadžić, Vuk Marković, Aleksa ranđelović, Mihajlo Pešić, Ilija Dašić i Sofija Živković Peta mesta zauzeli su Andrej Ranđelović, Ilija Mihajlović i Anja Rajković. Dobre borbe imali su i Luka Đorđević, Nebojša Brković, Kosta Mijušković i Mihajlo Miladinović. U ekipnom plasmanu od 43 klubova džudo klub „ 13.maj-a“ iz Jagodine zauzeo je odlično 4. Mesto.


>>>    DRUGA STRANA

 

 

Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'