J A G O D I N S K I         T

JAGODINSKA STRANA O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA
Dobrodošli na najmasovniju stranicu o sportu u Jagodini. Trudićemo se da vas na vreme obavestimo o svim zanimljivim dešavanjima. Nadamo se da ćete biti stalni posetilac naših stranica. Ekipa sajta Autentik.net vam šalje veliki pozdrav.
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
FIGHT CLUB
::
::
::
::
STRELIČARSTVO
::
::
::
::
::
::
TEKVONDO
::
KUNG-FU
::
BODY BILDING
::
AUTO MOTO
::
KONJIČKI SPORT
::
BRIDŽ KLUB
::
FITNES
:: TAI CHI
::
YOGA
::
TRIATLON
::
::
::
::

UKUPNO>  7544

DANAS>  77

JUČE>  461

 

 Koliko se dnevno bavite fizičkim aktivnostima?

  30 minuta
  1 sat
  3 sata i više
  Aktivni sam sportista
  nemam vremena za to

 

 Koliko mesečno uplatite tiketa?

  1 tiket
  5 tiketa
  20 tiketa
  više od 50 tiketa
  ne kockam se

DŽUDO KLUB ''13 MAJ''

 JAGODINA


SOFIJA ŽIVKOVIĆ PRVA NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE ZA JUNIORE

Dana 25.04.2020. god. u Nišu, održano je prvenstvo centralne Srbije za juniore, gde je učešće uzelo 3 takmičara džudo kluba" 13.maj" iz Jagodine.

Samo tri dana nakon regionalnog školskog prvenstav u džudou, takmičarka džudo kluba " 13.maj" iz Jagodine Sofija Živković, koja je još uvek kadetkinja, ostvarila je još jedan lep rezultat i nakon dve pobede zauzela 1.mesto i zlatnu medalju.

Za džudo klub " 13.maj" nastupala su još tri takmičara: Aleksa Ognjanović, Andrija Stanojević i Ilija Mihajlović, kojima je ovo bilo prvo juniorsko takmičenje ali nisu uspeli da se kvalifikuju za državno prvenstvo koje će se održati 08.05.2021. godine u Beogradu.


DVADESET PET MEDALJA DŽUDISTA ''13. MAJ-a''
NA REGIONALNOM ŠKOLSKOM PRVENSTVU


Dana 20 i 21.04.2021.god. u Nišu, održano je regionalno školsko prvenstvo u džudou u tehničkoj organizaciji Džudo saveza Centralne Srbije. Na takmičenju je učestvovalo 458 učenika iz 140 osnovnih i srednjih škola gradova Centralne Srbije. Jagodinski učenici su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Od četrdeset šest učenika iz Jagodine (svi članovi džudo klub ’’13. MAJ’’) na Regionalnom školskom prvenstvu osvojene su 25 medalja: 5 prva, 8 druga i 12 treća mesta. Medalje za svoje škole osvojili su:

OŠ“ MILAN MIJALKOVIĆ“

Aleksa Ranđelović, Nebojša Brković i Ignjat Simić, ( osvojili druga mesta), Andrej Ranđelović, Mihajlo Pešić, Jovan Petković i Đorđe Apostolović ( osvojili treća mesta), Vukašin Milosavljević (osvojio peto mesto); Andrija Stanojević, Ognjen Srećković, Todor Mladenović ( bez plasmana)

OŠ „17. OKTOBAR“:

Anđelija Nićiforović ( osvojila prvo mesto); Mihajlo Đuričić i Đurđa Nićiforović (osvojili druga mesta); Andrija Stanković Jovan Agatonović i Ilija Jeremić ( osvojili peto mesto).

OŠ“ GORAN OSTOJIĆ“

Filip Pavlović i Lana Vučić ( osvojili prva mesta); Avramovioć Tadija (osvojio drugo mesto); Aleksa Branković, Ognjen Vučić, Dimitrije Đorić i Ilija Mihajlović (osvojili treća mesta); Nikola Branković ( osvojio peto mesto); Dimitrije Ivić ( osvojio sedmo mesto).


OŠ“ RADA MILJKOVIĆ“

Anastasija Miladinović ( osvojila prvo mesto); Nera Stojković (osvojila drugo mesto); Ilija Dašić, Mihajlo Miladinović i Đorđe Tanasković ( osvojili treća mesta); Novak Miladinović ( bez plasmana)

OŠ „BOŠKO ĐURIČIĆ“

Janko Samardžić (osvojio drugo mesto); Ignjat Mališić ( osvojio treće mesto); Petar Milanović, Nikola Hadžić i Veljko Mališić ( bez plasmana)

SŠ “SLAVKE ĐURĐEVIĆ“

Sofija Živković ( osvojila prvo mesto);

SŠ DANILO DIMITRIJEVIĆ - Ćuprija

Vuk Obrenović ( bez plasmana)


U ukupnom plasmanu od 140 škola OŠ " Goran Ostojić" iz Jagodine deli od 5. do 7. mesta sa 31 bod, OŠ" Milan Mijalković" zauzela 8. mesto sa 30 bodova, OŠ" Rada Miljković" zauzela 14. mesto sa 21 bod, OŠ" 17.Oktobar" zauzela 15.mesto sa 20 bodova, dok je OŠ" Boško Đuričić" zauzela 42 mesto sa 9 bodova.


SOFIJA ŽIVKOVIĆ PETA NA PRVENSTVU SRBIJE ZA KADETE


Dana 27.02.2021. god. u Beogradu, održano je prvenstvo Srbije za kadete, u organizaciji Judo saveza Srbije na kome je učestvovalo oko 191 takmičar iz šezdeset dva kluba Srbije, koji su se prošle nedelje plasirali za najjače takmičenje u kategoriji kadeta.

Džudo klub ’’ 13. MAJ’’ iz Jagodine su na ovom prvenstvu predstavljala su tri takmičara: Sofija Živković , Vuk Obrenović i Ilija Mihajlović .

Peto mesto osvojila je naša mlada kadetkinja Sofija Živković naša najbolja takmičarka, koja je pobedila dve borbe i u polufinalu izgubila od takmičarke Crvene zveze, da bi u borbi za medalju oštećena u borbi sa takmičarkom Vinče iz Beograda i tako ostala bez medalje.

Dobre borbe pružili su i naši mladi kadeti Vuk Obrenović i Ilija Mihajlović koji ma je ovo prva godina nastupa u kategoriji u kojoj su nastupali.SOFIJA ŽIVKOVIĆ PRVA, VUK OBRENOVIĆ I ILIJA MIHAJLOVIĆ TREĆI NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE ZA KADETE

Dana 13.02.2021. god. u Nišu, održano je prvenstvo centralne Srbije za kadete, gde je učešće uzelo 5 takmičara džudo kluba" 13.maj" iz Jagodine.
Prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je naša mlada kadetkinja Sofija Živković naša najbolja takmičarka.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su Vuk Obrenović i Ilija Mihajlović ( buduća nada ovog sporta):
Peta mesta osvojili su Andrija Stanojević koji je pružio odlične borbe na svom prvom učestvovanju u kategoriji kadeta i Aleksa Ognjanović
Državno prvenstvo je 29.02.2021. godine u Beogradu, ako nam to zdravstvena situacija u zemlji dozvoli.


BOBAN ŽIVKOVIĆ IZABRAN ZA POTPREDSEDNIKA DŽUDO SAVEZA SRBIJE

 

Još jedno veliko priznanje za jagodinski džudo. Na redovnoj izbornoj sednici DŽudo saveza Srbije trener džudo kluba " 13.maj" iz Jagodine, Boban Živković izabran je za potpredsednika DŽudo saveza Srbije (DŽSS) .
Za predsenika DŽSS, izabran je Dr. Ivan Todorov, za potprednike Svetislav Vukmirica iz Kikinde i Boban Živković iz Jagodine, za generalnog sekretara Goran Vuculja iz Beograda

Za članove Upranog odbora DŽudo saveza Srbije izabrani su: Milovan Bratić, Miroljub Blagojević, Milan Mijalković, Miomir Mrvaljević, Svetlana Vajnberger Mihelčić, Milan Srdanović, Bogdan Šujica, Dragan Spasić, Boban Živković i Nenad Rokivić.

Ovo je još jedno veliko priznanje koje mi je ukazano, prvo od strane džudo saveza centralne Srbije, koje me je i predložilo a potom i DŽSS koje me je postavilo na mesto potpredsenik saveza. Ja kao trener, sportski radnik i član Upravnog odbora DŽSS potrudiću se da sa ostalim članovima potrudiću se da opravdam poverenje koje mi je ukazano. Takođe mogu da napomenem da je i Suzana Živković ( član Upravnog odbora džudo kluba "13.maj") izabrana za člana Upravnog odbora džudo saveza centralne Srbije - istakao je Boban Živković


8 MEDALJA JAGODINSKIH DZUDISTA NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE ZA MLAĐE PIONIRE


Dana 08.10.2020. god. u Brusu, održano je prvenstvo Centralne Srbije za mlađe pionire i poletarce, u organizaciji Judo Saveza Centralne Srbije.

U kategoriji pionira prva mesta i zlatne medalje osvojili su Ognjen Vučić, Mihajlo Đuričić i Andrija Stanković, koji su dominirali u svojim kategorijama i efektno sve borbe rešavali iponima.

Drugo mesto i srebrnu medalju osvojio je Petar Milanović, dok su treća mesta nakon dve pobede i poraza osvojili: Anastasija Miladinović, Filip Pavlović, Luka Mirčević i Đorđe Milanović.

Bez medalja i pored dobro pruženih borbi na svojim prvim takmičenjima u ovoj godini ostali su: Tara Milošević, Dimitrije Đorić, Nikola Branković, Ilija Jeremić i Vuk Lapčević.

Džudo klub "13.maj" iz Jagodine zauzeo je 3.mesto u ekipnom plasmanu. Na državnom prvenstvu za pionire, plasirala su se 8 takmičara džudo kluba „ 13.maj“ iz Jagodine koje će se održati 22.10.2019. god. u Beogradu.


3 PLASMANA JAGODINSKIH DZUDISTA NA PRVENSTVU DRŽAVE ZA STARIJE PIONIRE

 

Dana 03.10.2020. god. u Brusu, održano je prvenstvo Centralne Srbije za starije pionire u organizaciji Judo Saveza Centralne Srbije. Nakon 7 meseci pauze zbog situacije u Srbiji i svetu, počela su takmičenja u džudou. Već na prvom takmičenju Jagodinski džudisti su počeli sa izvanrednim rezultatima. Od četri takmičara koliko su nastupala za jagodinski klub, troje su se plasirali na prvenstvu Srbije. U ekipnom plasmanu džudisti " 13.maja" zauzeli su 2.mesto.

U kategoriji pionirki prva mesta i zlatne medalje osvojile jsu Anja Rajković i Anđelija Nićiforović dok je bez plasmana ostala Katarina Petković.
U kategoriji pionira drugo mesto i srebrnu medalju osvojio je Ilija Mihajlović.

Državno prvenstvo za starije piopnire održaće se 18.10.2020. god. u Beogradu.


15 MEDALJA I PEHAR JAGODINSKIH DŽUDISTA NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU U NIŠU


07.03.2020. god. u Nišu, održan je međunarodni turnir u džudou’’ MLADOST EVROPE’’ za pionire u organizaciji Džudo kluba’’ Šogun’’ iz Niša. Na takmičenju je učestvoval 340 takmičara iz 38 klubova iz zemlje i inostranstva (Bugarske, Makedonije, Rumunije i Grčke).

Džudiste Jagodine predstavljala su 26 takmičara džudo kluba ’’ 13. MAJ’’ koji su osvojili 15 medalja ( 5 zlatnih, 5 srebrnih i 5 bronzanih) kao i 4 peta mesta.
Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Anja Rajković, Đurđa Nićiforović, Anđelija Nićiforović, Andrija Stanković i Vuk Marković.

Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Milica Milanović, Mihajlo Đuričić, Ilija Mihajlović, Filip Pavlović i Dimitrije Đorić.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Iva Jovanović, Aćim Jovanović, Mihajlo Pešić, Ilija Jeremić i Petar Milanović.
Peta mesta osvojili su: Aleksa Ranđelović, Dunja Antić, Ilija Dašić i Katarina Petković

Bez plasmana su ostali: Jovan Petković, Veljko Nikolić, Radovan Vučićević, Anastasija Miladinović, Jakov Tanasković, Tara Milošević i Mihajlo Stevanović. Iako je ovo takmičenje pojedinim takmičara bilo i prvo, džudo klub" 13.maj" je u ekipi starijih pionirki, zauzeo prvo mesto zašta je nagrađen peharom, a u sveukupnom plasmanu zauzeo je drugo mesto iza džudo kluba Kinezis iz Niša, a ispred bugarskog kluba " Respect" iz Sofije.


SOFIJA ŽIVKOVIĆ DRUGA, ĐORĐE ĐOKIĆ TREĆI NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE ZA JUNIORE

Dana 29.02.2020. god. u Velikom Gradištu, održano je prvenstvo centralne Srbije za juniore, gde je učešće uzelo 3 takmičara džudo kluba" 13.maj" iz Jagodine.

Takmičenje je počelo proglašavanjem najboljih takmičara u 2019.godine, gde je Andrija Stošić dosadašnji član džudo kluba " 13.maj" iz Jagodine, proglašen za najboljeg kadeta Centralne Srbije.

Drugo mesto i srebrnu medalju osvojila je naša mlada kadetkinja Sofija Živković, koja je imala 3 pobede i poraz, i pred kojom je svetla budućnost u ovom sportu.

Treće mesto i bronzanu medalju nakon dve pobede i poraza osvojio je Đokić Đorđe:

Sedmo mesto osvojio je takođe naš mladi takmičar( kadet) Andreja Milanović koji je pružio odlične borbe.

Sledeće nedelje naše mlade džudiste očekuje jedan od najjačih međunarodnih turnira u Nišu.


5 MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE


Оve nedelje Jagodinski džudisti na prvom takmičenju u sezoni počeli sa osvajanjem medalja. Na međunarodnom džudo turniru u Aleksincu, gde je učestvovalo oko 300 takmičara iz zemlje i inostranstva ( Bugarska, Makedonija, Rumunija, Crna Gora), džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili su 5 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su tri zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Anđelija Nićiforović, Vuk Marković i Filip Pavlović. Drugo mesto i srebrnu medalju osvojila je: Sofija Živković, dok je treće mesto i bronzanu medalju osvojio: Mihajlo Đuričić.
Bez medalja i pored dobrih borbi ostali su: Aleksa Ranđelović, Luka Mirčević, Nikola Miklić, Jovan Agatonović, Vuk Obrenović, Veljko Veličković, Maja Rajković i Aleksa Ognjanović.

Za dve nedelje nas već očekuju kvalifikacije za Kadetsko državno prvensto.


 

JAGODINSKI DŽUDISTI OSVOJILI 10 MEDALJA I PEHAR ZA NAJUSPEŠNIJU EKIPU NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU U BORU


I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Boru „ SREĆNO 2019“ gde je nastupalo oko 300 takmičara iz 30 klubova iz zemlje i inostranstva( Rumunija, Bugarska, Grčka i BiH), džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili 10 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su pet zlatnih, pet bronzanih medalja i četri peta mesta, kao i pehar za najuspešniju ekipu na turniru.

Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Anastasija Miladinović, Sofija Živković, Vuk Obrenović, Aleksa Ognjanović i Andrija Stošić.

Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Filip Petrović, Ilija Dašić, Mihajlo Đuričić, Andreja Milanović i Andrija Nikolić.

Peta mesta osvojili su Luka Mirčević, Vuk Marković, Đorđe Apostolović i Đorđe Đokić. Dok su bez plasmana ostali: Aćim Jovanović, Veljko Nikolić, Jovan Agatonović, Aleksa Ranđelović, Radovan Vučićević, Ilija Mihajlović.

Jagodinske džudiste već naredne nedelje očekuje međunarodni turnir u Beogradu, koji je poslednje takmičenje u 2019. god.

Najbolja ekipa na turniru 13.maj iz Jagodine


ALEKSA OGNJANOVIĆ NA PRVENSTVU DRŽAVE OSVOJIO 3.MESTO, SOFIJA ŽIVKOVIĆ 5.MESTO

Dana 07.12.2019. god. u Beogradu, održano je prvenstvo Srbije za mlađe kadete, u organizaciji Judo saveza Srbije na kome je učestvovalo oko 177 takmičara iz četrdeset sedam klubova iz Srbije.
Džudo klub ’’ 13. MAJ’’ iz Jagodine su na ovom prvenstvu predstavljala su šest takmičara.

Treće mesto i bronzanu medalju Aleksa Ognjanović osvojio je u kategoriji do 46kg., nakon dve pobede i poraza. Sofija Živković je nakon prve pobede izgubila u polufinalu, kao i u borbi za 3.mesto i tako zauzela 5.mesto.

Bez plasmana ostali su: Vuk Obrenović, Veljko Veličković, Andreja Milanović i Maja Rajković. Iako nisu osvojili medalje ostavili su odličan utisak, sobzirom da su još uvek mladi i da im je ovo prvo takmičenje tog ranga.

Aleksa Ognjanović 3.mesto na prvenstvu države


ŠESNAEST MEDALJA I PEHAR ZA JAGODINSKE DŽUDISTE NA
„TROFEJU BRANIČEVA 2019“

Na „ TROFEJU BRANIČEVA 2019“ u Požarevcu u veoma jakoj konkurenciji od 300 takmičara iz 40 kluba, džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili su 16 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su šest zlatne, pet srebrne i pet bronzane medalje.

Prva mesta i zlatne medalje osvijili su: Vuk Marković, Đurđa Nićiforović, Dimitrije Đorić, Đokić Đorđe, Stanimirović Miloš i Andrija Stošić.

Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Anja Rajković, Maja Rajković, Katarina Petković, Andrija Stanković i Aleksa Ognjanović.

Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Anđelija Nićiforović, Luka Mirčević, Filip Petrović, Miloš Stanimirović i Aćim Jovanović, dok su bez medalja i pored dobrih borbi ostali Nikola Miklić, Veljko Nikolić, Ilija Dašić, Miloš Nedeljković i Ilija Jeremić.

U kategoriji kadeta džudo klub " 13.maj" je proglašen za najuspešniju ekipu, kao i u ukupnom plasmanu od 40 klubova ispred Dinama iz Pančeva i " Fajtera" iz Obrenovca..


ANDRIJA STOŠIĆ U A TIMU KADETSKE REPREZENTACIJE SRBIJE I OSVOJIO JE 1.MESTO

Dana 23.11.2019. god. u Beogradu, održano je prvo međunarodno ekipno prvenstvo za kadete " SERBIA OPEN", gde su pored naše najbolje reprezentacije učestvovale i reprezentacije "B i C Srbije", Crne Gore, BiH, Makedonije, Rumunije i više klubova iz Srbije. Takmičar džudo klzba " 13.maj " iz Jagodine, Andrija Stošić sa reprezentacijom zauzeo 1.mesto. Reprezentacija Srbije je četri meča dobijala sa 6:0 a dva sa 5:1.

Andrija Stošić je imao šest borbe i sve borbe je dobijao efektno na ipone i pokazao da nema premca u regionu u svojoj kategoriji.


TRINAEST MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE NA MEĐUNARODNOM KUPU "ŽANDARMERIJA 2019"


I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo kupu" KUP ŽANDARMERIJE" u Beogradu gde je nastupalo 575 džudista iz 53 klubova iz zemlje i inostranstva, džudisti džudo kluba„13.maj-a“ iz Jagodine osvojili 13 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su šest srebrnih, sedam bronzanih medalja i šest peta mesta.

Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Nebojša Brković, Vukašin Milosavljević, Nihajlo Pešić, Mihajlo Stevanović, Filip Pavlović i Dimitrije Đorić .

Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Vojin Ivanović, Novak Miladinović, Vuk Marković, Anastasija Miladinović, Đurđa Nićiforović, Anđelija Nićiforović i Anja Rajković. Peta mesta nakon dve pobede i dva poraza osvojili su: Sergej Ivanović, Andrej Ranđelović, Ilija Dašić, Aćim Jovanović, Milica Milanović i Filip Petrović, dok su bez plasmana i pored dobrih borbi ostali: Aleksa Ranđelović, Đorđe Apostolović,, Mihajlo Đuričić, Luka Mirčević, Veljko Nikolić, Jakov Tanasković i Katarina Petković.

Jagodinske džudiste u narednom periodu očekuju državno prvenstvo za mlađe kadete, i međunarodni turniri u Boru i Požarevcu.


PEHAR I 13 MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE


I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Aleksandrovcu „ ŽUPA 2018“, džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili su 13 medalja i pehar. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su pet zlatnih, pet srebrnih i tri bronzane medalje.

Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Anastasija Miladinović, Anđelija Nićiforović, Mihajlo Đuričić, Miloš Radisavljević i Andrija Stošić.

Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Anja Rajković, Đurđa Nićiforović, Aleksa Ranđelović, Đorđe Dašić i Đorđe Đokić.

Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Đorđe Apostolović, Nikola Miklić i Vuk Marković dok su bez medalja ostali i pored dobrih borbi Ilija Jeremić, Nikola Marković, Luka Mirčević, Radovan Vučićević, Ognjen Vučić, Jovan Agatonović, Sava Živković, Ilija Dašić, Jakov Tanasković i Dimitrije Đorić.

U kategoriji junioria najuspešniji klub je džudo klub "13.maj" iz Jagodine zašta je nagrađen peharom. A takođe najuspešniji klub na turniru je takođe džudo klub "13.maj", ispred džudo kluba "Fajter" iz Obrenovca i džudo kluba " Niš" iz Niša.


2 MEDALJE NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA PIONIRE,

PEHAR I 16 MEDALJA JAGODINSKIH DZUDISTA MEĐUNARODNOM TURNIRU U KRALJEVU


U subotu 12.10. 2019.godine u Beogradu je održano državno prvenstvo Srbije za mlađe pionire u organizaciji Judo Saveza Srbije, gde je Jagodinske džudiste predstavljalo 4 takmičara. U kategoriji do 30 kg. Filip Pavlović osvojio je 3.mesto i bronzanu medalju, nakon 3 pobede i 1 poraza. U kategoriji pionirki Anja Rajković je u kategoriji do 32 kg. takođe osvojila 3.mesto i bronzanu medalju nakon 3 pobede i 1 poraza. Anđelija Nićiforović je u kategoriji do 36 kg. osvojila 7.mesto, nakon jedne pobede i dva poraza, dok je Katarina Petković ostala bez plasmana.

U nedelju u Kraljevu održan je međunarodni turnir za poletarce i pionire gde je nastupalo 17 takmičara džudo kluba " 13.maja" iz Jagodine. Od 17 takmičara 16 takmičara je osvojilo medalje, i to:
Prva mesta i zlatne medalje osvojile su: Anastasija Miladinović, Anja Rajković, Mihajlo Pešić i Mihajlo Đuričić.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Đurđa Nićiforović, Dimitrije Đorić, Nebojša Brković, Ilija Dašić i Aćim Jovanovi.
Dok su treća mesta i bronzane medalje osvojili: Andrej Ranđelović Vasilije Đorić, Vuk Marković, Ilija Jeremić, Petar Milanović i Luka Mirčević. Peto mesto zauzeo je Aleksa Ranđelović.
Mlađi pioniri su ekipno zauzeli 1. mesto, zašta su nagrađeni peharom, a u ukupnom plasmanu Džudo klub "13.maj" zauzeo je 3. mesto iza džudo klubova " Fajter" iz Obrenovca i " Niš" iz Niša.


22 MEDALJE, TRI PEHARA JAGODINSKIH DZUDISTA NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE ZA MLAĐE PIONIRE I POLETARCE

Dana 05.10.2019. god. u Nišu, održano je prvenstvo Centralne Srbije za mlađe pionire i poletarce, u organizaciji Judo Saveza Centralne Srbije.
U kategoriji pionira prvo mesto i zlatnu medalju osvojio je Filip Pavlović. Drugo mesto i srebrnu medalju osvojila je Anja Rajković, dok su treća mesto osvojili Katarina Petković i Anđelija Nićiforović.

U kategoriji poletaraca prva mesta i zlatne medalje osvojile su: Anastasija Miladinović i Nebojša Brković. Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Mihajlo Miladinović, Vukašin Milosavljević, Mihajlo Pešić, Andrej Ranđelović, Vuk Marković, Aleksa Ranđelović i Đurđa Nićiforović. Dok su treća mesta i bronzane medalje osvojili Mihajlo Stevanović, Vasilije Đorić, Sergej Ivanović, Đorđe Apostolović, Ilija Dašić, Mihajlo Đuričić, Aćim Jovanović, Jopvan Petković, Lav Antonijević i Vojin Ivanović.

Najbolji poletarci u 2019.godini u svojim kategorijama iz džudo kluba "13.maj" iz Jagodine su Đurša Nićiforović, Mihajlo Miladinović i Mihajlo Đuričić, zašta su nagrađeni peharima.

Na državnom prvenstvu za pionire, plasirala su se četri takmičara džudo kluba „ 13.maj“ iz Jagodine, osvojivši jednu zlatnu, jednu srebrnu i dve bronzane medalje. Državno prvenstvo za piopnire će se održati 12.10.2019. god. u Beogradu.


JAGODINSKI DŽUDISTI NA MEĐUNARODNOM " TURNIRU MLADIH ŠAMPIONA"OSVOJILI 10 MEDALJA22.09.2019. godine u Pančevu Jagodinski džudisti učestvovali su na Međunarodnom turniru "Turnir mladih šampiona" u odličnoj organizaciji džudo kluba "Akademije Jočić" iz Pančeva, koji je okupio 414 takmičara iz 50 klubova, iz zemlje i inostranstva ( Bugarske, Rumunije, Makedonije i Crne Gore ).
Jagodinski džudisti su osvojili 2 srebrne, 8 bronzane medalje i 11 petih mesta. U generalnom plasmanu zauzeli smo 5. mesto ali smo mogli i morali mnogo bolje. Ovo takmičenje smo shvatili kao generalnu probu pred kvalifikacije za državno prvenstvo za mlađe pionire i 4. po redu Prvenstvo Centralne Srbije za poletarce, koje će se održati 5.oktobra u Nišu, gde se nadam da će nas naši džudisti dostojanstveno predstaviti( reči su trenera Bobana Živkovića).


ANDRIJA STOŠIĆ TREĆI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA MLAĐE SENIORE

Dana 21.09.2019. god. u Beogradu, održano je prvenstvo Srbije za mlađe seniore, u organizaciji Judo saveza Srbije na kome su učestvovali najbolji takmičari do 23. godinee.
Džudo klub ’’ 13. MAJ’’ iz Jagodine su na ovom prvenstvu predstavljala dva takmičara Andrija Stošić i Đokić Đorđe.
Treće mesto i bronzanu medalju Andrija Stošić, iako još uvek kadet, osvojio je u kategoriji +100 kg. gde je imao dve pobede i jedan poraz. Bez plasmana i pored dobro pružene borbe ostao je takođe kadet Đokić Đorđe.
Još jedan Jagodinski džudista ( Stefan Živković ) osvojio je takođe treće mesto i bronzanu medalju nakon četri pobede i jednog poraza, ali u dresu Crvene Zvezde.
Ovim rezultatom Jagodinski džudisti dokazuju da su u vrhu srpskog džudoa.


22 MEDALJ ZA JAGODINSKE DŽUDISTE
I NAJUSPEŠNIJA EKIPA NA MEĐUNARODNOM TURNIRU " VUK OPEN 2019"

29.06.2019. godine na međunarodnom takmičenju u organizaciji džudo kluba „VUK“ iz Niša, Jagodinski džudisti osvojili 4 zlatne, 12 srebrne i 6 bronzane medalje, kao i pehar za najuspešniju ekipu starijih poletaraca a u generalnom plasmanu zaezeli ubedljivo prvo mesto ispred džudo klubova "Niš" i "Partizan" iz Leskovca.
Zlatne medalje i prva mesta osvojili su Anastasija Miladinović, Filip Pavlović, Andreja Milanović i Đorđe Dašić.
Srebrne medalje i druga mesta osvojili su: Mihajlo Đuričić, Aleksa Ranđelović, Đurđa Nićiforović, Anja Rajković, Katarina Petković, Dimitrije Đorić, Anđelija Nićiforović, Vuk Obrenović, Aćim Jovanović, Vuk Marković, Sofija Živković i Maja Rajković.
Bronzane medalje i treća mesta osvojili su: Đorđe Apostolović, Milica Milanović, Ilija Dašić, Sava Živković, Ilija Jeremić i Veljko Stojanović .
Bez medalja su ostali: Lazar Milić, Todor Mladenović, Veljko Nikolić, Jovan Petković, Lazar Janjić, Nikola Marković, Luka Mirčević i Aleksa Ognjanović.
Ovim završavamo prvi deo sezone tj. takmičenja u Srbiji, koji nam je bio jedan od najuspešnijih od osnivanja kluba, gde smo u generalnom plasmanu klubova zauzeli 5.mesto od 107 registrovanih klubova u Srbiji. Treba napomenuti da je ovog vikenda održano i Evropsko prvenstvo za kadete gde je naš takmičar Andrija Stošić zauzeo 9.mesto, a koga već za tri nedelje očekuje i jedno od najvažnijih takmičenja ( Olimpijada mladih EYOF), koja će se održati u Azerbejdžanu.( reči su trenera Bobana Živkovića).


ALEKSA CVETANOVIĆ PETI, MAJA RAJKOVIĆ I
ĐORĐE ĐOKIĆ SEDMI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA JUNIORE

Dana 15.06.2018. god. u Beogradu, održano je prvenstvo Srbije za juniore, u organizaciji Judo saveza Srbije na kome je učestvovalo oko 150 takmičara iz četrdeset dva kluba, koji su se pošle nedelje plasirali za najjače takmičenje u kategoriji juniora.

Džudo klub ’’ 13. MAJ’’ iz Jagodine su na ovom prvenstvu predstavljala su tri takmičara : Maja Rajković, Aleksa Cvetanović i Đokić Đorđe.
Peto mesto u kategoriji do 100 kg. zauzeo je Aleksa Cvetanović, nakon dve pobede i dva poraza.

Sedma mesta osvojili su Maja Rajković i Đokić Đorđe, koji su pružili odlične borbe, s obzirom da su još uvek kadeti.

Najuspešniji takmičar Andrija Stošić, prošlogodišnji vicešampion u juniorskoj konkurenciji( još uvek je kadet), u kategoriji +100 kg. nije nastupao iako je osvojio prvo mesto na prvenstvu Centralne Srbije, pošto se nalazi u Karatašu sa kadetskom reprezentacijom Srbije, na pripremama za Evropsko prvenstvo koje će se održati od 27. do 30. juna u Varšavi, a čiji plasman je izborio sa još 4 takmičara iz Srbije. Nakon Evropskog prvenstva Stošića očekuje i Olimpijada mladih u julu u Azerbejdžanu. Nadamo se da će naš takmičar uspeti da osvoji jednu od medalja na ovim prestižnim takmičenjima( reči su trenera Bobana Živkovića)


26 MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

I dana na međunarodnom takmičenju u organizaciji džudo kluba „VGSK“ iz Velikog Gradišta Jagodinski džudisti osvojili 2 zlatne, 4 srebrne i 20 bronzane medalje. Na takmičenju je učestvovalo 274 takmičara iz Srbije i inostranstva.
Zlatne medalje i prva mesta osvojili su Andreja Milanović i Đorđe Đokić.
Srebrne medalje i druga mesta osvojili su: Mihajlo Đuričić, Anastasija Miladinović, Lazar Milić i Maja Rajković.
Bronzane medalje i treća mesta osvojili su: Đurđa Nićiforović, Jovan Agatonović, Ilija Dašić, Lazar Janjić, Aćim Jovanović, Nikola Marković, Vuk Marković, Luka Mirčević, Milija Nešić, Veljko Nikolić, Jovan Petković, Filip Petrović, Aleksa Ranđelović, Đorđe Stojanović, Radovan Vučićević, Vuk Obrenović, Veljko Veličković, Sofija Živković, Todor Mladenović i Andrija Nikolić .
Bez medalja su ostali: Mateja Božić, Ilija Cvetanović, Dušan Savić i Nikola Miklić.
Džudo klub „ 13.maj“ je u ekipnom plasmanu zauzeo drugo mesto iza džudo kluba "Vinča" Beograd a ispred "VGSK" Veliko Gradište.

17 MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

Drugog dana međunarodnog takmičenja u organizaciji džudo kluba „VGSK“ iz Velikog Gradište, Jagodinski džudisti osvojili 4 zlatne, 4 srebrne i 9 bronzane medalje. Na takmičenju je učestvovalo 260 takmičara iz Srbije i inostranstva.
Zlatne medalje i prva mesta osvojili su Mihajlo Miladinović, Vukašin Milosavljević, Filip Petrović i Andrija Stanković.
Srebrne medalje i druga mesta osvojili su: Lav Antonijević, Mihajlo Stevanović, Anja Rajković i Sofija Živković.
Bronzane medalje i treća mesta osvojili su: Anđelija Nićiforović, Maja Rajković, Nebojša Brković, Sergej i Vojin Ivanović, Dimitrije Đorić, Katarina Petković, Aleksa Ognjanović i Veljko Stojanović .
Bez medalja su ostali: Petar Milanović, Ognjen Vučić, Milica Milanović i Ilija Jeremić.
Džudo klub „ 13.maj“ je u ekipnom plasmanu zauzeo drugo mesto iza džudo kluba "Rakovica" Beograd a ispred "VGSK" Veliko Gradište.


 

DVADESET ČETRI MEDALJA JAGODINSKIH DŽUDISTA I PLASMAN NA 6.MESTU RANG LISTE DŽUDO SAVEZA SRBIJE

Džudisti džudo kluba " 13.maja" iz Jagodine i ove nedelje postižu izvanredne rezultate.
U subotu 01.06.2019. godine u Beogradu, održano je prvenstvo države za starije pionire na kome su čestvovala 3 takmičara( Vuk Obrenović, Sofija Živković i Andreja Milanović) džudo kluba 13.maja, gde je Andreja Milanović osvojio peto mesto dok su Vuk i Sofija zauzeli sedma mesta.
U nedelju je održano III kolo prvenstva Centralne Srbije za poletarce gde su džudisti " 13.maja" osvojili 24 medalja i to: 6 zlatnih ( Đurđa Nićiforović, Anja Rajković, Anđelija Nićiforović, Filip Petrović, Andrija Stanković i Lav Antonijević); 5 srebrnih ( Mihajlo Miladinović, Mihajlo Stevanović, Mihajlo Pešić, Milija Nešić i Ilija Jeremić) i 13 bronzanih ( Nebojša Brković, Luka Stanimirović, Ignjat Simić, Vukašin Milosavljević, Matija Ilić, Aćim Jovanović, Vuk Marković, Aleksa Ranđelović, Veljko Nikolić, Ilija Dašić, Đorđe Apostolović, Mihajlo Đuričić, Dimitrije Đorić i Milica Milanović), dok su bez medalja ostali: Todor Mladenović, Jakov Tanasković, Jovan Agatonović, Lazar Milanović Radovan Vučićević, Luka Mirčević i Lazar Janjić.
Ovim odličnim rezultatima nastavljamo seriju uspeha. Treba napomenuti da džudo klub "13.maj" od 03.06.2019. godine zauzima 6. mesto na rang listi Judo Saveza Srbije od 106 klubova koliko postoje u Srbiji.
Takođe treba istaknuti da je kadet Andrija Stošić, od strane selektora reprezentacije Srbije prijavljen za Evropsko prvenstvo, koje će se održati od 27. do 29. juna u Varšavi, Poljska. Takođe je od strane Olimpijskog komiteta R. Srbije prijavljen za učešće na Olimpijadi mladih( EYOF) koja će se održati od 21. do 27. jula u Bakuu, Azerbejdžan. ( reči su trenera Bobana Živkovića).


10 MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

Na Regionalnom Šampionatu Centralne Srbije za Juniore i Starije pionire, koje je održano 25.05.2019. god. u Nišu, nastupio je džudo klub „13.maj“ iz Jagodine. Jagodinski džudisti su ukupno osvojili: 3 zlatne, 3 srebrne i 4 bronzane medalje.

U kategoriji juniora:
Zlatne medalje i prva mesta osvojili su Maja Rajković i Andrija Stošić. Drugo mesto osvojio je Aleksa Cvetanović. Treće mesto osvojio je Đorđe Đokić.

U kategoriji Starijih Pionira:
Prvo mesto osvojila je Sofija Živković. Druga mesta osvojili su Vuk Obrenović i Andreja Milanović, treća mesta su osvojili Dušan Savić, Ilija Cvetanović i Lazar Milić.
Svi osvajači medalja izborili su i plasmane na drzavna prvenstva koja će biti održana u junu mesecu.


14 MEDALJA I PEHAR ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

Na drugom takmičenju u organizaciji džudo kluba „13.maj“ iz Jagodine na domaćem terenu u sportskoj hali JASSA, Jagodinski džudisti osvojili 4 zlatnih, 5 srebrnih, 5 bronzanih medalja, pehar i 12 petih mesta. Na takmičenju je učestvovalo 349 takmičara iz Srbije i inostranstva.

Zlatne medalje i prva mesta osvojili su Anastasija Miladinović, Sofija Živković, Andrija Stanković i Filip Pavlović.
Srebrne medalje i druga mesta osvojili su: Katarina Petković, Andreja Milanović, Mihajlo Đuričić i Milija Nešić.

Bronzane medalje i treća mesta osvojili su: Andjelija Nićiforović, Vuk Obrenović, Petrović Z.Filip, Ilija Mihajlović, Đorđe Stojanović .
Takmičenje je otvorio direktor Jagodinskog sportskog saveza Zoran Gligorijević, a predsednik kluba Dragan Strugarević je pre početka takmičenja uručio zahvalnice firmama „Veterinarskom institutu u Jagodini“,“ Boje doo“ i „ Molino service“ koji su pomogli klubu u organizovanju takmičenja. Takođe se ovom prilikom zahvaljujemo i svim ostalim prijateljima kluba kao i firmama" Remont servis-kolonija" i " Kopen plus" iz Jagodine.

Džudo klub „ 13.maj“ je u kategorijama starijih poletaraca zauzeo prvo mesto zašta je osvojio pehar, a ekipa džudo kluba „ 13.maj“ zauzela je drugo mesto u sveukupnom takmičenju iza "Crvene Zvezde" Beograd a ispred "Kinezis" Niš.


 

OSAMNEST MEDALJA I PEHAR ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Nišu, džudisti džudo kluba „13.maj“ iz Jagodine osvojili su 20 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su četri zlatne, devet srebrne i sedam bronzane medalje.

Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Anastasija Miladinović, Sofija Živković, Filip Petrović i Andrija Stanković.

Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Đurđa Nićiforović, Anja Rajković, Katarina Petković, Đorđe Stojanović, Milija Nešić, Mihajlo Đuričić, Dimitrije Đorić i Ilija Mihajlović.

Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Aleksa Ranđelović, Filip Pavlović, Ilija Dašić, Vuk Obrenović, Veljko Veličković i Andrija Nikolić dok su peta mesta osvojili Ilija Jeremić, Ognjen Vučić, Milica Milanović i Ilija Cvetanović.

U ekipnom plasmanu džudisti „ 13.maj-a“ osvojili su 1. mesto, kao i u kategoriji starijih poletaraca zašta su nagrađeni peharom.

Jagodinske džudiste već naredne nedelje očekuje Evropski kup za kadete u Rumuniji, gde će učestvovati reprezentativac Srbije Andrija Stošić, dok ih u Brusu očekuje i međunarodno takmičenje za poletarce i pionire.


PEHAR I 8 MEDALJA NA
MEĐUNARODNOM TURNIRU U NIŠU
ZA DŽUDO KLUB ''13. MAJ'' IZ JAGODINE

Dana 14.04.2019.god. u sportskoj hali '' Mika Antić '' u Nišu, održan je međunarodni turnir '' MEDIJANA KUP '' i Prvo izborno takmičenje za juniore u organizaciji džudo kluba KINEZIS'' iz Niša. Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 270 takmičara iz trideset sedam kluba iz zemlje i inostranstva (Grčke, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Rumunije i Makedonije). Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine i na ovom takmičenju su postigli izvanredan uspeh u veoma jakoj konkurenciji i osvojili tri zlatne, jednu srebrnu i četri bronzane medalje kao i pehar u kategoriji starijih pionira.
Prva mesta i zlatne medalje osvojili su Aleksa Cvetanović, Sofija Živković i Andreja Milanović koji su dominirali u svojim kategorijama.
Drugo mesto i srebrnu medalju osvojio je Filip Pavlović.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su Vuk Obrenović, Anja Rajković, Andrija Nikolić i Dušan Savić.
Dok su bez medalja i pored dobrih borbi ostali: Ilija Jeremić, Dimitrije Đorić, Mateja Božić, Milica Milanović i Veljko Veličković.


SEDAM MEDALJA DŽUDISTA ''13. MAJ-a''
NA MEĐUNARODNOM DŽUDO TURNIRU
„ VLADAN PETROVIĆ“ U BEOGRADU

Dana 13.04.2019.god. u sportskoj hali " Padinska skela", održan je međunarodni džudo turnir“ VLADAN PETROVIĆ“ u tehničkoj organizaciji džudo kluba ODŽK" Beograd". Na takmičenju je pored mnogobrojnih domaćih i stranih takmičara učešće uzelo i devetnest Jagodinskih džudista, koji su ostvarili odličan uspeh i osvojili dve zlatne, jednu srebrnu i četri bronzane medalje.
Prvo mesto i zlatne medalje osvojili su Đurđa Nićiforović i Filip Pavlović, koji su sve svoje protivnike efektno dobijali.
Drugo mesto i srebrnu medalju osvojila je Anja Rajković koja je imala tri pobede i jedan poraz
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Anđelija Nićiforović, Mihajlo Đuričić, Milija Nešić i Dimitrije Đorić koji su imali po dve pobede i jedan poraz.
Bez medalja ostali su: Ilija Dašić, Aćim Jovanović, Nikola i Vuk Marković, Luka Mirčević, Veljko Nikolić, Aleksa Ranđelović, Đorđe Stojanović, Jakov Tanasković, Anastasija Miladinović, Ivona Petković i Ilija Cvetanović.
Ovim odličnim rezultatom nastavljamo seriju uspeha i napominjemo da naš kadetski reprezentativac Srbije Andrija Stošić, učestvovao na kampu reprezentacije u Karatašu od 12.04.2019. godine do 14.04.2019. godine, spremajući se za još jedan Evropski KUP koji će se održati početkom maja u Rumuniji ( reči su trenera Bobana Živkovića).


JOŠ JEDAN USPEH ANDRIJE STOŠIĆA DŽUDISTE „13.MAJA“
NA EVROPSKOM KUPU ZA KADETE U ČESKOJ

U subotu i nedelju 06 i 07.04.2019. godine u Teplice, Češka, održan je jedan od najjačih Evropskih turnira za kadete. Učešće na ovom veoma jakom takmičenju uzelo je 793 najboljih kadeta iz Evrope. U sastavu reprezentacije Srbije nastupao je i Jagodinski takmičar ANDRIJA STOŠIĆ, i postigao veliki uspeh zauzevši 9 mesto.
Andriju već 04 i 05.05.2019. godine očekuje još jedno Evropsko takmičenje u sastavu reprezentacije, a već sledeće nedelje i juniorsko bodovno takmičenje u Nišu, kao i polaganje za crni pojas I dan.
Džudo klub „13.maj“ iz Jagodine se ovom prilikom zahvaljuje Jagodinskom sportskom savezu i Gradskoj samoupravi, koji su omogućili da naš takmič učestvuju u sastavu reprezentacije Srbije i u najboljem svetlu predstavljaju naš grad ( reči su trenera Bobana Živkovića).

Andrija Stosic Jagodina


ŠEST MEDALJA DŽUDISTA ''13. MAJ-a''
NA MEĐUNARODNOM DŽUDO TURNIRU
„ TROFEJ BEOGRADA“

Dana 31.03.2019.god. u SC “Šumice“ u Beogradu, održan je međunarodni džudo turnir“ TROFEJ BEOGRADA“ u tehničkoj organizaciji džudo saveza Beograd. Na takmičenju je pored mnogobrojnih domaćih i stranih takmičara učešće uzelo i jedanest Jagodinskih džudista, koji su ostvarili odličan uspeh i osvojili jednu zlatnu, jednu srebrnu i četri bronzane medalje.
U kategoriji kadeta zlatnu medalju osvojio je Andrija Stošić, aktuelni prvak države koji je sve protivnike efektno dobijao i potvrdio da je neprikosnoven u apsolutnoj kategoriji. Drugo mesto i srebrnu medalju osvojila je Maja Rajković u kategoriji kadetkinja.
U kategoriji pionira bronzane medalje osvojili su: Anja Rajković, Anđelija Nićiforović, Filip Pavlović i Andrija Stanković koji su imali po dve pobede i jedan poraz.
Bez medalja ostali su: Dimitrije Đorić, Ilija Jeremić, Petar Milanović i Aleksa Ognjanović.
Ovim odličnim rezultatom nastavljamo seriju uspeha i već sledeće nedelje mašeg kadeta i reprezentativca Srbije Andriju Stošića, očekuje Evropski kup u Češkom grada Teplice ( reči su trenera Bobana Živkovića).


DŽUDISTA" 13. MAJ-A" ANDRIJA STOŠIĆ NA OLIMPIJSKIM IGRAMA MLADIH U AZERBEJDŽANU

Još jedno veliko priznanje stiglo je na adresu džudo kluba " 13.maja" iz Jagodine. Naime u periodu od 21.07.2019 do 27.07.2019. godine u glavnom gradu Azerbejdžane Baku, održaće se Olimpijske igre mladih. Od strane nacionalnog trenera i Olimpijskog komiteta poziv da predstavlja Srbiju dobio je i jagodinski džudista Andrija Stošić, koji je aktuelni šampion države u konkurenciji kadeta i vicešampion države u konkurenciji juniora. Andrija Stošić je jedan od osmoro džudista koji će braniti boje reprezentacije Srbije.
Ovo je svakako najveće priznanje našem klubu za dosadašnji rad i postignute rezultate. Uspej je još veći kad se uzme u obzir da je Andrija jedini džudista iz Centralne Srbije i jedini jagodinski sportista koji će nastupati na jednom od najvećih sportskih događaja u svetu ( reči su trenera Bobana Živkovića)DVE MEDALJE DŽUDISTA ''13. MAJ-a''
NA ŠKOLSKOM PRVENSTVU DRŽAVE

Dana 20.03.2019.god. u Beogradu, održano je državno prvenstvo Srednjih i Osnovnih škola, u tehničkoj organizaciji Judo saveza Beograd. Na takmičenju je učestvovalo oko 600 osnovaca i srednjoškolaca iz svih Osnovnih i Srednjih škola R. Srbije, koji su se plasirali prošle nedelje na regionalnim takmičenjima. Jagodinski učenici su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Od sedamnaest učenika iz Jagodine (svi članovi džudo klub ’’13. MAJ’’) dvojica su osvojili medalje dok je još dvoje imalo borbe za medalje ali su na kraju osvojili peta mesta.
Andrija Stošić učenik Gimnazije “SVETOZAR MARKOVIĆ„ osvojio je drugo mesto i srebrnu medalju.
Đorđe Đokić učenik srednje škole " Nikola Tesla" osvojio je treće mesto i bronzanu medalju.
Anđelija Nićiforović učenica O.Š. “17. OKTOBAR“, Anja Rajković učenica „O.Š.“ BOŠKO ĐURIČIĆ“, osvojili su četvrta mesta Andrija Nikolić (O.Š.“ Joca Milosavljević“ Bagrdan), Aleksa Ognjanović (O.Š.“ Boško Đurićić“), Veljko Stojanović (O.Š.“ Milan Mijalković“) i Andrija Milanović (O.Š.“ Boško Đurićić“) osvojili su sedma mesta.

Na takmčenju su učestvovali još: Ilija Cvetanović ( O.Š.17.Oktobar), Ilija Mihajlović (O.Š.“ Milan Mijalković“), Petar Milanović (O.Š.“ Boško Đurićić“), Maja Rajković (O.Š.“ Boško Đurićić“), Sofija Živković (O.Š.“ Milan Mijalković“), Savić Dušan(O.Š.“ Boško Đurićić“), Veljko Veličković ( O.Š.“ Vuk Karadžić-Ćuprija) i Miloš Radisavljević( SŠ" Ekonomska Slavke Đurđević").


TRIDESET PLASMANA DŽUDISTA ''13. MAJ-a''
NA REGIONALNOM ŠKOLSKOM PRVENSTVU

Dana 14.03.2019.god. u Kraljevu, održano je regionalno školsko prvenstvo u džudou u tehničkoj organizaciji džudo kluba Partizan- Kraljevo. Na takmičenju je učestvovalo 515 učenika iz 124 osnovnih i srednjih škola gradova Centralne Srbije. Jagodinski učenici su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Od četrdeset osam učenika iz Jagodine (svi članovi džudo klub ’’13. MAJ’’) na Regionalnom školskom prvenstvu osvojene su 30 medalja: 8 prva, 9 druga i 13 treća mesta kao i 5 četvrta mesta.
Po novim pravilima učenicima od prvog do četvrtog razreda ovo je poslednji ciklus takmičenja pa oni neće imati državno prvenstvo i ovim završavaju školsko takmičenje pri rom ostvarivši:

OŠ „17. OKTOBAR“ učenici od 01 do 4 razreda:
Đurđa Nićiforović ( osvojila prvo mesto), Stevan Mihajlović ( osvojio treće mesto), Mihajlo Đuričić ( osvojio prvo mesto) Jovan Agatonović( osvojio treće mesto) Ilija Jeremić ( osvojio drugo mesto), Andrija Stanković ( osvojio drugo mesto). Bez plasmana: Aćim Jovanović, Vuk Marković.
OŠ“ GORAN OSTOJIĆ“ učenici od 01 do 4 razreda:
Filip Pavlović ( osvojio treće mesto). Bez plasmana: Dimitrije Đorić ( četvrto mesto)
OŠ“ MILAN MIJALKOVIĆ“ učenici od 01 do 4 razreda:
Aleksa Ranđelović, ( osvojio prvo mesto), Jakov Tanasković ( osvojio drugo mesto), Vukašin Milosavljević ( osvojio prvo mesto). Bez plasmana: Veljko Nikolić, Mihajlo Pešić, jovan Petković, Filip Petrović,Đorđe Apostolović i Đorđe Stojanović.
OŠ“ RADA MILJKOVIĆ“ učenici od 01 do 4 razreda:
Ilija Dašić ( osvojio prvo mesto), Anastasija Miladinović ( osvojila drugo mesto).
Učenici od 5 do 8 razreda i učenici srednjih škola u sredu 20.03.2019. godine u Beogradu učestvovaće na Republičkom takmičenju i to:
OŠ“ MILAN MIJALKOVIĆ“ na Republičkom takmičenju predstavljaće: Ilija Mihajlović ( osvojio prvo mesto), Katarina Petković ( osvojila treće mesto), Veljko Stojanović ( osvojio drugo mesto), Sofija Živković ( osvojila drugo mesto), i Mateja Božić ( osvojio treće mesto). Bez plasmana Andrija Stanojević.
OŠ „BOŠKO ĐURIČIĆ“ na Republičkom takmičenju predstavljaće: Anja Rajković ( osvojila prvo mesto), Maja Rajković ( osvojila treće mesto), Dušan Savić ( osvojio treće mesto), Andrija Milanović ( osvojio drugo mesto), Aleksa Ognjanović ( osvojio drugo mesto), Petar Milanović ( osvojio treće mesto).
OŠ“ VUK KARADŽIĆ, Krušar, Ćurija“ na Republičkom takmičenju predstavljaće: Veljko Veličković ( osvojio treće mesto).
OŠ „Joca Milosavljević“-Bagrdana na Republičkom takmičenju predstavljaće:
Andrija Nikolić ( osvojio drugo mesto),.
OŠ „17. OKTOBAR“ na Republičkom takmičenju predstavljaće:
Anđelija Nićiforović ( osvojila drugo mesto), Ilija Cvetanović ( osvojio treće mesto).
SŠ GIMNAZIJA “SVETOZAR MARKOVIĆ“ na Republičkom takmičenju predstavljaće: Andrija Stošič ( osvojio prvo mesto).
SŠ “NIKOLA TESLA“ na Republičkom takmičenju predstavljaće: ĐORĐE ĐOKIĆ ( osvojio treće mesto)
SŠ “SLAVKE ĐURĐEVIĆ“ na Republičkom takmičenju predstavljaće: Miloš Radisavljević( osvojio treće mesto).

Ostali učenici osnovnih ( 5-8 razred) i srednjih škola iz Jagodine nisu uspeli da izbore plasman na državnom školskom Prvenstvu koje će se održati 20.03.2019. godine u Beogradu: Sava Živković, Milica Milanović, Vuk Obrenović, miloš Nedeljković, Marko Todorović, Nikola Miklić, Dimitrije Đorđević i Miloš Vasić.


VELIKI USPEH ANDRIJE STOŠIĆA DŽUDISTE „13.MAJA“ NA EVROPSKOM KUPU ZA KADETE U ZAGREBU

U subotu i nedelju 09 i 10.03.2019. godine u zagrebu, Hrvatska, održan je jedan od najjačih Evropskih turnira za kadete. Učešće na ovom veoma jakom takmičenju uzelo je 723 najboljih kadeta iz Evrope. U sastavu reprezentacije Srbije nastupao je i Jagodinski takmičar( koji je jedini putovao bez svog trenera) ANDRIJA STOŠIĆ, i postigao veliki uspeh zauzevši 5 mesto.
Andrija Stošić je imao veoma loš žreb i u prvom kolu je morao da se sastane sa prvakom bugarske Dimitrov Yordanovim, koga je Stošić pobedio za samo 2 minuta ( borba traje 4 minuta). U drugom kolu pobedio je mađarskog takmičara Tampa Martona, dok je u finalu grupe pobedio takmičara Australije Li Sun Minga. U polufinalu je izgubio od Izraelskog takmičara Shmachilin Evgenya. Nakon izgubljenog polufinala Andrija Stošić nije uspeo sam da se psihički povrati i u borbi za treće mesto u zlatnom bodu izgubio od takmičara BiH, Branka Tadića, i tako zauzeo 5.mesto na svom prvom velikom takmičenju.
Andriju već 20.03.2019. godine očekuje još jedno Evropsko takmičenje u sastavu reprezentacije, a 13.3. 2019. godine Regionalno školsko takmičenje u Kraljevu.
Džudo klub „13.maj“ iz Jagodine se ovom prilikom zahvaljuje Jagodinskom sportskom savezu i Gradskoj samoupravi, kao i Doo Sting koji su omogućili da naš takmič učestvuju u sastavu reprezentacije Srbije i u najboljem svetlu predstavljaju naš grad. Drago nam je da smo nekako uspeli da sakupimo novac, da bar Andrija ( kad jedan od trenera nije mogao) dokaže da je bez premca u Srbiji kad je u pitanju kadetska kategorija, mada je on i aktuelni vice šampion u juniorskoj kategoriji ( reči su trenera Bobana Živkovića).


17 MEDALJA JAGODINSKIH DZUDISTA NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE ZA SENIORE I POLETARCE

23.02.2019. god. u Nišu, održano je prvenstvo Centralne Srbije za seniore i poletarce, u organizaciji Judo saveza Centralne Srbije. Na državnom prvenstvu za seniore, plasirala su se tri takmičara džudo kluba „ 13.maj“ iz Jagodine, osvojivši dve zlatnu i dve bronzane medalje.
U kategoriji seniora prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je Jovana Ristić, koja je dokazala daje u Centralnoj Srbiji neprikosnovena već 10 godina. dok su treća mesta i bronzane medalje osvojili naši kadeti Maja Rajković i kadetski reprezentativac Andrija Stošić. Bez medalja su ostali Boris Bogdanović koji se povredio u drugoj borbi i nije mogao da nastavi takmičenje i junior Miloš Radisavljević koji je u borbi za treće mesto oštećen od strane sudija.
Državno prvenstvo za seniore će se održati 01. i 02.03.2019. god. u Beogradu.
U kategoriji poletaraca prva mesta i zlatne medalje osvojili su, Nebojša Brković, Ignjat Simić, Vukašin Milosavljević, Mihajlo Đuričić i Anastasija Miladinović. Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Đurđa Nićiforović i Mihajlo Miladinović. Dok su treća mesta i bronzane medalje osvojili: Strahinja Getić, Mihajlo Pešić, Đorđe Stojanović,Veljko Milovanović, Luka Stanimirović, Mihajlo Stevanović i Lav Antonijević, dok su bez medalja ostali Jovan Agatonović, Aleksa Ranđelović, Đorđe Apostolović, Filip Petrović.


17 MEDALJA JAGODINSKIH DZUDISTA NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE ZA KADETE I POLETARCE

Dana 09.02.2019. god. u Nišu, održano je prvenstvo Centralne Srbije za kadete i poletarce, u organizaciji Judo saveza Centralne Srbije. Na državnom prvenstvu za kadete, plasirala su se tri takmičara džudo kluba „ 13.maj“ iz Jagodine, osvojivši dve zlatne i jednu bronzanu medalje.
U kategoriji kadeta prva mesta i zlatne medaljeosvojili su Andrija Stošić i Đorđe Đokić. dok je treće mesto i bronzanu medalju osvojila Maja Rajković.
Državno prvenstvo za seniore će se održati 16.02.2019. god. u Beogradu.
U kategoriji poletaraca prva mesta i zlatne medalje osvojili su Mihajlo Miladinović, Nebojša Brković, Strahinja Getić,Mihajlo Đuričić i Đurđa Nićiforović. Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Ignjat Simić,Mihajlo Pešić i Vukašin Milosavljević. Dok su treća mesta i bronzane medalje osvojili Aleksa Ranđelović, Đorđe Stojanović,Veljko Milovanović, Luka Stanimirović, Mihajlo Stevanović i Lav Antonijević, dok su bez medalja ostali Jovan Agatonović, Veljko Stojanović i Aleksa Ognjanović.


ANDRIJA STOŠIĆ PRVAK DRŽAVE, MAJA RAJKOVIĆ I ĐORĐE ĐOKIĆ SEDMA MESTA

Dana 16.02.2019. god. u Beogradu, održano je prvenstvo Srbije za kadete, u organizaciji Judo saveza Srbije na kome je učestvovalo oko 150 takmičara iz tridesetak dva kluba Srbije, koji su se prošle nedelje plasirali za najjače takmičenje u kategoriji kadeta.
Džudo klub ’’ 13. MAJ’’ iz Jagodine su na ovom prvenstvu predstavljala su tri takmičara: Maja Rajković, Andrija Stošić i Đorđe Đokić.
Prvo mesto i zlatnu medalju Andrija Stošić osvojio je u kategoriji +90 kg., gde je u prvom kolu bio slobodan, da bi nakon toga imao tri efektne pobede i osvojio prvo mesto i zlatnu medalju čime se na velika vrata vratio u reprezentaciju Srbije, i dobio poziv selektora za Evropski kup koji će se marta meseca održati u Zagrebu.
Sedma mesta osvojili su Maja Rajković i Đorđe Đokić, koji su u prvom kolu bili slobodni ali kasnije i pored dobrih borbi ipak ostali mez medalja.
Već 23.02.2019. godine Jagodinske džudiste očekuju kvalifikacije za seniorsko prvenstvo države i drugo Prvenstvo Centralne Srbije za poletarce, na kome će takođe učestvovati oko 20 takmičara.


PREGRŠT MEDALJA I PEHAR ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Nišu gde su nastupali džudisti iz Rumunije, Bugarske, Makedonije i Srbije, džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili 13 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su četri zlatne, pet srebrne i četri bronzanih medalja, kao i pehar za najuspešniju ekipu pionira.

Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Ilija Jeremić, Filip Pavlović, Andrija Stanković i Ilija Mihajlović, koji su u svojoj kategoriji imali po četri pobede.

Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Anastasija Miladinović, Andrija Nikolić, Anđelija Nićiforović i Aleksa Ognjanović.

Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Maja Rajković, Vuk Obrenović, Sofija Živković i Ilija Cvetanović, dok su bez medalja i pored dobrih borbi ostali Đorđe Milovanović, Filip Petrović, Đorđe Stojanović i Nikola Miklić.

Kao najuspešnija ekipa u kategoriji Pionira, proglašen je džudo klub "13. maj" iz Jagodine. Ujedno ovim takmičenjem završena je sezona 2018. godine, gde je džudo klub " 13.maj" iz Jagodine od 100 klubova u državi zauzeo visoko 13. mesto.


DVANEST MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE NA
„TROFEJU BRANIČEVA“

I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na „ TROFEJU BRANIČEVA 2017“ u Požarevcu u veoma jakoj konkurenciji od 300 takmičara iz 41 kluba, džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili su 12 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su dve zlatne, tri srebrne i sedam bronzanih medalja.

Prva mesta i zlatne medalje osvijili su: Anja Rajković i Andrija Stošić.

Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Filip Pavlović, Filip Petrović i Miloš Radisavljević.

Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Anđelija Nićiforović, Dimitrije Đorić, Andrija Stanković, Andrija Nikolić, Ilija Mihajlović, Đorđe Đokić i Miloš Vasić dok su bez medalja i pored dobrih borbi ostali Ilija Cvetanović, Ilija Jeremić, Dimitrije Đorđević, Mihajlo Đuričić i Đorđe Stojanović.

Poslednje takmičenje u ovoj godini naše male džudiste očekuje sledeće nedelje u Nišu.


JEDANAEST MEDALJA I PEHAR ZA JAGODINSKE DŽUDISTE
NA MEĐUNARODNOM TROFEJU PARTIZANA - "SVETISLAV IVANOVIĆ-ES"


Dana 17.11.2018.god. Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo trofeju džudo kluba Partizan iz Beograda u Beogradu gde je nastupalo 350 džudista iz 38 kluba iz zemlje i inostranstva, džudisti džudo kluba„13.maj-a“ iz Jagodine osvojili 11 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su tri zlatne i osam bronzanih medalja, dok je pionirka Anđelija Nićiforović, proglašena najboljom pionirkom zašta je nagrađena peharom.
Prva mesta i zlatne medalje osvojile su sestre Đurđa i Anđelija Nićiforović i Anastasija Miladinović, koje su imale po tri pobede i bile neprikosnovene u svojim kategorijama i to u veoma jakoj konkurenciji.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Anja Rajković, Filip Pavlović , Aleksa Ranđelović, Mihajlo Stevanović, Đorđe Apostolović, Andrija Stanković, Ilija Mihajlović i Maks Nikolić, dok su bez medalja i pored dobrih borbi ostali: Mihajlo Đuričić, Dimitrije Đorić, Ilija Cvetanović, Andrija Nikolić, David Dinić, Sava Rajković i Ilija Jeremić.


SEDAM MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE NA MEĐUNARODNOM KUPU "ŽANDARMERIJA 2018"


I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo kupu" KUP ŽANDARMERIJE" u Beogradu gde je nastupalo 497 džudista iz 48 klubova iz zemlje i inostranstva, džudisti džudo kluba„13.maj-a“ iz Jagodine osvojili 7 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su jednu zlatnu i šest bronzanih medalja.

Prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je Đurđa Nićiforović,.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Filip Pavlović , Aleksa Ranđelović, Mihajlo Stevanović i Maks Nikolić, dok su bez medalja i pored dobrih borbi ostali: Anastasija Miladinovi, Kristina Petrović, Jana Arsić, Sava Rajković, Mihajlo Đuričić, Ilija Cvetanović, Đorđe Stojanović, Filip Z. Petrović, Andrija Nikolić, Sava Živković, Filip V. Petrović, David Dinić, Ognjen Mitić i Ilija Jeremić .
Jagodinske džudiste već naredne nedelje očekuje državno prvenstvo za mlađe kadete, i međunarodni turnir u organizaciji džudo kluba Partizan iz Beograda.


3 PEHARA I 13 MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Vrnjačkoj Banji, džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili su 13 medalja i 3 pehara. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su šest zlatnih, šest srebrnih i jednu bronzanu medalju.

Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Anđelija Nićiforović, Sofija Živković, Aleksa Ognjanović,VeljkoStojanović, Đorđe Đokić i Andrija Stošić, koji su doinirali u svojim kategorijama.

Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Anja Rajković, Katarina Petković, Andrija Nikolić, Maja Rajković, Mateja Božić i Andrija Milanović.

Treće mesto i bronzanu medalju osvojio je: Diitrije Đorđević dok su Kristina Petrović, Iija Cvetanović, Vuk Obrenović i Dušan Savić ostao su medalje.Za najuspešniji klub u mlađim pionirkama i starijim pionirima poglašen je džudo klub "13.maj" iz Jagodine, kao i za najuspešniju ekipu na turniru zašta je nagrađen peharima.


2 PEHRA I 17 MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Aleksandrovcu „ ŽUPA 2018“, džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili su 17 medalja i 2 pehara. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su sedam zlatnih, šest srebrnih i četri bronzane medalje.

Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Anđelija Nićiforović, Mihajlo Stevanović, Đoređe Apostolović, Filip Petrović, Petar Milanović, Aleksa Ognjanović, Andrija Milanović.

Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Maja Rajković, Aleksa Ranđelović, Filip Pavlović, Mihajlo Đuričić, Andrija Stanković i Vuk Obrenović.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su:Ivona Petković, Sofija

Živković, Đorđe Stojanović i Dušan Savić dok je Ilija Jeremić ostao bez medalje.Za najuspešniji klub u starijim poletarcima i starijim pionirima poglašen je džudo klub "13.maj" iz Jagodine.

Jagodinske džudiste već naredne nedelje očekuje međunarodni turnir u Vrnjačkoj Banji.


11 MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Boru „ SREĆNO 2018“ gde je nastupalo oko 300 takmičara iz 30 klubova iz zemlje i inostranstva( Rumunija, Bugarska), džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili 11 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su jednu zlatnu, četri srebrne i šest bronzanih medalja.
Prvo mesto i zlatnu medalju osvojio je: Andrija Stanković, nakon tri efektne pobede.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Petar Milanović, Sofija Živković, Aleksa Ognjanović i Đore Đokić koji su imali po dve pobede i poraz.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Maja Rajković, Ilija Jeremić, Vuk Obrenović, Veljko Stojanović, Andrija Milanović i Dušan Savić.
Jagodinske džudiste već naredne nedelje očekuje međunarodni turnir u Aleksandrovcu.


22 MEDALJE I 4 PEHARA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

 

Na prvom takmičenju u organizaciji džudo kluba „13.maj“ iz Jagodine na domaćem terenu Jagodinski džudisti osvojili 6 zlatnih, 6 srebrnih i 10 bronzanih medalja kao i 4 pehara. Dana 23.06.2018. god. u sportskoj hali JASSA, održan je prvi međunarodni turnir za mlađe i starije pionire i kadete. Na takmičenju je učestvovalo 172 takmičara iz Srbije i inostranstva.

Zlatne medalje i prva mesta osvojili su Eva Stevanović, Veljko Stojanović, Andrija Milanović, Đorđe Đokić, Andrija Stošić i Natalija Arsić.
Srebrne medalje i druga mesta osvojili su: Andrija Nikolić, Ilija Mihajlović, Kristina Petrović, Aleksa Ognjanović, Dimitrije Đorđević I Luka Stanković.

Bronzane medalje i treća mesta osvojili su: Ilija Cvetanović, Andjelija Nićiforović, Anja Rajković, Mateja Božić, Miloš Stanimirović, Dušan Savić, Maja Rajković, Sofija Živković, Miloš Radisavljević i Miloš Vasić.

Bez medalja su ostali: Sava Živković, Luka Mitić, Mateja Stevanović, Vuk Obrenović i Nikola Miklić.
Takmičenje je otvorio direktor Jagodinskog sportskog saveza Zoran Gligorijević, a predsednik kluba Dragan Strugarević je pre početka takmičenja uručio zahvalnice gospodinu Draganu Markoviću – Palmi, Zoranu Gligorijeviću, Jagodinskom sportskom savezu, Srđanu Cvetanoviću, Goranu Obrenoviću, Nebojši Stefanoviću – Zuli, firmama „Kopen plus“,“ Visokogradnji“, „ Autentik“ i „Mobilturi“ koji su najviše pomogli klubu u njegovom radu.

Džudo klub „ 13.maj“ je u kategorijama mlađih pionirki, starijih pionira i kadeta zauzeo prva mesta zašta je osvojio pehare, a ujedno je ekipa džudo klub „ 13.maj“ proglašena i za sveukupnog pobednika turnira.
Jagodinske džudiste očekuje pauza do 01.08.2018. godine kada počinju pripreme za predstojeća državna prvensta u kategorijama mlađih seniora, mlađih pionira i ekipnog seniorskog takmičenja.


Dana 26.05.2018. godine u Nisu, odrzano je studentsko prvenstvo drzave. Jagodinske dzudiste predstavljala su tri člana džudo kluba“ 13.maj-a“: Andjelija Dejanovic, student fakulteta Sporta i fizicke kulture u Nisu, Jovan Vuksanović student Beogradske poslovne škole i Branko Tasića studentvisoke poslovne škole strukovnih studija-Blace.Andjelija Dejanović je ponovila proslogodisnji rezultat i ponovo postala studentski prvak drzave, dok su Jovan Vuksanović i Branko Tasić u veoma teškim kategorijama osvojili treća mesta i bronzane medalje.
Dzudiste 13. maja iz Jagodine, vec narednog vikenda ocekuje državno prvenstvo za starije pionire koje će se održati u Beog radu.

13 MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Velikom Gradištu „ KUP SREBRNOG JEZERA“ gde je nastupalo preko 350 takmičara iz 35 klubova iz zemlje i inostranstva, džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili 13 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su jednu zlatnu, pet srebrnih i sedam bronzanih medalja.

Prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je: Đurđa Nićiforović nakon dve efektne pobede.

Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Ilija Dašić, Filip Pavlović, Petar Milanović, Ilija Mihajlović i Anja Rajković.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Aleksa Ranđelović Anastasija Miladinović, Jana Arsić, Maks Nikolić, Andrej Nikolić, Anđelija Nićiforović i Eva Stevanović, dok su bez medalja i pored dobrih borbi ostali Mihajlo Đuričić, Ilija Cvetanović, Sava Živković, Đorđe Stojanović i Mateja Stevanović.
Jagodinske džudiste za dve nedelje očekuje poslednje takmičenje pre letnjeg odmora i to u Jagodini na svom prvom takmičenju u svojoj organizaciji.
Nakon dobijenih strunjača od strane lokalne samouprave na čelu sa Draganom Markovićem- Palmom po prvi put ćemo biti u mogućnosti da organizujemo jedno takmičenje i približimo džudo sport Jagodinskoj publivi. Ovim ujedno pozivamo sve stanovnike Jagodine da dođu 23.06.2018. godine u hali sportova “ JASSA” i podrže naše takmičare da osvoje što veći broj medalja i ujedno se upoznaju sa džudoom ( reči su trenera Bobana Živkovića).


ALEKSA OGNJANOVIĆ OSVOJIO 3 MESTO NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA STARIJE PIONIRE

02.06.2018. god. u Beogradu, održano je prvenstvo države za starije pionire. Na takmičenju je učestvovalo oko 200 najboljih takmičara iz Srbije.
Džudo klub ’’ 13. MAJ’’ iz Jagodine prdstavljala su 4 takmičara. U veoma jakoj konkurenciji medalju je osvojio samo Aleksa Ognjanović, koji je zauzeo treće mesto dok je Sofija Živković izgubila u borbi za treće mesto i zauzela je peto mesto, a Maja Rajković i Andreja Milanović osvojili su sedma mesta.
Jagodinske džudiste očekuju još dva takmičenja na strani sve do 23.06.2018 godine kada džudo klub’’ 13. MAJ’’ organizuje takmičenje za pionire i kadete u sportskoj hali „JASSA“.


Dana 26.05.2018. godine u Nisu, odrzano je studentsko prvenstvo drzave. Jagodinske dzudiste predstavljala su tri člana džudo kluba“ 13.maj-a“: Andjelija Dejanovic, student fakulteta Sporta i fizicke kulture u Nisu, Jovan Vuksanović student Beogradske poslovne škole i Branko Tasića studentvisoke poslovne škole strukovnih studija-Blace.Andjelija Dejanović je ponovila proslogodisnji rezultat i ponovo postala studentski prvak drzave, dok su Jovan Vuksanović i Branko Tasić u veoma teškim kategorijama osvojili treća mesta i bronzane medalje.
Dzudiste 13. maja iz Jagodine, vec narednog vikenda ocekuje državno prvenstvo za starije pionire koje će se održati u Beog radu.


DEVET MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Beogradu „ DUNAV KUP“ gde je nastupalo preko 600 takmičara iz 50 klubova iz zemlje i inostranstva, džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili 9 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su jednu zlatnu, dve srebrne i šest bronzanih medalja.
Prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je: Đurđa Nićiforović nakon dve efektne pobede.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Aleksa Ranđelović i Filip Pavlović koji je nakon tri pobede nesrecno izgubio u finalu.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Anastasija Miladinović Ilija Dašić, Đorđe Apostolović, Maks Nikolić, Đorđe Milovanović i Ilija Mihajlović. Peta mesta osvojili su Filip V.Petrović, Anja Rajković, Mihajlo Đuričić, dok su bez medalja i pored dobrih borbi ostali Filip Z. Petrović, Petar Milanović, Sava Rajković, Dimitrije Đorić, Jana Arsić, Ilija Cvetanović, Sava Živković, Andrej Nikolić, Anđelija Nićiforović, Eva Stevanović i Kristina Petrović.
Jagodinske džudiste već naredne nedelje očekuje STUDENTSKO DRŽAVNO PRVENSTVO u Nišu.


ANDRIJA STOŠIĆ DRUGI, ALEKSA CVETANOVIĆ TREĆI,
NATALIJA ARSIĆ PETA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA JUNIORE

Dana 12.05.2018. god. u Beogradu, održano je prvenstvo Srbije za juniore, u organizaciji Judo saveza Srbije na kome je učestvovalo oko 200 takmičara iz tridesetak klubova Srbije, koji su se pošle nedelje plasirali za najjače takmičenje u kategoriji juniora.
Džudo klub ’’ 13. MAJ’’ iz Jagodine su na ovom prvenstvu predstavljala su pet takmičara( Niloš Radisavljević se razboleo i nije otišao na takmičenje): Natalija Arsić, Una Radosavljević, Andrija Stošić, Aleksa Cvetanović i Đokić Đorđe.
Drugo mesto i srebrnu medalju Andrija Stošić, iako još uvek kadet, osvojio je u kategoriji +100 kg. gde je imao tri pobede i jedan poraz i tako osvojio drugo mesto i srebrnu medalju. Andrija je pobrao simpatije svih trenera i selektora juniora na izuzetno dobro prikazanim borbama.
Treće mesto i bronzanu medalju u kategoriji do 100 kg. osvojio je Aleksa Cvetanović, nakon dve pobede i nesrećnog poraza u polufinalu iakoje bio bolji od svog protivnika.
Peto mesto osvojila je još uvek kadetkinja Natalija Arsić. Bez plasmana i pored dobro pruženih borbi osvojili su Una Radosavljević i Đokić Đorđe.
Džudo klub „ 13.maj“ iz Jagodine ovim rezultatom je svrstan u sam vrh srpskog džudoa.


6 MEDALJA JAGODINSKIH DŽUDISTA NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE ZA STARIJE PIONIRE
I ISTO TOLIKO PLASMANA ZA DRŽAVNO PRVENSTVO

13.05.2018. god. u Požarevcu, održano je prvenstvo centralne Srbije za starije pionire, u organizaciji Džudo kluba’’ Bambi’’ iz Požarevca. Na takmičenju je učestvovalo 8 takmičara džudo kluba ’’ 1.3 MAJ’’ koji su osvojili 6 medaljA ( 3 srebrne i 3 bronzane).
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Maja Rajković, Sofija Živković i Andrija Milanović.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su Aleksa Ognjanović, Mateja Božić i Dušan Savić.
Dok su bez medalja ostali i pored dobro prikazanih borbi Vuk Obrenović i Veljko Veličković.
Državno prvenstvo Jagodinske džudiste očekuje za dve nedelje u Zrenjaninu.


11 MEDALJA JAGODINSKIH DZUDISTA NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE ZA JUNIORE I POLETARCE

Dana 05.05.2017. god. u Nišu, održano je prvenstvo Centralne Srbije za juniore i poletarce, u organizaciji Judo kluba’’ Niš’’ iz Niša. Na državnom prvenstvu za juniore, plasirala su se sva šest takmičara džudo kluba „ 13.maj“ iz Jagodine, osvojivši jednu zlatnu, četri srebrne i jednu bronzanu medalje.
U kategoriji juniora prvo mesto i zlatnu medalju osvojio je Andrija Stošić. Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Una Radosavljević, Natalija Arsić, Miloš Radisavljević i Aleksa Cvetanović, dok je treće mesto osvojio Đorđe Đokić. Uspeh je još veći sobzirom da su svi takmičari džudo kluba „ 13.maj“ još uvek kadeti.
Državno prvenstvo za seniore će se održati 12.05.2017. god. u Beogradu.
U kategoriji poletaraca prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je Jana Arsić( na svom prvom takmičenju nakon tri pobede), druga mesta i srebrne medalje osvojili su Anastasija Miladinović i Filip Pavlović. Dok su treća mesta i bronzane medalje osvojili Ognjen Mitić i Petar Milanović, koji je u borbi za medalju bio bolji od svog mlađeg klupskog drugara Mihajla Đuričića, koji je zauzeo peto mesto, kao i Filip Petrović.


TRINAEST MEDALJA ZA JAGODINSKE DŽUDISTE

I ove nedelje Jagodinski džudisti nastavljaju sa uspesima. Na međunarodnom džudo turniru u Nišu gde su nastupali džudisti iz Rumunije, Bugarske, Makedonije, Grčke i Srbije, džudisti džudo kluba „ 13.maj-a“ iz Jagodine osvojili 13 medalja. U veoma jakoj konkurenciji Jagodinski džudisti osvojili su četri zlatne, dve srebrne i sedam bronzanih medalja.
Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Đurđa Nićiforović, Anastasija Miladinović, Filip Pavlović i Andrija Milanović.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Sofija Živković i Dušan Savić.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Aleksa Ranđelović, ilija Dašić, Đorđe Stojanović, Filip Petrović, Petar Milanović, Vuk Obrenović i Maja Rajković, dok su bez medalja i pored dobrih borbi ostali Novak Miladinović, Sava Rajković, Mihajlo Đuričić i Veljko Veličković.
U ekipnom plasmanu džudisti „ 13.maj-a“ u kategoriji pionira zauzeli 2. mesto a u ekipi pionirki 3. Mesto.
Jagodinske džudiste već naredne nedelje očekuju kvalifikacije za državno prvenstvo za junior I prvenstvo Centralne Srbije za poletarce.


7 MEDALJA I PEHAR JAGODINSKIH DŽUDISTA NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU U NIŠU

 

31.03.2018. god. u Nišu, održan je međunarodni turnir u džudou’’ MLADOST EVROPE’’ za pionire u organizaciji Džudo kluba’’ Šogun’’ iz Niša. Na takmičenju učestvovali su takmičari iz 36 klubova iz zemlje i inostranstva (Bugarske, Makedonije, Rumunije i Crne Gore).

Džudiste Jagodine predstavljala su 16 takmičara džudo kluba ’’ 1.3 MAJ’’ koji su osvojili 7 medalja ( 2 zlatne, 2 srebrne i 3 bronzane) kao i 4 peta mesta.

Prva mesta i zlatne medalje osvojili su: Anđelija Nićiforović i Ilija Mihajlović.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili si Anja Rajković i Filip Pavlović .

Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Ilija Cvetanović, Petar Milanović i Dušan Savić dok su peta mesta osvojili Mateja Božić, Anja Rajković, Andrija Nikolić i Andrija Milanović.

Bez plasmana ostali su: Sava Živković, Filip Petrović, Eva Stevanović, Veljko Velićković, dok Sofija Živković greškom sudija nije ni žrebana, tako da nije imala mečeve, iako je bila favorit u svojoj kategoriji.
Devojke su dobile i pehar kao najuspešnija ekipa na turniru.


TRI MEDALJE DŽUDISTA ''13. MAJ-a''
NA ŠKOLSKOM PRVENSTVU DRŽAVE

Dana 21.03.2018.god. u Kikindi, održano je državno prvenstvo Srednjih i Osnovnih škola, u tehničkoj organizaciji Judo kluba’’ Partizan’’ iz Kikinde. Na takmičenju je učestvovalo oko 800 osnovaca i srednjoškolaca iz svih Osnovnih i Srednjih škola R. Srbije, koji su se plasirali pre dve nedelje na regionalnim takmičenjima. Jagodinski učenici su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Od osamnaest učenika iz Jagodine (svi članovi džudo klub ’’13. MAJ’’) trojica su osvojili medalje dok je još troje imalo borbe za medalje ali su na kraju osvojili četvrta mesta.

Andrija Stošić učenik Gimnazije “SVETOZAR MARKOVIĆ„ osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju.

Sofija Živković učenica O.Š.“ MILAN MIJALKOVIĆ“ osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju.

Andrija Milanović učenik O.Š.“ BOŠKO ĐURIČIĆ“ osvojio je treće mesto i bronzanu medalju

Eva Stevanović učenica O.Š. “17. OKTOBAR“, Anastasija Miladinović učenica „O.Š.“ RADA MILJKOVIĆ“, i Aleksa Cvetanović učenik SŠ“ SLAVKE ĐURĐEVIĆ“ osvojili su četvrta mesta Aleksa Ranđelović (O.Š.“ Milan Mijalković“) i Dušan Savić (O.Š.“ Boško Đurićić“) osvojili su sedma mesta.

Na takmčenju su učestvovali još: Filip Pavlović ( O.Š. Goran Ostojić); Jakov Stanković ( O.Š.17.Oktobar), Ognjen Mitić (O.Š.“ Milan Mijalković“), Đorđe Stojanović (O.Š.“ Milan Mijalković“), Mihajlo Đuričić ( OŠ“ 17.Oktobar), Đurđa Nićiforović ( O.Š.17.Oktobar), Ilija Mihajlović (O.Š.“ Milan Mijalković“), Veljko Stojanović (O.Š.“

Milan Mijalković“), Maja Rajković (O.Š.“ Boško Đurićić“) i Veljko Veličković ( O.Š.“ Vuk Karadžić-Ćuprija).


DŽUDO KLUB ''13. MAJ'' NA
MEĐUNARODNOM TURNIRU U NIŠU
OSVOJIO PREGRŠT MEDALJA

Dana 17.03.2018.god. u sportskoj hali '' Čair '' u Nišu, održan je međunarodni turnir '' MEDIJANA KUP '' i Prvo izborno takmičenje za juniore u organizaciji džudo kluba KINEZIS'' iz Niša. Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 300 takmičara iz trideset četri kluba iz zemlje i inostranstva (Grčke, Bugarske i Makedonije). Džudisti ''13 MAJ-a'' iz Jagodine i na ovom takmičenju su postigli izvanredan uspeh u veoma jakoj konkurenciji i osvojili tri zlatne, dve srebrne i sedam bronzanih medalja a u generalnom plasmanu zauzeli treće mesto iza domaćina Kinezisa i Rakovice iz Beograda, dok je četvrto mesto pripalo Crvenoj Zvezdi iz Beograda.
Prva mesta i zlatne medalje osvojili su Maja Rajković, Filip Pavlović i Andrija Stanković koji su dominirali u svojim kategorijama.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Sofija Živković i Aleksa Ognjanović.
Treća mesta i bronzane medalje osvojili su Anastasija Miladinović, Mihajlo Đuričić, Filip Petrović, Andrija Milanović, Dušan Savić, Andrija Stošić i Aleksa Cvetanović.
Dok su bez medalja i pored dobrih borbi ostali:Petar Milanović, Ognjen Mitić, Đorđe Stojanović, David Dinić, Sava Rajković, Miloš Stanimirović i Veljko Stojanović.
Sledeće takmičenje naše džudiste očekuje 21.03.2018. godine u Kikindi, gde će se održati Republičko školsko prvenstvo, na kome će nastupati 20 takmičara džudo kluba „ 13.maj
a“ iz Jagodine.


DVADESET PLASMANA DŽUDISTA ''13. MAJ-a''
NA ŠKOLSKOM DRŽAVNOM PRVENSTVU

Dana 10.03.2018.god. u Kraljevu, održano je regionalno školsko prvenstvo u džudou u tehničkoj organizaciji džudo klubaPartizan- Kraljevo. Na takmičenju je učestvovalo 441 učenika iz 124 osnovnih i srednjih škola gradova Centralne Srbije. Jagodinski učenici su na ovom takmičenju ostvarili izvanredan rezultat. Od četrdeset dva učenika iz Jagodine (svi članovi džudo klub ’’13. MAJ’’) na Republičkom školskom prvenstvu plasirala su se 20 takmičara, osvojivši 5 prva, 6 drug4 i 9 treća mesta.

OŠ „17. OKTOBAR“ na Republičkom takmičenju predstavljaće:
Đurđa Nićiforović II razred ( osvojila drugo mesto), Eva Stevanović V razred( osvojila drugo mesto), Mihajlo Đuričić II razred ( osvojio treće mesto) i Jakov Stanković V razred( osvojio drugo mesto).
OŠ“ GORAN OSTOJIĆ“ na Republičkom takmičenju predstavljaće: Filip Pavlović IV razred ( osvojio treće mesto).
OŠ“ MILAN MIJALKOVIĆ“ na Republičkom takmičenju predstavljaće:
Sofija Živković VI razred, ( osvojila prvo mesto), Ognjen Mitić II razred ( osvojio treće mesto), Đorđe Stojanović II razred ( osvojio treće mesto), Ilija Mihajlović V razred ( osvojio treće mesto), Veljko Stojanović VII razred ( osvojio treće mesto) .
OŠ „BOŠKO ĐURIČIĆ“na Republičkom takmičenju predstavljaće: Ivona Petković II razred ( osvojila drugo mesto), Maja rajković VII razred ( osvojila treće mesto), Dušan Savić VI razred ( osvojio prvo mesto), Andrija Milanović VI razred ( osvojio drugo mesto).
OŠ“ RADA MILJKOVIĆ“ na Republičkom takmičenju predstavljaće: Anastasija Miladinović II razred ( osvojila prvo mesto),
OŠ“ VUK KARADŽIĆ, Krušar, Ćurija“ na Republičkom takmičenju predstavljaće: Veljko Veličković VI razred ( osvojio drugo mesto).
SŠ GIMNAZIJA “SVETOZAR MARKOVIĆ“ na Republičkom takmičenju predstavljaće: Andrija Stošič I godina ( osvojio prvo mesto).
SŠ “SLAVKE ĐURĐEVIĆ“ na Republičkom takmičenju predstavljaće: Aleksa Cvetanović IV godina( osvojio prvo mesto).
SŠ “NIKOLA TESLA“ na Republičkom takmičenju predstavljaće: ĐORĐE ĐOKIĆ II godina( osvojio treće mesto)

Ostali učenici osnovnih i srednjih škola iz Jagodine nisu uspeli da izbore plasman na državnom školskom Prvenstvu koje će se održati 21.03.2018. godine u Kikindi: Đorđe Apostolović ,Ilija Dašić,Novak Miladinović,Đorđe Milovanović, Andrija Stanković, Ilija Jeremić, Filip Petrović, Filip Pavlović, Dimitrije Đorić, Mateja Stevanović, Petar Milanović, Anđelija Nićiforović, Anja Rajković, Mateja Božić, Ilija Cvetanović, Luka Mitić, Andrija Nikolić, Aleksa Ognjanović, Miloš Stanimirović, Miloš Radisavljević, Dimitrije Đorđević,Miloš Vasić i Luka Stanković


14 MEDALJA JAGODINSKIH DZUDISTA NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE ZA SENIORE I POLETARCE

Dana 24.02.2018. god. u Nišu, održano je prvenstvo Centralne Srbije za seniore i poletarce, u organizaciji Judo kluba’’ Kinezis’’ iz Niša. Na državnom prvenstvu za seniore, plasirala su se sva tri takmičara džudo kluba „ 13.maj“ iz Jagodine, osvojivši dve zlatne i jednu srebrnu medalju.

U kategoriji seniora prva mesta i zlatne medalje osvojile su Jovana Ristić i Anđelija Dejanović koje su bile dominantne u svojim kategorijama. Drugo mesto i srebrnu medalju na svom prvom takmičenju u seniorskoj konkurenciji osvojio je kadetski reprezentativac Andrija Stošić, nakon pobede i jednog poraza.

Državno prvenstvo za seniore će se održati 03-04.03.2018. god. u Zrenjaninu.

U kategoriji poletaraca prvo mesto i zlatnu medaljuosvojila je Đurđa Nićiforović. Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Milena Arsenijević, Aleksa Ranđelović, Ilija Dašić, Andrija Stanković, Novak Miladinović.

Treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Ivona Petković, Đorđe Apostolović, Filip Pavlović, Filip Petrović i Mihajlo Đuričić. Dok su bez medalje i pored dobrih borbi ostali: Anastasija Miladinović, Ognjen Mitić, Ilija Jeremić i Đorđe Stojanović.
Ovim uspehom treba pohvaliti sve takmičare džudo kluba „ 13.maj“ iz Jagodine, na odličnim borbama, a posebno treba izdvojiti kadeta Andriju Stošića, koji je u borbi za medalju i plasman na seniorskom prvenstvu države, pobedio takmičara koji je do sada osvajao državnu seniorsku medalju i stalan je član super lige Srbije Arsića iz Bora.


DANDRIJA STOŠIĆ TREĆI, NATALIJA I UNA PETE, MILOŠ SEDMI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA KADETE

Dana 03.02.2018. god. u Beogradu, održano je prvenstvo Srbije za kadete, u organizaciji Judo saveza Srbije na kome je učestvovalo oko 150 takmičara iz tridesetak klubova Srbije, koji su se pre dve nedelje plasirali za najjače takmičenje u kategoriji kadeta.
Džudo klub ’’ 13. MAJ’’ iz Jagodine su na ovom prvenstvu predstavljala su četri takmičara: Natalija Arsić, Una Radosavljević, Andrija Stošić i Miloš Radisavljević.
Treće mesto i bronzanu medalju Andrija Stošić osvojio je u kategoriji +90 kg., gde je u prvom kolu bio slobodan, da bi nakon toga imao dve pobede i jedan poraz i tako osvojio treće mesto i bronzanu medalju u drugoj godini svog takmičenja u uzrastu kadeta.
Peta mesta osvojili su Una Radosavljević i Natalija Arsić ( na svom drugom takmičenju), koja je i pored jedne pobede ostala bez medalje. Sedmo mesto u najjačoj kategoriji osvojio je Miloš Radisavljević, koji je takođe imao jednu pobedu i dva poraza.
Već 24.02.2018. godine Jagodinske džudiste očekuju kvalifikacije za seniorsko prvenstvo države i marta regionalna školska olimpijada, gde će nastupati 30 takmičara iz Jagodine.


>>>    DRUGA STRANA

 

Sport - Jagodina

Sva Prava zadržana agencija 'Autentik'