LOVAČKO UDRUŽENJE "JAGODINA"

>>> ZVANIČNA PREZENTACIJA

 

Sajt o Jagodini

 

 

 

Lovačko društvo "Jagodina" u Jagodini nastalo je 1895.g. tako da je ove godine značajan jubilej - 110 godina blistanja lovačkog udruženja.

Lovačko udruženje "Jagodina" ja članica lovačkog društva saveza Srbije i gazduje lovištem Lipar u ukupnoj površini od 33 646 hektara.

Gajene vrste divljači u lovištu su:

- Srna

- Divlja svinja

- Zec

- Fazan

- Poljska jarebica kao i ostale

Prateće vrste su:

- Divlja guska

- Divlja patka

- Divlji golub

- Grlica

- Šumska šljuka

Od predatora zastupljene su sledeće vrste:

- Lisica

- Sakal

- Divlja mačka

- Tvor

- Kuna

- Lasica

 

Udruženje lovišta gazduje na osnovu lovišta za period od 2000. do 2011. godine. A osnovne mere gazdovanja su: zimska prihrana divljači, prolećno brojanje, akcije na uništavanju štetočina, u lovištu, unošenje divljači u lovište iz veštačke proizvodnje.

Od nepokretne imovine lovačko udruženje u svom vlasništvu poseduje poslovnu zgradu sa garazom - sedište udruženje, lovački dom "Potok" na Đurđevom brdu, kao i fazaneriju sa inkubatorskom stanicom kapaciteta preko 4 000 jaja u turnosu. U lovištu se nalazi veliki broj lovnih i lovnotehničkih objekata (visoke zatvorene i otvorene čeke, hranilišta za krupnu i sitnu divljač, vorijere za prihvat fazanske divljači i.t.d.

Lovačko udruženje ima preko 900 članova, raspoređenih u 48 gradskih i seoskih sekcija.

Odluke u radu lovačkog udruženja "Jagodina" donose skupština i upravni odbor kao najviši oblik odlučivanja.

Pored toga sto lovačko udruženje organizuje lov za svoje članove, lovačko udruženje organizuje i za lovce turiste po posebnom cenovniku lovačkog saveza Srbije.

 

 

 

 

 

 

Home
Copyright © 2005 Autentik.net © All Rights Reserved.