DRUŠTVO ZA POMOĆ OSOBAMA

SA POSEBNIM POTREBAMA

 Drustvo za pomoc osobama sa posebnim potrebama - Jagodina

 
 <> Početna strana
 <> Kontakt
 <> Istorijat
 <> Anketa
 <> Galerija slika
 <> Video klipovi
 <> Aktivnosti
 <> Statistika

Sajt o Jagodini

 


Извештај о раду за период 01.01. до 31.12.2007.године.

Планиране активности за целу годину:

Редован рад Библиотеке играчака.
Рад Клуба три пута недељно по 6 часова уз дневне активности.
Радно оспособљавање корисника за шивање, везење, израда макрамеа и таписерија.
Обука за ткање на разбоју.
Едукативни рад на рачунару.
Подела пакетића и прослава славе Свети Сава у Специјалној школи "Бошко Ђуричић" и развојној групи вртића "Бамби" на Сариној Међи у јануару.
Рад на апарату за кокице.
Рад по Пројекту «Хоћу и Могу» (јуни 2006 до марта 2007).
Рад по Пројекту "Кирби", фебруар до јула.
Организоване групе, посете Библиотеци играчака "Радосница".
Едукативна радионица инклузије, март, децембар.
Прађење културних манифестација у граду, април,мај.
Сусрети Друштава, од априла до новембра.
Екскурзије, мај и септембар.
Упознавање локалне средине са радом Друштва, мај и јуни.
Слава Друштва, дан Библиотеке играчака, новенбар.
Прослава Новогодишњих празника, деценбар.


Одрађене активности:

Библиотека играчака је радила у својим сталним терминима шест пута недељно по два сата у току целе године.

 

 

 

Клуб ради три пута недељно по 6 сати, уз дневне активности, у току целе године.

 

 

 

Радно оспособљавање корисника за шивање, везење, израду макрамеа и таписерија, три пута у седмици по два сата у току целе године.
Рад на разбоју за ткање три пута седмично по два сата у току целе године.

 

 

 

 

Едукативни рад на рачунару два пута у седмици по два сата у току целе године.

 

 

 

У Специјалној школи одржана свечана академија, где су деца са својим наставницима припремили скроман програм за своје родитеље и присутне госте.После програма Друштво за помоћ особама са посебним потребама су поделили поклон пакете за све учеснике донација Министарства, а корисници старије групе за своје другаре су сашили по једно јастуче, што им је дато уз пакетић, као и за децу у развојне групе вртића "Банби" на Сариној Међи.
Организоване групе у слободним терминима, по жељи корисника Библиотеке играчака, у току целе године.

 

 

 

Рад на апарату за кокице, по жељи корисника, у току целе године.
Рад по Пројету «Хоћу и Могу» три пута по три сата у јануару је било 162-е посете, фебруару 233, посете.У Пројекат је било укључено 33 корисника. После завршетка Пројекта настављено је са активностима из пројекта у истим терминима са истим терапеутима који су до краја године радили волонтерски, без надокнаде.

 

 

 

 

Рад по Пројекту "Кирби", два пута седмично по два сата пет месеци. Циљ Пројекта је да корисници Друштва се радно оспособе да рукују са кирби апаратом. У фебруару је инструктор радио са 11 корисника, у марту са 12, априлу 14, мају 12 и јуну 11 корисника. У Пројекат је било укључено 14 корисни

 

 

 

У току фебруара корисници су присуствовали двема представама; Дечија представа "Јагодице" у Културном Центру Н.О. "ЕХО" и били смо домаћини деци са Аутизмом, специјалне школе "Антун Скала" из Београда са представом "Путујућа Чаробна Школа". Представу су гледали корисници дневног боравка Аутизам, специјалне школе "Бошко Ђуричић"и наши корисници као и корисници библиотеке играчака.

 

 

 

Едукативна радионица инклузије. У току марта месеца, организација "ЕХО" Одјек позитивних тенденција се дружила са нашим корисницима. Деца без сметњи у развоју О.Ш. "Горан Остојић", узраста од 5-ог до 7-ог разреда са децом са сметњама у развоју су се дружили. Деца "Јагодица" су извели две луткарске представе, док су домаћини показали своје радовеи оно што они раде, а потом је одрађена заједничка радионица посвећена "Васкрсу".

 

 

 

 

У току априла организоване су три посете у Културном Центру (две биоскопске представе и једна позоришна).
22.априла у Јагодини је одржана "Тортијада" на којој су учествовале представнице са својим тортама из више градова Републике. Између осталих и наши корисници су били у прилици да гласају за најбољу торту, где смо добили шест предивних торти, једну смо однели у развојну групу вртића "Банби", две у специјалну школу "Бошко Ђуричић" и три у просторије Друштва.

 

 

 

 

Организован дочек гостију из Крагујевца, Друштва за помоћ МНРЛ њих 180 који су са групом наших корисника посетили ЗОО врт и Арачлијски поток. Април.

 

 

 

 

У току месеца маја организован је један одлазак у биоскоп и екскурзија до Манастира Острог. Под Острог је путовало 45 корисника и родитеља. Екскурзија је била бесплатна за све кориснике и родитеље. У повратку је обиђен Манастир Морача.

 

 

 

 

Од 21.05. до 20.06.2007.г. у сарадњи са синдикатом "Каблови", организована је аукциска продаја радова корисника Друштва.Сваког радног дана од 8-15 часова библиотекари и родитељи су дежурали без материјалне надокнаде.Шира јавност упозната са радовима корисника, медиски пропраћено.

 

 

 

Организован дочек Друштва за помоћ МНРЛ из Ивањице и Прибоја, група од 30 гости са нашим корисницима је провела незабораван дан у дружењу и заједничкој посети Зоо-врта,и излетишта Арачлиски поток.Јуни.

 

 

 

Организован дочек Друштва за помоћ особама МНРЛ из Бруса, у посети било 17 корисника. Дружење у просторијама Друштва и заједнички одлазак у посету Зоо-врту, Аква-парку и излетишту "Поток". Јули

 

 

 

У посети нашем друштву (обилазак Зоо-врта, Аква-парка и Арачлиског потока) била су Друштва из Ниша, Лесковца,Пирота, Алексинца и Друштво Дауна из Београда.Укупно је било 148 посетилаца. Септембар.

 

 

 

Једнодневна екскурзија 16.09.2007.г. посећен је Храм Светог Саве на Врачару и етно-село "Станишићи" код Бјељине. На екскурзију је ишло 37 корисника и родитеља.

 

 

 

 

Поводом дана отварања библиотеке играчака "Радосница" 14. новембра одржана је свечана академија на којој је било 80 званица, а уједно је прослављена и крсна слава Друштва Свети Врачи Козма и Дамјан. Медиски пропрачено.

 

 

 

 

 

Посета Друштва Даун-синдрома из Београда.Дружење у просторијама Друштва, посета Аква парку ЗОО врту Арачлиском потоку.

 

 

 

Посета Друштва за помоћ МНРЛ из Смедерева (60 корисника и њихових родитеља). Дружење у просторијама нашег Друштва и сви заједно отишли до Зоо-врта, Аква-парка и Завичајног музеја. Новембар.

 

 

 


У сарадњи са НВО "ЕХО" из Јагодине 22.децембра, одрађена је креативна радионица на којој је учествовало 16 ученика 6 и 7 разреда ОШ "Горан Остојић" са корисницима Друштва. На радионици су сликане Новогодишње честитке и изложене су на заједнички пано. Дружење се наставило уз игру и песму са скронмим послужењем, на обострано задовољство и жељу ученика ОШ "Горан Остојић" да наше кориснике виде у њиховом простору.Медиски пропраћено.

 

 

 

 

26.12.2007.г. у 12 часова у КЦ су дељени пакетићи за наше кориснике до 14 година старости. Донатор је била локална самоуправа.
29.12.2007.г. у просторијама Друштва за све кориснике који су активно долазили на активности Друштва у току године, подељени су пакетићи од донатора, уз скромно послужење и журку.Медиски пропраћено.

 

 

 

ТАБЕЛАРНИ ПРИКАЗ ПОСЕЋЕНОСТИ БИБЛИОТЕЦИ ИГРАЧАКА «РАДОСНИЦА»
ЗА 2007. ГОД

Масец

Деца са сметњама у развоју

Деца без сметњи у развоју

Организоване групе

укупно

Просечна дневна посета

Однос деце без и са сметњама у развоју

Бр.

групе

Бр, деце

Јануар

162

10

5

79

251

13

1:2

Фебруар

233

13

9

143

389

16

1:1,5

Март

318

20

6

115

453

16

1:2

Април

239

13

11

166

418

20

1:2

Мај

243

4

9

128

375

15

1:2

Јуни

300

5

3

59

364

13

1:5

Јули

283

6

2

23

312

12

1:9

Август

256

26

3

48

330

10

1:4

Септембар

322

20

3

43

385

15

1:5

Октобар

263

17

3

58

338

14

1:4

Новембар

234

8242

10


Деценбар

282

21

4

65

368

15


УКУПНО

3.135

163

58

927

4.225

14


 


Copyright © 2006 Autentik.net © All Rights Reserved. <<< home